Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Her Felçli İyileşebilir Mi ?

1 475

Her Felçli İyileşebilir Mi ?Her felçli hastanın sağlığına kavuşabilmesi ne yazık ki mümkün olamamaktadır. Çünkü her bir hasta için felcin ortaya çıkma tarzı ve vücudunda oluşan hasarlar farklılıklar göstermektedir. Beyin ve beyincikten kaynaklı oluşan felçleri tedavi edebilmek oldukça zordur. Omurga kırıkları, herhangi bir geçirilen kaza sonucu oluşan felçleri veya vücutta oluşan çeşitli deformasyonlara bağlı yürüme bozuklukları yürümede aksama gibi felç tedavisi aşamasında düzelmekte ve güzel sonuçlar elde edilebilmektedir. Ancak vücut kırıkları yada vücudumuzdaki deformasyon olan bölgedeki omurlar karşılıklı olarak durup durmadıkları ve omuriliğin içinde bulunan sinirlerin bir bütünlük oluşturup oluşturmadıkları felç tedavisinde önemli olan unsurlardandır. Eğer felçli hastanın yürümesi sorun yaratıyorsa ve felç geçiren hastanın omurunun içinden geçen sinir uçları bütünlük oluşturuyorsa, felçli hastanın ayak parmaklarında çok az bir his bile bulunsa tedavi oldukça başarılı sonuçlar verebilmektedir.

Felçli hastalara genellikle fizik tedavi uygulaması yapılmaktadır. En az 30-35 gün olarak planlanan yürümesinde problem olan felçli hastaların tedavisinde bağ doku veya kemik hasarının durumu tespit edilirse uzman doktor tarafından genellikle fizik tedavi, ozon tedavileri kullanılmaktadır. Son günlerde alternatif tıbbın getirdiği çarelerden olan akupunktur uygulamasından da faydalanılmaktadır. Felçli hastaların vücudunda bulunan akupunktur noktalarına akupunktur uygulaması yapılmaktadır. Bu sayede kasların uyarılması sağlanmaktadır. Akupunktur uygulaması sayesinde kas çalışımı sağlanarak uzun zamandır kullanılmayan ve faaliyet görmeyen kasları uyarıyor. Bu sayede kemiklerde oluşan ağrıya azaltmak içinde akupunktur tedavisi uygulanabilmektedir. Fizik tedavi ile omurgayı kontrol altında bulundurarak düzgün hale getiriyor ve düzgün işlemesi sağlanmaktadır.

Felçli hastalara uygulanan ozon tedavisi yönteminde de kas ve kemik hücreleri beslenerek ve bağışıklık sistemini arttırarak organizmamızın bütünlüğü geliştirilmektedir. Fizik tedavi uygulamasında kesik elektrik akımı ve ultrosonik ses dalgalarıyla felçli hastaların sinir ve kas dokuları bu şekilde uyarılmaktadır. Ultrasonografi uygulaması yapılırken eklem yaraları felçli hastalarda oluşabilmektedir. Bu yaraların iyileştirilmesinde bitkisel destekli merhem ve pomatlardan yardım alınırsa bu yaralar engellenebilmektedir. Non iyonik ve elektromanyetik tedavileri sağlayan cihazların ve geliştirilen tekniklerle hastaların duruşlarındaki denge kaybı yeniden yapılandırılmakta ve ayakta duruşları kolaylaştırılmaktadır. Sonucunda yürümekte zorlanan kişiler tekrar yürüyebilmek şansına sahip olabilmektedirler.

Yazar:Enes Eker

1 yorum
  1. Aynur diyor

    Merhabalar hocam sorum su Babam bundan 11 ay öncesi ameliyatta beyinkanamasi gecirdi.sol tarafi felc kaldi .ama his var yavas yürüyo ve dengesizligi var.yardimci olun lütfen .tsk

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku