Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Mazda Dizayn Yarışması Sonucu

3 480

07la_mazdadesign-1.jpg

– Mazda’nın Dizayn yarışmasını daha önce sitede duyurmuştum. Yarışmaya katılan 300′ü aşkın tasarımdan son seçilen 10 tanesi facebook kullanıcılarının oylarıyla 1.olarak seçilecekti. Buna bağlı olarak L.A. Motor Show aracılığıyla da aracın çamur modelinin yapılması ve sergilenmesi ile aracın tanıtımınında yapılacağını yazmıştım. Evet yarışma sonuçlandı ve kazanan belli oldu. Kendinizin tasarladığı bir aracı 1:1 ölçekte yapılması ne kadar güzel bir şeydir kimbilir.

Mallory McMorrow 21 yaşında “Car Girl” adlı kendi tasarımı araçla yarışmaya katılarak 1.seçildi. L.A. Motor Showda 7 gün süren aracının çamurdan 1:1 ölçekte kopyasının, Mazda Dizayn ekibiyle beraber yapılması, bu genç bayanın Otomotiv Endüstrisinde kariyer yapma hayallerinide gerçeğe dönüştürmüş oldu. 2018 Mazda Diazyn yarışmasında hem Kuzay Amerikada hemde Facebook oylarıyla birinci seçilen Mallory, Mazda Tasarımcı Jacques Flynn ile beraber aracının kağıt üzerinde yaşam bulmasına yardımcı oldu. Mallory ‘nin açıklamasında “Jacques herşeyle ilgilendi. Düşüncelerimi ve hayallerimi tamamiyle kağıda aktardı.” sözlerine yer verdi. Baş tasarımcı Franz von Holzhausen ile beraber 14 kasımda tasarımın 1:1 ölçekte kopyasının yapılma işlemine geçildi. 15Kasımda basın toplantısyla medyaya duyuruldu. Franz von Holzhausen açıklamasında “Bu yeni dizayn gelecekteki otomobillerde yeni bir yol çizgisi oluşturacak benzersiz bir araç. Bu yarışma muazzam başarı elde etti.Ben ve takımın hedefimiz olan alıcıların nasıl bir dizayn anlayışına gereksinim duyduklarını anlamış olduk.” Konsept aracın çamur modeli hergün sat 12 ile 8 arasında sürdü ve 24Kasım saat 3′te ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

mazda2018.jpg

– “Car Girl” dizayn sahibi Mallory McMorrow, (Notre Dame Üniversitesi Endüstriyel Tasarım öğrencisi) Mazda Dizayn yarışmasını ilk kez Paul Down (Profesor)’dan duymuş. “Car Girl” adını ise Endüstiryel Tasarım sınıfındaki sınıf arkadaşları bulmuşlar.McMorrow, arabalara olan aşkını genç yaşta keşfetmiş ve yarışmaya girerek şansını denemek istemiş. Dizayn yarışmasındaki diğer finalistler: Christopher Chung, Silver Spring, Md.; Preston Gilliam, East Bend, N.C.; Andrew Kinomoto, Bothell, Wash. ve Danny Song, San Mateo, Calif.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku