Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

İlaç Kullanmak Obeziteye Yol Açar mı ?

0 395

İlaç Kullanmak Obeziteye Yol Açar mı ?Sağlık açısından oldukça problemli olan ve yaşam şeklimizi inanılmaz derece olumsuz yönde etkileyen obezitenin,günlük yaşantımızda birçok etkiye dayalı olduğunu görmekteyiz. Bunun başında yediklerimiz ve içtiklerimiz gelir. Obezite tedavi edilmediği sürece hayati tehlikeyi arttırarak,kısa yaşamamıza neden olur. Hatta ani kalp krizleri ve çeşitli damar hastalıklarının ilk başında obezite gelmektedir. İlaç kullanımı obeziteyi ne derece etkiler,bunu tam olarak kestiremeyiz. Örneğin böbreküstü bezlerinde sorun yaşayan biri,muhtemelen kortizon hastasıdır. Bu nedenle ilk kullanacağı ve doktorlar tarafından verileceği ilaç ise kortizon içerikli ilaçlar olur. Bu da tedavi aşamasında istemeyen ödemlerin hatta fazla kiloların oluşmasına zemin hazırlar. Böyle bir durumda tedbirli olmak,bir yandan hormon bozukluğu yaşarken,diğer yandan ise obeziteye yakalanmak hayat ömrünü kısaltabilir. Bununla baş etmenin tek alternatif yolu,doktor tarafından sunulan ilaçları kullanırken dozunu aşmamak ve bilinçsiz davranmamaktır. Yoksa tedavi tam olarak uygulanmaz. Aksine yanlış tedavi sonrası vücut ödemini atmak yerine daha fazla oluşmasına zemin hazırlar. Bu nedenle bu konuda bilgili olmalı,en önemlisi bize söylenenleri harfiyen uygulamasını bilmeliyiz. Sağlıklı bir yaşam için ,dikkat en etkileyici ilaçtır. Ve zamanında uygulandığında bu tür sorunların azaldığına şahit olacaksınız.Peki ilaç kullanmak gerçekten obeziteye yol açar mı? bir de sizleri bu konuda bilgilendirelim. Bakalım obezite hangi durumlarda artış gösteriyor? hep beraber öğrenelim,aydınlanalım.

İlaç Kullanmak Obeziteye Yol Açar mı ?Yanlış İlaç Kullanımı Obeziteye Sebep Oluyor !

Vücudunuzun dirençsiz olduğu bir dönemdesiniz. Bağışıklığınız feci şekilde çökmüş ve gribe yakalandınız? Ya da diş ağrınız birden artış göstermiş ve o an için sancıdan duramıyorsunuz. Hemen o esnada yapacağınız tek kurtuluş ilaçlara sarılmak oluyor. İşte burada yapılan hata oldukça büyük. Risk içeren,hatta hayati tehlikeye yol açan bir davranış içindesiniz. İlacın sizde ne tür etkiler yaratacağını bilmeden,sanki doktor vermiş gibi,özgüvenle içiyorsunuz. Fakat algılamadığınız hassas nokta, ilacın diğer organlarda da işlevselliğini bozmasıdır. Siz bir şey olmadığını düşünürken bir kaç ay sonra farklı hastalıklarla hastaneye gidiyor,bunun sebebini öğrenerek iyileşmek istiyorsunuz. O an bilinçli bir şekilde gittiğiniz hastanenin ,daha önce yapmış olduğunuz bir hatanın bedeli olabilir. Bunu her zaman dikkate almak gerekir. Bazı ilaçlar kilo alımını hızlandırarak,çeşitli ve en önemli olan hormonların bozulmasına yol açıyor. Hatta ,adet düzensizliklerinin ilk nedeni hormonlardan birinin aktifliğini kaybetmesi ile ilgilidir.Kısırlık sebebi de hormonlara dayalıdır. Genelde vücudun kaybettiği önemli faaliyetler birçok hastalığın habercisi olabilmektedir.Obezite olup olmadığınızı doktorunuz şu şekilde hesaplar. Bunlar ;

İlaç Kullanmak Obeziteye Yol Açar mı ?-18.5-24.5 arası kişiler sağlıklı olarak kabul edilir.
-25-30 arası kilolu kişilerde obezite başlamıştır. Tedavisi hızlı sonuç verebilir.
-30-40 arası obez bireylerde risk devam etmektedir.Tedavisi mümkündür.
-40-50 arası morbit (ölümcül) obezite olarak adlandırılır. Bu yaşlarda kilo kontrolü en iyi şekilde sağlanmalıdır.
-50 ve üzeri süper morbit obezite ,yani en tehlikeli obezite adı verilmektedir. Bunun için tedavi doğru sonucu vermeyebilir. Risk oranı yüksektir.Ölümle sonuçlanabilir.

Tiroit-Ünsülin ve İlaç Kullanımı Obeziteyi Hızlandırıyor !

Yapılan araştırmalara göre tiroit hastalarının obeziteye yakalanma oranı,normal insanlara oranla daha fazladır.Tiroit salgısı ,hormonlarda bir takım yavaşlamalara neden olur. Metabolizma bu durumdan olumsuz etkilendiği için, yavaşlamalar artar ve kişi her yediği gıdadan ve her aldığı ilaçtan hızlı bir şekilde kilo almaya başlar.Vücut bu durumda ister istemez kalori maddesi üretmeye deva eder.Yağ yakımı az olduğundan karaciğer rahatsızlığı,hatta karaciğerde yağlanmalar meydana gelebilir. Kişi yaşlandıkça bu durumla baş etme olanağı da azalır. Vücudun direnci hatta bağışıklığı çöker. Tedavi süresi ve zaman ne derece etkili olur tam kestiremezsek bile ,her tedavi aşımında,azalma payı ve fazla kilolardan kurtulma ihtimali yüksektir. Bunun için teşhisi erken koymalı ve doktor kontrolü altında olmalısınız. Sağlıklı bir yaşam ve istenmeyen kilolardan kurtulmak için zaman kaybetmemelisiniz.Bilmediğiniz ilaçları kullanmayınız. Eğer aşırı zayıf iseniz ve tek derdiniz kilo almak ise kullandığınız kilo aldırıcı vitaminler dengenizi altüst edebilir. Vitaminleri mümkün oldukça doğal besinlerden alarak vücudunuza depolayınız. Sağlıklı günler dileği ile.

Kaynakça:
mynet.com
uzmanasor.com

Yazar: Suna Korkmaz

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku