Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Diş Beyazlatma Hakkında Bilinmesi Gereken Önemli Bilgiler

0 387

Diş Beyazlatma Hakkında Bilinmesi Gereken Önemli BilgilerÇay, kahve gibi içeceklerle bazı yiyeceklerde ve içme suyundaki flor miktarı, sigara, yaşlanma, genetik gibi nedenlerle diş rengi koyu olabilir. Dişlerde iç ve dış renklenme şeklinde iki çeşit durum söz konusudur. İç renklenme, dişin içine işlemiş ve fırçalamayla giderilemeyen lekelerdir. Dişlerdeki yapısal bozukluklar da bu sınıfa girer. Bu tip durumlarda diş beyazlatma işlemi oldukça başarılı olur. Dış renklenme; çay, kahve gibi içeceklerden ya da yediğimiz gıdalardan dolayı oluşan lekelerdir. Genellikle diş taşı temizlendikten sonra kaybolur. Lekenin hangi tipte olduğuna diş doktorunuz karar verdikten sonra gerekli tedavi uygulanır.

Diş Beyazlatma Hakkında Bilinmesi Gereken Önemli BilgilerPeki dişimizi beyazlatmaya karar verdik diyelim. Hangi tip yöntemlerle dişimiz beyazlatılır ? Diş beyazlatmak dişimize zarar verir mi ? Yan etkileri nelerdir ? Beyazlatma etkisi ne kadar sürer ? gibi merak edilen soruları sizler için yanıtlamaya çalıştım.
Diş beyazlatma işlemi iki şekilde yapılabilir. Office bleaching, diş doktorunuzun muayenesinde 1 saat sonrasında hızlı sonuç alabileceğiniz bir yöntemdir. Diş eti izole edilerek beyazlatıcı etkiye sahip jel dişler üzerine uygulanır. Jeli aktivite etmek için lazer ya da halojen gibi ışık kaynakları kullanılır. İşlem sonunda dişler 3-4 ton açılmış olur. Diğer bir işlem olan home bleaching, ağızdan alınan ölçüyle kişiye özel hazırlanan plakların içine jel yerleştirilerek yapılan beyazlatma işlemidir. Günde 4-8 saat takılarak bir haftaya kadar beyazlatma sağlanır. Beyazlama herkeste aynı oranda olmaz. Beyazlama ve beyazlatma işleminin kalıcılığı dişin yapısına bağlı olarak 6 ay- 2 yıl arasında değişir. Ancak işlemden sonra en az iki hafta yediğimiz gıdalara ve içtiklerimize dikkat etmeli, diş temizliğine özen göstermeliyiz.

Diş Beyazlatma Hakkında Bilinmesi Gereken Önemli BilgilerYapılan araştırmalara göre beyazlatma işlemi sırasında %10 beyazlatma solüsyonu kullanıldığında dişlere ve diş etlerine hiçbir zarar gelmediği, yapısal değişiklik ve kalıcı hasar oluşmadığı tespit edilmiştir. Ancak bu jeller soğuk ve sıcak içeceklere, havaya karşı hassasiyet oluşturur. Bu beklenen bir yan etkidir. Hassasiyet 1-2 gün içinde geçmezse jel kullanımı kesilmelidir. Hassasiyetin giderilmesi için diş doktorunuz fluorid uygulaması yapabilir.

Yazar: Dilara Yeten

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku