Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Kulak Akıntısı Hangi Hastalıkların Habercisidir?

0 1.048

Kulak Akıntısı Hangi Hastalıkların Habercisidir?Kulaktan gelen akıntı bazı hastalıkların habercisidir. Bu hastalıklar orta kulak iltihabı, kulak zarı delinmesi ya da dış kulak iltihabıdır. Kulak akıntısı ile beraber genellikle kulakta ağrı, kaşıntı, çınlama, görülür. Ateş ve baş dönmesi de olabilir. Ayrıca kulak iltihaplarında kulak az duyar.
Kulak akıntısının ne kadar sürdüğü, akıntının rengi, kokusu önemlidir. Akıntının durumuna göre hastalık belirlenir. Kulak ile ilgili rahatsızlar da vakit kaybetmeden bir Kulak Burun Boğaz Uzmanına başvurmak da fayda vardır.
Dış kulak iltihaplarında akıntı olur. Alerjik durumlarda ve enfeksiyon durumlarında akıntı olur ve ağrı olmaz.
Orta kulak iltihaplarında ağrıyla beraber akıntı olur bu akıntı kulak zarı delikse dışarı doğru akar.
Kafa travması geçiren insanlarda da kulak akıntısı olur ve bu akıntı kanlı ya da renksiz bir akıntıdır. Bu durum kafaya alınan ağır bir darbeden sonra gerçekleşebilir. Kafada kırıklar olabilir.
Denize ya da havuza girildiğinde dış kulakta enfeksiyon oluşabilir bu durumda da akıntı oluşur. Sürekli denize, havuza girenler kulaklarını korumak için çeşitli yollara başvururlar.
Kulak akıntıları kulak kanalı kanserinin de habercisi olabilir. Bu hastalığın belirtisi de uzun süreli kanlı akıntıdır.

Kulak Akıntısı Hangi Hastalıkların Habercisidir?Kulak akıntısı en çok çocuklarda görülür. Genellikle ateş ile birlikte kulakta ağrı ve duymada azalma ortaya çıkar. Kulak ağrısı bebekler ve çocuklar için baş etmesi zor bir ağrıdır. Bu durumda ateş 40 dereceye kadar yükselir. Doktor antibiyotik tedavisi uygular. Ama uygulanan tedavi sonrası tekrar doktora gitmek ve kulaktaki iltihap durumunu kontrol etmek gerekir. Eğer çocuğun duymasında azalma olmuş ise tedavi öncesi ve sonrası çocuğa işitme testi uygulanır. Bazen hiçbir belirti olmadan da kulakta duyma azalabilir. Bu durumda da kulakta iltihaplanma vardır. Her durumda vakit kaybetmeden doktora gitmekte fayda vardır. Eğer ilaç tedavisi neticesinde kulaktaki iltihap kurutulamaz ise cerrahi müdahaleye gerek görülebilir. Yetişkinlerde de kulak iltihapları görülür.
Birçok sebepten dolayı kulak akıntısı görüleceği için en doğru tedavi de kulak akıntısının sebebi tespit edildikten sonra uygulanır.

Kulak Akıntısı Hangi Hastalıkların Habercisidir?Kulak akıntısı yaşayanlar bu akıntının kendi kendine geçmesini beklememelidir. Tedavi edilmez ise tedavisi çok daha zor durumlarla karşı karşıya gelinebilir. Kulak problemi yaşayanlar kulaklarına su kaçırmamaya da özen göstermelidir.
Kulakta mantar varsa mantar tedavisi, alerjik bir durumdan dolayı akıntı varsa alerji tedavisi uygulanır. Ama en doğru kararı ve uygulamayı alanında uzman doktor tespit eder.

Kaynakça:
https://www.saglikbilgi.net/kulak-akintisi-neden-olur/

Yazar: Serpil Altunyay

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku