Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Barfiks Hareketinin Vücuda Faydaları Nelerdir?

0 2.747

Barfiks Hareketinin Vücuda Faydaları Nelerdir?Barfiksin spor salonundaki kadınlar arasında en yaygın hareket olduğunu söyleyemeyiz. Bunun muhtemel sebebi, kadınların üst gövdelerinin o kadar güçlü olmaması. Barfiks şakaya gelmez! Ancak doğru yapabildiğinde inanılmaz faydalı. Güney Afrika Aerobik ve Jimnastik Şampiyonu, uluslararası altın madalya sahibi Dominique Mann, yapmadığında kaçıracağın çok şey olduğunu söylüyor. Üst gövdenin tamamını şekillendirmek ve karnını güçlendirmek için muhteşem bir egzersiz, bu da duruşun ve düz bir karna sahip olman için önemli. Mann, “Hedefin daima kendi vücut ağırlığını taşıyabilmek olmalı” diyor. Barfiks hareketinde uzmanlaştığında bir sürü kas grubunu çalıştırmış oluyorsun. Cape Town’daki Point Break Fitness’ın Ağırlık ve Kondisyon Uzmanı Darren Avondo, “Barfikste ön kollar, omuzlar, karın kasları, biseps, triseps ve lat’leri (kürek kemiklerinin hemen altından uzanan kasları kullanıyorsun diyor. Fakat aşırı zorlanmak kaslarının zararına olabilir Sakatlanmayı minimize etmek için yavaş ol, doğru formda dur ve bir uzmanın gözetiminde ya da ayna karşısında çalış. Başlamak için egzersiz kayışından yardım al: Kayışı bara paralel şekilde bağla; üzerine çık ve barfiks çek. Güçlü bir bantla başla, güçlendikçe bantı hafiflet.

Bu Dili Öğren: Çukur Vücut Pozisyonu

Vücudunda çukur bir pozisyon meydana getirirken (büyük bir muz şekli) bacaklarını hafifçe öne doğru uzatarak sabit kalmayı sağla. Bu şekilde daha fazla karın kasıyla bağlantı kuracak, doğru formu daha iyi yakalayacak ve bel sakatlanmalarının önüne geçebileceksin. Avondo, “Karın kaslarını, yani vücudunun ağırlık merkezini aktive ettiği için bu önemli bir pozisyon. Her türlü fonksiyonel harekette ilk olarak karın kaslarını aktive etmek çok önemli; çünkü hareketler ağırlık merkezinden başlar diyor. Bonusu ise hayal ettiğin müthiş karın kasları.

Barfiks Hareketinin Vücuda Faydaları Nelerdir?Yaptığın Yanlış Hareketler

Hızlıca sallanıyorsun. Cella Smith & Associateğen Fizyoterapist Cameron Coomer, “Belini ve omuzlarını saran kas grubunu (rotator cuff) zorluyorsun demektir. Burada önemli olan hareket boyunca omuzlarını stabil tutmak olmalı” diyor. Yavaş ve kontrollü hareket etmelisin.
Belini kavis şekline sokuyorsun. Coomer, “Böyle yaparsan, belindeki (sana esneklik sağlayan yerdeki) kasları zorlarsın. Kötü bir formdayken yüksek yoğunluklu barfiks yapmak bel sakatlanmalarına sebep olabilir” diyor. Çukur vücut pozisyonunu kullanarak bu durumdan kaçınabilirsin.

Yazar: Fatih Bolelli

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku