Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Gençlik İksiri Portakal Kabuğu

0 432

Gençlik İksiri Portakal KabuğuKış aylarında severek yediğimiz portakalın asıl vitamininin kabuklarında olduğunu biliyor muydunuz ? Portakal yoğun miktarda C vitamini içerir. İçinde yer alan zengin enzimler ve lifler,bağışıklığın güvende olmasını sağlar. Özellikle kışın en çok yakalandığımız hastalıklardan biri olan gribal enfeksiyonlara en etkili çözüm portakalın suyundan ve kabuğundan gelmektedir. Portakalı soyarken kabuklarını hiç düşünmeden çöpe atarız. Oysaki kabuklarında var olan mucizevi iksirlerden haberdar olmayız. Portakal kabuğu yiyen kişilerin yaşlanma süreci gecikiyor. Yapılan bir bilimsel araştırmaya istinaden portakal kabuğu yiyen birinin ömrünün normal portakal yiyen kişiden daha fazla olduğu kanıtlanmıştır. Kabuğunda inanılmaz vitaminler sağlarken,portakal kabuğunun içerisinde %5 ve 6 kadar mineral tuzlar bulunmaktadır. Ayrıca içeriğinde var olan organik asitler ile beraber bir de flavonoidler ve esansiyel yağların barındığı tespit edilmiştir.Citrus aurantium maddesi direk portakalın kabuğunun içinde yerini almaktadır. Bu maddenin varlığı çeşitli kanser hücrelerinin küçülmesine hatta yok olmasına vesile olur. Ayrıca bununla kalmayıp damar tıkanıklığına yol açan etkenleri azaltarak,kanın damardan daha esnek geçmesini sağlar. Bu sayede tıkanıklıklardan eser kalmayarak,kalp ve damar hastalıkların yaşanmamasına yardımcı olur.

Gençlik İksiri Portakal KabuğuBirçok hastalığa şifa olan portakal kabuğunun Almanya ‘da sağlık bakanlığı aracılığı ile yapılan bir incelemede,bitkisel preparatların hazırlanması esnasında,genelde iştah sorunu yaşayan çocukların ve ergenlerin portakal suyu ve kabuğundan aldıkları vitamin ile bu sorunun çözüme kavuştuğu vurgulanmıştır. İçeriğinde yoğu miktarda Citri sinensis pericarpium bulunan portakal kabuğunda bir de E vitaminin fazla olması sayesinde çeşitli cilt ve saç hastalıklarında da kullanıldığı söylenmektedir. Özellikle saçı dökülenler ve cilt problemi yaşayanlar portakalı yerken kabuğunu da yemeyi ihmal etmemelidir. İştahsız kişiler bu sayede kilo almakta ve kilo düzeylerini portakalın mucize kabukları ile sağlamaktadır. İştah için oldukça idealdir.Portakal kabuğunda ayrıca bu enzimler ve vitaminler (potasyum, protein ) fazla olduğundan bağışıklığın güçlenmesi ve kişinin hastalıklarla savaşması kolay olmaktadır. Antioksidan görevini üstlenen portakal,çeşitli bakterileri öldürerek vücuttan idrar yolu ile atılmaktadır. Kalbin daha iyi çalışmasını,zekanın daha iyi işlevselliğini ele almasını sağlar. Gelişim çağındaki çocukların C vitamini alırken diğer zengin maddeleri de vücutlarına depolamaya ihtiyaçları bulunmaktadır.

Gençlik İksiri Portakal KabuğuBayanların onca kürü yapmalarına rağmen bulamadıkları güzellik portakal kabuklarında gizlidir. Portakal kabuğunun özü cilt için besleyicidir. Yüzde kırışıklıkların ve lekelerin kaybolmasına,cildin canlanmasına ve sivilcelerin kısa sürede kurumasına katkıda bulunur. Özellikle portakal kabuğu ve biberiye özü karışımı yapılan kürlerde cilt sorunlarından eser kalmıyor. Portakal kabuğunu yiyerek ve kürünü yüzünüze uygulayarak,cildinize inanılmaz güzellikler katabilirsiniz. Portakal kabuğunu hiç bir şey yapmadan ,kaynatmadan doğal yöntemlerle yiyin. İlk yediğinizde yüzünüzde acımsı bir tat oluşsa bile zamanla bu tada alışacak,faydalarını fark ettiğinizde yemekten çekinmeyeceksiniz.

Gençlik İksiri Portakal KabuğuÜstelik portakalın suyu ne kadar lezzetli ise kabuğunda bir o kadar hoş ve faydalıdır. Böbrek hastalığına yakalananların en başta tüketmesi gereken besinlerden birisi portakal suyu ve kabuğudur. Özellikle böbreğinde taş olan kişilerde taşın düşmesine yardımcı olmaktadır. Portakal yağının kabuğu da oldukça faydalıdır. Deride oluşan egzama,sedef ve diğer alerjik yaralarda ,düşme sonrası ortaya çıkan yaralarda, iyileşmesine katkıda bulunuyor. Kısacası portakal özü,suyu,yağı ve kabuğu her anlamda mucizeler yaratıyor. Kışın bu güzel meyvenin sadece içeriğinden değil,kabuğundan da yararlanmayı unutmayın .Sağlıklıklı günleriniz daim olsun.

Kaynakça:
besinstore.com

Yazar: Suna Korkmaz

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku