Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

İlkadım Ayakkabısı Nedir, Nasıl Olmalıdır?

0 766

Bir kadın için hayatınızın dönüm noktalarından bir tanesi hamile olduğunuzu öğrendiği andır. Artık hayatınızın ve evliliğinizin başka bir dönemine geçmiş olursunuz ve aklınız fikriniz tamamen bebeğinizde olur. Karar alırken, yeni adımlar atarken ilk önce çocuğunuzu düşünür ve zarar görmesini asla istemezsiniz. Henüz hamileyken, bebeğinizi en doğru şekilde büyütmeniz için size yol gösterecek bir sürü kaynağa başvurur, uzmanlara danışırsınız. Bebeğiniz henüz karnınızdayken ona şarkılar söylemeye, hikâyeler okumaya, onunla dertleşmeye başlarsınız. Aile olmanın, anne-baba olmanın farkına her geçen daha fazla farkına varır, bazen çocuğunuzla birlikte büyüdüğünüzü hissedersiniz. Bir kadın için hayatınızın dönüm noktalarından bir tanesi hamile olduğunuzu öğrendiği andır. Artık hayatınızın ve evliliğinizin başka bir dönemine geçmiş olursunuz ve aklınız fikriniz tamamen bebeğinizde olur. Karar alırken, yeni adımlar atarken ilk önce çocuğunuzu düşünür ve zarar görmesini asla istemezsiniz. Henüz hamileyken, bebeğinizi en doğru şekilde büyütmeniz için size yol gösterecek bir sürü kaynağa başvurur, uzmanlara danışırsınız. Bebeğiniz henüz karnınızdayken ona şarkılar söylemeye, hikâyeler okumaya, onunla dertleşmeye başlarsınız. Aile olmanın, anne-baba olmanın farkına her geçen daha fazla farkına varır, bazen çocuğunuzla birlikte büyüdüğünüzü hissedersiniz.

İlkadım Ayakkabısı Nedir, Nasıl Olmalıdır?Bebek doğduktan sonra ilk telaşlanılan, çok büyük heyecanlar yaşanmasına neden olan dönem, bebeğin minik minik yürümeye başladığı dönem olur. Hem çok heyecanlanıp insanın yüreğini kıpır kıpır yapar, hem de bu süreç annelerin bebekleri için soğukkanlılıkla ilk adım ayakkabısı araştırmaya başlamasının habercisi olur.

İlk adım ayakkabısı seçerken birçok dikkat edilmesi gereken parametre vardır. Bunların en başında gelen ise, uzmanların bebeklerin evde ayakkabı giymesini önermemeleridir. Çünkü ayakta bir milyon ter bezi bulunur ve bebeklerin ayak tabanı çok küçük olduğu için çok fazla terler. Minik ayakların rahatça hava almasını sağlamak için de evde ayakkabısız dolaşmaları önerilmektedir. Ama bebeğinizi dışarı çıkarmak istediğinizde ona mutlaka ayakkabı giydirmeniz gerekeceği için de, ayakkabı alırken dikkat etmeniz gereken parametreleri araştırıp bilinçlenerek alış verişe çıkmanız gerekir.

İlk adım ayakkabısı alırken dikkat edilmesi gereken hususları sıralamak gerekirse;

– Bebeğinizin ayak tabanı şekli 2 ila 3 yaşında oturur. Bu yüzden bebeğe ortopedik ayakkabı alınmalıdır. Fakat konusunda uzman birçok ayakkabı firması olmasına rağmen, işin ticari boyutundan dolayı ortopedik ayakkabı bulmak biraz zor olabilir.
– İlk adım ayakkabısı, bebeklerin ayağı, yetişkinlere göre daha hızlı terlediği için, bebeğin ayağının hava almasını ve kuru kalmasını sağlayacak malzemelerden yapılmış olmalıdır.
– Bebekler yürümeye çalıştıkları dönemlerde çok hareketli olacakları için ilk adım ayakkabısı ayak burkulmalarına neden olmayacak bir kalıba sahip olmalı, botlardaki gibi bir boğazı olmamalı, olsa bile bebek ters bastığında ayak bileği hareketlerini engellemeyecek esneklikte olmalıdır.
– İlk adım ayakkabısının burun kısmı da esnek olmalı, bebeğin parmaklarını sıkıştırmamalıdır.
– Mağazaya gittiğinizde doğru ayakkabı seçimini bebeğinizin hareketlerinden anlayabilirsiniz. Bu yüzden bebeğinizin yorulmamış ve ayaklarının şişmemiş olmasına da dikkat etmelisiniz. Ayakkabının içinde rahat eden bebek, yürüme isteği göstererek size seçim yapmanızda yol gösterecektir.
– Ayak şeklini alması ve teri emmesi açısından ise doğal deri, yumuşak ve esnek ayakkabılar, pamuklu çoraplar tercih edilmelidir.
– En fazla ayda bir kez ayakkabı-ayak uyumu kontrol edilmeli, ayağın gelişimini engelleme riskinden dolayı ayağa tam oturan ayakkabılar tercih edilmelidir.

Bebeklerin mükemmel halleri, yürümeleri ile taçlanır. Bundan sonraki her gelişmenin de habercisi olan bu süreçlerde aileler bebeklerinin daha rahat yürüyebilmeleri için doğru seçimler yapmalıdır.

Kaynakça:
mavikadin.com/bebek-ilk-adim-ve-1-yas-bebek-ayakkabisi-nasil-olmali

Yazar:Gökçe Cömert

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku