Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Hızlı Okuma ve Beyne Olan Yararları

0 669

Hızlı Okuma ve Beyne Olan YararlarıGünümüzde kabul gören yanlış vardır. Bu hızlı okumanın anlamayı engellemesi şeklinde kabul gören bir gerçektir. Fakat yavaş okuyarak anlama oranını düşürüyoruz.

Bunu şöyle düşünelim, yavaş okuyan bir insanın okurken, aklından bir sürü düşünce geçer ve okuduğunu anlamadığı için sürekli başa dönmektedir. Oysa hızlı okuyan bir kişinin, aklına farklı düşünceler gelmez ve okuduğunu daha rahat anlar, ayrıca zamandan da tasarruf eder.

Hızlı okumanın yararlarına gelecek olursak;

– Günlük okuma saatinizde, daha fazla sayfa okuma imkanı.
– Zamandan tasarruf. – Okuduğunu daha iyi anlama ve hatırlama.
– İş hayatında ve Okul hayatında daha başarılı olma.
– Bilgi birikiminin artması ve kitap okuma kültürünün gelişmesi.

Kitap okuma günlük hayatımızı kolaylaştıran ve hayattan zevk almamızı sağlayan, oldukça yararlı bir faaliyettir. Kitap okuma günlük hayatımızı kolaylaştırdığı gibi, beynimizin gelişmesine de büyük katkı sağlar. Beyin bilindiği üzere iki lob’dan meydana gelmektedir. Kitap okumayan bir insan, sadece televizyon izleyerek beyninin bir lob’unu çalıştırır, bu ise beyin gelişimine engel olmaktadır. Beyinin gelişmesi için, lobların her ikisini dengeli olarak çalıştırmamız gerekir. Bunu ise sadece kitap okuyarak, geliştirebiliriz.

Hızlı Okuma ve Beyne Olan Yararları

Kitap okumanın beyine yararları;

– Beyinin her iki lob’unu aktif olarak kullanmamızı sağlar.
– Beyin- göz ilişkisi kurarak daha hızlı algılama olanağı sağlar.
– Sağ ve Sol lob’a bağlı kasları kuvvetlendirir.
– Daha hızlı düşünme ve IQ seviyesinin artmasına yardımcı olur.

Toplum olarak kitap okuma alışkanlığını kazanmamız lazım. İstatistiklere göre, kitap okuyan toplumlarda suç oranı daha da az olmaktadır. Gelişim ve bilgi çağında, her çocuk,genç yaşlı herkes hızlı okuma sayesinde hayatlarını daha çekici hale getirebilirler.

Yazar: Meltem YILDIRIM

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku