Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Bilim Nedir? İnsan Hayatında Ne Önemi Vardır?

0 1.881

Bilim Nedir? İnsan Hayatında Ne Önemi Vardır?Bilim denince insanın aklına ilk etapta Fizik, fen bilimleri gelmektedir. Çünkü genellikle öğrencilik yıllarında yaşadığımız tecrübeler bilimsel çalışmaların bu alanlarda yapıldığını ortaya koymaktadır. Aslında bilim sadece fen ile alakalı bir olgu değildir. Doğada olan olaylar, maddelerin yapıları ile ilgili olaylar, hayatımızı kolaylaştıran küçükte olsa farklı buluşlar, kısacası gözlem ve gözleme dayalı dünya ile alakalı olguları birbirine bağlayan yasalardır.

Tanım olarak Türk Dil Kurumu Sözlüğü’nde bilim; “Evrenin veya olayların bir bölümünü konu olarak seçen, deneye dayanan yöntemler ve gerçeklikten yararlanarak sonuç çıkarmaya çalışan düzenli bilgi, ilim” olarak tanımlanmıştır. Bu tanımdan da anlaşılacağı üzere belirli konular üzerinde yapılan deneylerin ve çalışmaların sonucunda bir neticeye varılıyor ise buna bilim denmektedir.

Bilim ile uğraşan insanlara ise bilim adamı denmektedir. Bu insanların tüm hayatları bilim adına buluşları araştırmaktır. Çünkü bilimin bir ucu bucağı bulunmamaktadır. Gün geçtikçe çok sık olmasa bile televizyonlarda yeni yeni buluşlar ile karşılaşıyoruz. Bunların hepsi belki seneler süren deneyler sonucu ulaşılan sonuçlardır. Bilim adamları bu deneyleri sürekli gerçekleştirirler ve bir sonuca ulaşmaya çalışırlar. Bilim sayesinde hem hayatımızı kolaylaştıracak icatlar ortaya çıkmaktadır, hem de sağlığımıza kavuşmamız için çeşitli ilaçlar, buluşlar vs. ortaya çıkmaktadır.

Bilim Nedir? İnsan Hayatında Ne Önemi Vardır?Evet sağlık sektörü ile ilgili kendini bilime adayan insanlar bilimin gücünü kullanarak hem insanlığın hizmetine güzel ürünler sunmayı, hem de ülkelerini kalkındırmayı amaçlamaktadırlar. Evet ülke kalkındırmaktan bahsediyoruz, çünkü bilim öyle büyük bir güçtür ki bu konuda kendini geliştirmek çok ama çok zordur. Bilim alanında kendini yeteri kadar geliştirememiş ülkeler diğer ülkelerin geliştirdikleri bilimi kendileri de kullanabilmek için satın almak zorundadırlar ve bilimde her zaman geride kalacakları için sürekli kaynaklarını diğer ülkelere akıtmak zorunda kalacaklardır.

Bilimin gelişmesinin en büyük sebebi de insanlardaki meraktır. Öyle ki her şeyi merak eden insanlar toplumda bilim adamı olarak adlandırılmakta veya bilim adamı lakabı takılmaktadır. Zaten merak olmasa insan yeni bir buluş icat etmek için bir amaç sahibi olamayacağından dolayı eğer merak denen bir olgu olmasa hiçbir icat, buluş vb. gibi bilim adına bir şey olması söz konusu olamazdı. Bilimin bu kadar önemli ve değerli olduğu bu dönemde Türk bilim adamlarımızı Amerikanın kapmasının da çok manidar olduğunu görmemek mümkün değildir.

Yazar: Enes Eker

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku