Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

21 Günlük Şeker Diyeti ve Uygulama Şekli

0 516

21 Günlük Şeker Diyeti  ve Uygulama ŞekliDiyet özellikle kadınlar olmak üzere dış görünüşüne önem veren herkesin zaman zaman yaptığı bir beslenme biçimidir. Diyet geniş ve bir çok dalı olan ağaç gibidir. kök aynıdır fakat dallar faklı ve farklı yerlere uzanır. Yani bir çok diyet ve uygulama yöntemleri bulunmaktadır. Ama hepsinin kökünde ise aynı şey vardır. Sağlıklı yaşamak ve güzel görünmek. Şeker diyeti de bunlardandır. Şeker diyeti uygulayanların ise sadece toplamda 21 gününü almaktadır.
21 günlük şeker diyeti de bir diyet çeşididir. Şeker diyeti, aslında hem diyabet hastalarının hemde normal kişilerin uygulayabileceği bir kilo verme ve sağlık diyetidir. 21 günlük şeker diyeti ile hem sağlıklı olmak hedeflenmiş hem de hızlı ve kalıcı kilo verme hedeflenmiş ve başarı gösterilmiştir. Bu diyet diğer diyet egzersizlerinden biraz farklılık göstermektedir. 21 günlük şeker diyetinde kendine özgü haftalık egzersizler ve kurallar bulunmaktadır. Özellikle bel ve sırt bölgesinde biriken yağların yakımı hedeflenen bu diyet programı aynı zamanda uygulayan kişiye sağlıklı bir yaşamın anahtarını sunmaktadır. Şeker hastalığı dışında her hangi bir kronik hastalığı olmayan ve sürekli ilaç kullanmak zorunda kalmayan insanlar tarafından tercih edilmektedir.

21 Günlük Şeker Diyeti  ve Uygulama Şekli21 günlük şeker diyeti uygulama şekli:
Bu diyet programı adı üzerinde toplamında yirmi bir günden oluşmaktadır. Uygularken dikkat edilmesi gereken şeylerse oldukça basittir. Bu diyet boyunca kesinlikle ama kesinlikle şeker ve şeker içerikli gıdalar tüketilmemeli ve aynı zamanda un ve undan yapılmış ( ekmek, pasta, çorba vs. ) yasaktır. Bununla beraber yirmi bir gün boyunca pepino dışında bütün meyvelerde şeker içeriği olduğundan dolayı yasaktır. Bu yirmi günlük diyette yukarıda sayılan gıdalar dışında her besin ( yararlı karbonhidrat, protein ve kalsiyum ) yeterli ve dengeli bir biçimde alınarak 21 gün sonunda en az 4 ve en çok 7 kilo vermek mümkündür. Sadece yenmesi sakıncalı olan yiyeceklerin beslenme şeklinden çekilerek yerin sağlıklı besinlerin konulması ile hızlı ve kalıcı kilo vermek oldukça kolaydır. Bu diyetin toplamda 21 gün boyunca olmasının en temel sebebi ise fazlasının vücut direnç ve sağlığını olumsuz etkileyerek ters tepmemesidir. Aynı zamanda vücudun beyne verdiği komutlar ancak üç haftada netleşir ve oturur. Yani bu beslenme şeklinin bir yaşam tarzı olması için bu üç haftalık sürecin tamamlanması oldukça önem taşımaktadır.
21 günlük şeker diyeti uygularken dikkat edilmesi gerekenler:
– ilk beş gün halsizlik ve aşırı talı isteği normaldir. bunu bastırmak adına günde bir fincan tarçın çayı içilebilir.
– Aşırı ve rahatsız edici krizlerde öncelikli olarak bir adet meyve ( elma,armut, portakal gibi ) eklenebilir. ancak hala devam eden bir istek varsa bunun için mutlaka hekime gidilmelidir.
– Karbonhidratlar bağımlılık yaptığı için ilk beş gün şeker iniş ve çıkışları normaldir zamanla düzelir. kontrol edilmesinde fayda vardır.
– Bu diyeti uygularken özellikle ağır kardiyoo egzersizleri yapılmamalıdır.
– Haftada toplam en az 150 dk ve en çok 420 dk olmak koşulu ile yürüyüş egzersizi uygulanmalıdır.
– Her ne yenirse yensin ki bunu kışın en geç saat beş yazın ise en geç 7 şeklinde ayarlamakta fayda vardır.

21 Günlük Şeker Diyeti  ve Uygulama Şekli21 günlük şeker diyeti örnek liste

Sabah 07:30
Bir çay bardağı tarçınlı süt ve iki adet ceviz

Kuşluk 10:00
Bir adet yumurta bol yeşillik ( semiz otu, nane, maydanoz)

Öğle yemeği 12:00 veya 13:00
Orta boy tabak sebze yada 7 kaşık kuru baklagil yemeği
Bir büyük boy ayran yada bir orta boy yoğurt

İkindi ara öğün 15:00
15 adet çiğ badem yada yarım su bardağı tuzsuz leblebi
Bir fincan şeker ve kremasız kahve

Akşam yemeği 18:00 veya 19:00
Bir tabak sebze yemeği
Bir kase yoğurt bir porsiyon salata

Gece yatmadan önce bir fincan karanfil ve tarçın çayı

Sağlıklı ve hızlı kilo vermede oldukça etkili olan şeker diyetinde tipik listedir. Her gün öğünler bu Liste baz alınarak hazırlanmalıdır.

Bol eksili sağlıklı zayıflamalar…

Yazar: Feride AkdoĞan

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku