Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Düşük Nedir, Neden Olur, Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

0 354

8101_40Düşük yapma, olması durumu kısaca; gebelik durumunun çeşitli sebeplerden dolayı durması, sona ermesi anlamına gelir. Düşük durumu genellikle hamileliğin ilk 6 ayı içerisinde gerçekleşir. Peki bu süreç nasıl gelişir, düşük neden olur, bunun için nelere dikkat edilmelidir?

Öncelikle düşük olma sorununun pek çok sebebi olabildiğini bilmeliyiz. Bu nedenle çoğu zaman belli bir sebepten düşük olur demek doğru olmayacaktır. Ancak sağlık kuruluşları ve uzmanların üzerinde durduğu bazı etkenler düşüğün olma sebepleri arasında daha çok ön plana çıkar.

Kromozom Ya da Genler

Annede bulunan kromozon yada genler bozuk olabilr, bunun sonucunda bebek gelişemez ve düşük meydana gelir. Bu durum çoğu zaman anlaşılamayan bir sebeptir.

Plasentanın İşlevi

Bebeğin gelişimi için annenin tükettiği gıdaların ulaştırılması önemlidir. Bu da oksijen ile olur. Vücut içerisinde plasenta olarak tanımlanan işlevsel bir organ bu işe yarar ve annenin tüketmiş olduğu gıdaları oksijen olarak bebeğe ulaştırır. Bu organın zarar görmesi, yanlış işlev göstermesi, sorunlu olması aynı zamanda bebeğin gelişimini de engelleyeceğinden dolayı sonuç olarak düşük meydana gelir.

Çeşitli Sağlık Sorunları da Düşüğe Neden Olur

Annenin sahip olduğu çeşitli sağlık sorunları, düşük olma ihtimalini yükseltir. Bu hastalıkların bir kısmı sindirim sistemi, bir kısmı bağışıklık sistemi diğer bir kısmı da cinsel yolla bulaşan hastalıklar ile ilgilidir.

Gebelik döneminde sağlıklı beslenmeye özen gösterilmelidir her ne kadar düşük olma sebepleri arasında psikolojik sebeplerin payı neredeyse yok denilebilse de aslında annenin psikolojik olarak bu dönemde son derece hassas olduğunu ve bunu kötü sonuçlanacağını bilmelisiniz.

Yazar:Ensar Türkoğlu

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku