Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

2017 Yılının En Zeki İnsanları

0 6.068

2017 Yılının En Zeki İnsanlarıBirilerinin zekasını değerlendirmek öznel olabilir, fakat bazı insanların dehası gelişen bilim ve teknoloji ile bizi kendilerine hayran bırakıyor. Zeka seviyesi yüksek insanların en belirgin ortak özellikleri, karmaşık bir problemi basit bir şekilde çözebilmeleri ve en iyi çözümleri size sunmalarıdır. İşte 2017 yılının en zeki bilim insanlarına göz atalım!

2017 Yılının En Zeki İnsanlarıStephen Hawking

Herkes tarafından bilinen ve İngiliz bilim adamı olan Stephen Hawking 160 puanlık bir IQ değerine sahip olup, ağır dejeneratif hastalığına rağmen, araştırma aşkından kopmamış, bilim ve kozmolojiye oldukça fazla katkısı olan nadir dehalardan bir tanesidir. IQ değeri yüksek olmasına rağmen, oluşturduğumuz listede ki bilim insanlarından düşük seviyededir.

2017 Yılının En Zeki İnsanlarıJudit Polgár

Satrançta en iyi kadın oyuncu olan Judit Polgár, 1976 yılında Macaristan’da doğmuştur. Judit, Garry Kasparov’a karşı bir maç kazanmış olup 15 yaşında Grand Master unvanını almıştır. Polgár sadece bir satranç ustası olmamakla birlikte, IQ değeri 170 puana sahip sertifikalı bir brainierdir (Zekiliği kanıtlanmış kişi).

2017 Yılının En Zeki İnsanlarıAndrew Wiles

2017 yılının en akıllı listesinde bir sonraki kişi 1953 yılında doğan İngiliz matematikçi Andrew Wiles’dır. 1993 yılında dünyanın en büyük matematik problemi olan Fermat’ın Son Teoremini takıntı haline getirerek üzerine yoğunlaşan Wiles, yaptığı ispatla dünya şöhretini yakalamıştır. IQ seviyesi ise 170 puandır.

2017 Yılının En Zeki İnsanlarıPaul Gardner Allen

Yatırımcı bir hayırsever olan Paul Gardner Allen, Bill Gates ile birlikte Microsoft Corporation şirketini kurdu.
170 puanlık IQ seviyesi olan Gardner, dünyanın en zengin 53. kişi olduğu tahmin edilmektedir.

2017 Yılının En Zeki İnsanları

Magnus Carlsen

2017 yılının en akıllı insanı olarak,listede yerini almayı başaran sonraki kişi ise, Magnus Carlsen olup, 1990’da Norveç’te dünyaya gelmiştir. Garry Kasparov’dan sonra tarihin en genç ikinci satranç şampiyonu olan Carlsen dahi olarak çağrılmaktan hiçbir zaman hoşlanmamıştır. IQ seviyesi 186 olarak ölçülmüştür.

2017 Yılının En Zeki İnsanlarıGary Kasparov

Daha önce de belirttiğimiz gibi, Gary Kasparov, Rusya-Hırvat Grandmaster’da eski Dünya Satranç Şampiyonu olup,2003 yılında saniyede üç milyon hamle hesaplayan makineyi yenilgiye uğratarak tarihe geçmiştir. 190 puanlık yüksek IQ’suna ek olarak, satranç turnuvasının duayeni olarak bilinmektedir.

2017 Yılının En Zeki İnsanlarıKim Ung-Yong

Kim Ung-Yong, 8 mart 1962 Kore’de doğmuş olup, süper dahi olarak bilinmektedir. Daha beş yaşında iken en zor diferansiyel ve integral denklemlerini çözen dahi, üç yaşında iken de Hanyang Üniversitesinde Fizik derslerine girmiştir. IQ’su 210 puanla en akıllı insanlardan biri olan Yong, yedi yaşında da bu dehayı fark eden Birleşik Devletler, onu NASA ile işbirliği yapmaya davet etmiştir.

2017 Yılının En Zeki İnsanları

Christopher Hirata

Christopher Hirata 1982’de doğan çocuk dahi unvanına sahip bir fizikçidir. Mars’ı fethetme misyonunda NASA’da 16 yaşından beri çalışmakta olup, on iki yaşında üniversitede fizik dersleri almıştır. Ve iki yıl sonra da aynı üniversitenin öğrencisi oluyor. 225 IQ puan ile olağanüstü zeka kabul ediliyor. Şimdi ise CIT California Institute of Technology’de astrofizik profesörü olarak ders vermektedir.

2017 Yılının En Zeki İnsanlarıTerence Tao

1975 yılında doğan Avustralyalı bir matematikçi olan Terence Tao, IQ seviyesi 230 puanla 2017 yılının en akıllı insanları arasında yer almaktadır. 20 yaşında doktorasını alan Tao, 24 yaşında en genç profesör olarak UCLA’ya katıldı. Bugün ise harmonik analiz, kısmi diferansiyel denklemler, katma kombinasyon, rastgele matris teorisi ve analitik sayı teorisi üzerinde çalışmaktadır.

2017 Yılının En Zeki İnsanlarıGrigori Perelman

Saygın bir matematikçi olan Perelman, 1966’da Sovyetler Birliği’nde doğmuş olup, matematiğin taçsız kralı olarak anılmaktadır. 238 puanlık IQ seviyesi ile dünyanın en zeki insanı olarak listede yerini almaktadır. Perelman, adını “Bin Yılın Soruları” olarak adlandırılan ve 2000’li yıllara kadar çözülemeyen problemlerden biri olan “Poincare Varsayımları” olarak bilinen topoloji alanının en zor problemini çözerek duyurmuştur.

Kaynakça:
http://www.matematiksel.org/fermata-meydan-okuyan-bir-profesor-andrew-wiles/
https://www.muhendisbeyinler.net/grigori-perelman-kimdir/
http://www.bilgiyasam.com/fizik-dehasi-christopher-hirata-kimdir-christopher-hirata-hayati-1897/
http://www.strangelist.com/top-10-smartest-people-2017/

Yazar:Meltem Yıldırım

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku