Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Alzheimer Nedir? Oluşma Nedeni ve Belirtileri Nelerdir?

0 362

Alzheimer Nedir? Oluşma Nedeni ve Belirtileri Nelerdir?Günümüzde bir çok insan unutkanlık ile mücadele etmektedir. Aslında çoğu kişinin önemsemediği kısa süreli bir unutkanlıktır. Bu unutkanlık insanların iş stresi, yaptığı işe odaklanamamaktan kaynaklı bir nutkalık olup, kısa süreli olarak hatırlamamadır.

Eğer unutkanlık, sürekli tekrarlanıyor ve uzun süreli hatırlamama gibi bir durum oluyorsa doktora başvurulmalı çünkü, unutkanlık hastalığa dönüşmüş olabilir. Bu hastalığın adı, alzheimer’dır. Bu hastalık halk arasında bunama olarakta adlandırılır. Alzheimer genellikle 65 yaş üzeri hatalarda görülmekle birlikte, nadirde olsa 40 yaş ve altında da görülmektedir.

Alzheimer nedeni;
– Yakın akrabalarda bulunması (kalıtsal).
– Beyin hücrelerinin işleini yerine getirememesi.
Alzheimer Nedir? Oluşma Nedeni ve Belirtileri Nelerdir?– Sinirler arası iletimin bozulması.
– Yaşın getirdiği bir durum olabilir.
Alzheimer hastalığı çok yavaş ilerleyen bir hastalık olup, öncelikle kısa süreli unutkanlık sonrası uzun süreli unutkanlıklar alır. Kişi ailesini bile hatırlamakta güçlük çeker hale gelmektedir.

Alzheimer belirtileri;

– Gün içerisinde herşeyi unutma, dalgınlık hali.
– Günlük yaptığı işi hatırlayamama.
– Konuşmada zorlanma. (Seçilecek kelimeleri unutma)
Alzheimer Nedir? Oluşma Nedeni ve Belirtileri Nelerdir?– Bildiği şeyleri unutma. (isim,tarih,yol,yemek)
– Karar vermede güçlük çekme.
– Basit 4 işlemleri yapamama, pratik düşünceyi kullanamama.
– Davranış bozuklukları.
– Hasta bu devrede, sürekli halisinasyon görebilir, ve olmayan kişilern varlığı söz konusu olabilir.

Alzheimer hastalığının kesin bir tedavisi olmamakla birlikte, hastalığın erken teşhisi hasta için oldukça önemlidir. Uygulanan tedavi, hstalığın daha fazla ilerlemesini engeller.
Şunu belirtmek isterim ki, Alzheimer hastası olan bir kişiye, özgüven kazandırmak hastalığın ilerlemesin de yavaşlatma gözlenmiştir. Hastaya günlük hatırlatmalar için, küçük küçük notlar tutulmalı. Şunu unutmayın hiçbir hastalık hafife alınacak kadar basit değildir.

Yazar: Meltem YILDIRIM

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku