Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Kafes Kuşları ve Bakımları

0 663

Kafes Kuşları ve BakımlarıEvlerimizde besleyebileceğimiz zahmetsiz sevimli canlılar hakkında bilgi vereceğim sizlere bu yazımda. Kafeste besleyebileceğiniz kuş türü çok fazla ancak bakım konusunda bazıları çok hassas ve beslenme konusunda sizlerden özel ilgi bekliyorlar.Bu türlerden ve nasıl beslenmeleri gerektiğinden, haftalık bakımlarından teker teker bahsedeceğim.

1) Cennet Papağanı:
Yavru aldığınızda sizinle konuşabilecek ve tuvalet eğitimine kadar her şekilde eğitebileceğiniz bir tür. Hayvanseverler bu papağan türünü renginden dolayı tercih etmektedir. Çok çeşitli ve tatlı renklere sahip olan bu papağanlar az önce de belirttiğim gibi yavru iken aldığınızda eğitim konusunda sizleri şaşırtmayı çok kolay başarırlar. Bu tür sürüler halinde yaşamaktadır bu yüzden bir kafeste mutlaka kendine bir arkadaş ister. Genelde bu tür için konuşmaz derler ancak dediğim gibi üzerine düşer ve ilgilenirseniz ve özellikler elle beslemeye alıştırırsanız sizinle konuşacaktır. Kafes bakımı ise günlük yapılmalıdır çünkü bu tür temizlik konusunda çok hassas ve titizdir her an mikrop kapıp hastalanabilir.

Kafes Kuşları ve Bakımları2) Kanarya:
Güzel rengi ve ötücü bir tür olması nedeniyle tercih edilen kuş türleri arasında en fazla rağbet gören kuş türüdür. Beslenme ve bakım konusunda özen gösterilmesi gereken bir türdür diğer kuşlara nazaran. Kafesleri mutlaka daha geniş olmalı ve bu sayede daha fazla alanda hareket edebilmeli ve gelişimini rahat tamamlayabilmeli. Sonbahar aylarında damızlıkların ayrımı yapılmalıdır eğer ki bir dişi ve bir erkek kanaryaya sahipseniz bu nokta çok önemli çünkü yavrularını yiyebilirler. Doğumdan sonra erkek ve dişi yan yana getirilmemeli, bunun için en az 10-15 gün beklemelisiniz. Dişiyi çok fazla yormanız onun için zararlı olacaktır. Kanaryalar,ötücü kuşlar olduğu için kalitesiz yem kullanmanız tavsiye edilmez.

Kafes Kuşları ve Bakımları3) Muhabbet Kuşları:
En çok tercih edilen türlerden bir tanesi.Tek cins bir kuş tercih ederseniz eğer, sizinle oynar ve muhabbet eder. Dikkat etmeniz gereken nokta 1 erkek 1 dişi besliyorsanız eğer onlarla kurduğunuz iletişim. Sizinle ilgilenmeyebilirler ya da siz erkekle ilgilenirken dişi buna kızabilir ya da onu paylaşmak istemeyebilir, bu yüzden ikisi ile de ayrı ayrı ilgilenmeniz gereklidir. Kafes bakımlarını 2-3 günde bir yapmanız önerilir. Doğum anı yaklaştığında dişiyi ayrı bir kafese almanız önemlidir,yavrularını yiyebilir ve bu dönemde dişi agresif olur bu yüzden sizinle ilgilenmesini beklemeyiniz.

4) Sultan Papağanı:
Papağan ailesinin en küçük türünden bir tanesidir. Renkli kanat yapısına sahiptirler ve yavru döneminde el ile beslemeye alıştırırsanız sizinle olan iletişimi çok farklı olacaktır. Ömürleri uzun tabii eğer bakımlarını ve beslenme konusunu sorunsuz gerçekleştirirseniz. 20 yıl yaşayabilen bu tür, konuşmaya yatkındır birkaç cümleyi ard arda tekrarladığınız sürece egzersiz şeklinde sizinle konuşması mümkündür. Yağ oranı fazla gıdalar onlara zarar verebilir ancak en çok sevdiği gıdalar, tropikal meyveler ve sebze tarzı gıdalardır. Kafes bakımlarında titiz olmanız önerilir çünkü bu konuda hassas ve çabuk hastalanan bir türdür.

Kafes Kuşları ve Bakımları

Yazar: Ali ERSOY

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku