Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Bağırsak Tembelliği Nedir? En Çok Kimlerde Görülür ?

0 428

Bağırsak Tembelliği Nedir? En Çok Kimlerde Görülür ?Bağırsak tembelliği yaşayan birinin günlük yaşantısında çektiği sıkıntılar oldukça büyüktür. Bağırsak tembelliği sırasında gelişen tıkanıklıklar,yediklerinizi ve içtiklerinizi sindirmede güçlük çeker. İdrar mesanesinde enfeksiyonlar oluşur. Bağırsak hareketlerinde azalmalar çoğalır. Kısacası mide hazımsızlıkları ve sindirim zorluğu kabusunuz olur.Düzenli bir sindirim sistemi her zaman için hayat standartlarınızın yüksek olmasını sağlar. Çünkü sindirim sisteminin düzenli olarak çalışmaması ciddi hastalıkları da beraberinde getirir. Bu hastalıkların oluşmaması için önlemlerin önceden alınması gerekir. Yani tuvalete çıkamama durumunun sıklıkla yaşanmasını göz ardı etmemek gerekir. Bazen bu durum ciddi hastalıklarında habercisi olabilir. Bu hastalıklar bağırsak sorunlarından başlarken başka hastalık türlerine de kolayca dönüşebilecektir.

Kabızlık problemi yaşayan bireylerin hayatları boyunca bu tarz olumsuz durumlar ile yaşamak zorunda olması söz konusu dahi değildir. Bu tarz hastalık konularında bir uzmandan destek almak önemlidir. Tabi ki uzmanın size önereceği beslenme alışkanlıklarını da edinmeniz gerekir.

Bağırsak Tembelliği

Bağırsak Tembelliği Nedir? En Çok Kimlerde Görülür ?Halk arasında kabızlık olarak bilinen bu hastalık birçok kişinin büyük sorunudur. Bu durumu bir sorun olarak görmeyen kişilerde birçok bağırsak problemi de geçen süre içerisinde kendini göstermeye başlar. Önemsenmeyen bir bağırsak problemi bir süre sonra kronikleşerek bağırsak tembelliğine neden olmaktadır.

Gün içinde üçten daha az tuvalete gitme söz konusu ise ve özellikle zorlanarak tuvalet ihtiyacı karşılanıyorsa kabızlıktan söz edilebilir. İlk aşamalarda daha az rahatsız edecek olan bu durum zaman geçtikte daha da vahim bir hal alacaktır. Yani böyle durumlarda asla zamanın geçmesini ve durumun kronikleşmesini beklememek gerekir. Önemsediğiniz taktirde böyle bir durumdan kurtulmak fazlası ile kolay olabilir. Bu şekilde hayatınıza daha zorlanmadan devam edebilirsiniz.

Bağırsak Tembelliğini Önlemek İçin Neler Yapılmalıdır

Bağırsak Tembelliği Nedir? En Çok Kimlerde Görülür ?Bağırsak tembellikleri ile baş etmenin en güzel ve sağlıklı yolu beslenme alışkanlıklarına dikkat etmektir. Beslenme alışkanlıkları ile birlikte kabızlık sorunları ortadan kalkacaktır. Bunun için;

Yemeklerin öğünlerine dikkat etmek gerekir. Bu öğünlerin zamanında olması bağırsak tembelliklerinin önüne geçecektir. Saatleri takip edilerek beslenmek gerektiğini unutmamak gerekir.

Lif alımının artması bağırsak problemlerinin ortadan kalkması için idealdir. Bu nedenle her öğünde salata tüketmek oldukça büyük yararlar sağlar. Özellikle kabızlık sorunu olanlar için lif alımı fazlası ile fayda sağlar.

Gün içerisinde su içme oranını arttırmak bağırsak problemlerini ortadan kaldıracaktır. Günde en az 10 bardak su içmek kabızlık için de fazlası ile ideal olur.
Sabah uyandığınız zaman ılık olacak şekilde bir bardak su içmek bağırsaklarınızı çalıştıracaktır.
Hafta içinde baklagil tüketmek oldukça yararlıdır. Lifli olan bu besinler ile kabızlık sorunu çekmek zorunda kalmayacaksınız.

Yemekler bolca çiğnenerek tüketilmelidir. Çünkü çiğnemek sindirimin ilk aşamasıdır.
Günlük yürüyüş yapmak kabızlık sorunu için çok yararlı olacaktır. Yürüyüş yaparak bağırsaklarınızı çalıştırmaya başlarsınız.

Bağırsak Tembelliği Nedir? En Çok Kimlerde Görülür ?Kabızlık sorunu yaşamamak ve hayat boyunca bağırsaklarınızı her türlü kronik hastalıktan uzak tutmak için yukarıda yer alan önerilere dikkat etmeniz gerekir. Bu şekilde sürülen bir hayatın içerisinde hem kilo alımı olmaz hem de herhangi bir bağırsak problemi asla yaşanmaz olur. Sağlığınız için yediklerinize dikkat edin en önemlisi kabızlığı tetikleyen gıdaları alırken tüketim şeklini dikkatli bir şekilde belirleyin. Genelde sıvı alımı mide bağırsak hareketlerinde güçlenmeye yol çara. Sindirim sistemi düzenli bir şekilde çalışarak,görevini başarıyla tamamlamış olur. Sağlıklı günleriniz daim olsun.

Kaynakça:
sağlıkbilimi.com

Yazar: Suna Korkmaz

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku