Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Ebabil Kuşu ve Bilinmeyen Özellikleri

5 15.023

Ebabil Kuşu ve Bilinmeyen ÖzellikleriDiğer canlılara göre farklı özellikleri bulunan ve yaşadıkları süre dolayısıyla araştırmalara konu olan ilginç bir canlı. Tüm ömrünü uçarak geçiriyor ve yalnızca üremek için yere iniyor. Halk dilinde baharın habercisi olan bu ilginç canlılardan bahsetmek istiyorum.

Bumeranga benzer kanatları kısa ve çatallı bir kuyruk yapısına sahiptirler ana rengi kahverengi olarak bilinen Ebabil gökyüzünde siyah renge bürünmektedir. Kırlangıçlarla karışıtırılırlar çoğu zaman ancak boyu olarak da uçuş şekilleri olarak da kırlangıçlardan çok farklı bir türdür. Uçarken kanatlarını asla kapatmazlar yuvaları çatıların uzak noktasındadır ve çok hızlı hareket ederler. Ebabil kuşu tüm canlılardan kaçmaya çalışır ve bunun için hızlı ve çevik bir vücut yapısına sahiptir.Onları beslenirken ya da yerde yürürken görmeniz mümkün değildir denilemez ancak çok da nadirdir.

Ebabil Kuşu ve Bilinmeyen ÖzellikleriYaz aylarında çok yüksek noktalarda onları görebilirsiniz küçük oldukları için bu biraz zor olabilir. Bu türün 20-25 yıl yaşandığı söylenmektedir ve yapılan araştırmalarda bu doğrultudadır. Ebabil kuşlarının yuvalarını görmeniz mümkündür uç noktalarda barınırlar ve yuvalarına çok hızlı girip, çıkarlar. Akşamüstleri onların ötüşünü duymak ve onları biraz da olsa görmek mümkündür. En ilginç özellikleri yazının başında da belirttiğim gibi sadece üremek adına yere inerler.

Ebabil Kuşu ve Bilinmeyen ÖzellikleriPeki bu kuşlar nasıl uyur?
Ebabil kuşları uyumak için de yere inmiyor ve uyku ihtiyacını da gökyüzünde gerçekleştiriyor. Genellikle şehir ortamında görülürler ve yuvalarını inşa ederler, kır ortamında onları göremezsiniz gördüğünüz kuş muhtemelen kırlangıçtır. Bu türün yuva anlayışı diğer kuşlara göre çok farklıdır bu yüzden şehir yapılanmalarını tercih ederler.

Hızı ve ömrünü uçarak geçirmesi ile gerçekten ilginç bir canlı olarak görülmektedir. Yavrularına olan ilgisi de diğer kuşlara göre çok daha farklıdır. Beslenme ihtiyaçlarında yavrular anne desteğini çok fazla almaz ve bir süre sonra yavrular serbest bırakılır ancak bu süre diğer türlere göre çok çok kısa bir süredir.

Yazar: Ali ERSOY

Bunları da beğenebilirsin
5 Yorumlar
  1. Bekir diyor

    Hanim yolda yavru ebabil küşü buldu eve ge tirdi birgün besledik cam balkon da masanın üstünde yer yaptık, devamlı ilgi gösterıyorduk eve iceri girdim yarım saat sonra ciktığımda ebabil küşü yok oldu bir anlam veremedim, acaba melekler aldı götürdümu.

    1. Emir emre diyor

      Aşağı atlamıştır çok anlam yüklemeyin

  2. Mardinli diyor

    Sanane kardesim, sen ebabil kusunun avukatimisin?

  3. Etem saglam diyor

    Havada uyuduklari hayal ürünü geçen akrabaya gittik onların karşılarındaki çatıda yuvası var kuş akşama doğru yuvadan çıkıyor 1 buçuk ,2 saat kadar havada uçuyor sonra yuvasına giriyor sadece eşleşmek için yere indiği yalan

    1. hüseyin diyor

      Bir gece misafirlik ziyaretinde,ebabil kuşunun tüm özelliklerini ve yaşam düzenini çözdün yani…

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku