Kakao ve Kakao Yağının Faydaları

Sayfayı Yazdır
>Kakao yağı, kakao ağacının yemişlerinden elde edilen, ezun bir süre raf ömrüne sahip olan, gıda ve kozmetik sektöründe sık kullanılan bir yağ çeşididir. Kakao yağının içerisinde bulunan antioksidan ile cilde doğal bir parlaklık verir ve ciltte meydana gelen yaraların daha kısa sürede iyileşmesini sağlar.

Kakao yağının içerisinde E vitamini bulunur. Bu sayede cildi besler, cildin nemini kaybetmesini engeller. Cildin sahip olduğu nem dengesini koruyarak yumuşak bir cilde sahip olmanızı sağlar. Yine içerisinde herhangi bir kimyasal madde bulunmadığından dolayı cildi tahriş etmez ve yan etkilere de neden olmaz. Özellikle güneş sonrası nemini kaybeden ve kuruyan cildin tedavisinde kullanılan kakao yağı oldukça faydalı bir yağdır.

Ameliyat sonrası oluşan yaralardan tutun kesik karalarına ve hatta yanıklara kadar uygulanabilmektedir. İyileşme sürecinde oluşan kaşıntıları da azaltır ve o bölgeyi yumuşatarak neden olduğu ağrıları minimum seviyeye indirir.

Hamilelik döneminde cildin gerilmesiyle oluşan çatlaklara da faydalıdır. Hamile bayanlar gebelik sürecinde kimyasal maddeler içeren ürünler kullanmak istemediklerinden dolayı kullanılabilecek en doğal bir yöntemdir. Bu sayede ciltte oluşan çatlakların oluşumu en aza indirilmiş olur. Ayrıca dudaklar da hava koşullarına ve hastalıklara bağlı olarak çatlayabilir. Genelde rüzgar, aşırı soğuk veya aşırı sıcak ve kuru hava dudaklarının çatlamasına neden olabiliyor. Dudaklarınızdaki çatlakları engellemek ve onlara kaybettikleri nemi tekrar kazandırmak için az miktar kakao yağını dudaklarınıza sürebilirsiniz.

Bronzlaşmak için de faydalı olan bu yağ, kullanılan güneş kremlerinin bir çoğunda mevcuttur. Ayrıca güneşin zararlı etkilerini azaltır ve sağlıklı bir bronzluk sağlar. Yalnız sadece kakao yağına güvenilerek güneşe çıkılmamalıdır, mutlaka güneşe çıkmadan önce koruyucu güneş kremi kullanmalısınız.

Yazar: Ali MAZILIGÜNEY