Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Şifa Taşı Nedir? Nelere İyi Gelir?

0 2.103

Kainat üzerinde yer alan canlı, cansız her türlü varlığın şüphesiz birbirlerine etkisi olduğu bilinmektedir. Şifalı taşlar eski çağlardan beri birçok tedavi yönteminde kullanılmış ancak günümüz Türk kültüründe çok yaygın şekilde yer edinememiştir. Eski Türk medeniyetlerinde de şifa taşı ile hastalıklardan korunduğu inancı vardı. Eski Yunan’da şarap kadehleri bile şifalı taşlardan yapılır, sarhoş olmayı gidericisi bir etkisi olduğuna inanılırdı. Şifalı taşlar ile eski medeniyetler elektrik üretimi bile yapmış, birçok hastalıklarına deva bulmuşlardır.

Şifa taşların etkileri ile ilgili halk arasında birçok batıl inanç bulunmakla birlikte, çoğununda gerçek etkileri olduğu gözlemlenmiştir. Şifalı taşların etkileri tamamen insan deneyimine dayanmaktadır. İnsan deneyimi ise bize en doğru bilgiyi gösteren yoldur. Kimi taşların hastalıklar konusunda şifa verdiği düşünülür, kiminin ise sadece pozitif enerji yayma, nazara ve kötülüklere karşı koruduğunu inancı vardır.

6272_yilancik_tasi

İnsana ruhen ve bedenen şifa veren şifa taşı neye iyi gelir? Bununla ilgili biraz bilgi vermek gerekirse, Günümüzde gerek renkleri ve gerek özellikleri bakımından dikkat çeken şifa taşların arasında, Akik, Ametist, Ay taşı, Kaplan gözü, Kehribar, Lal, Mercan, Safir, Turkuaz, Yakut, Yeşim, Zümrüt gibi taşları örnek olarak gösterebiliriz. Şimdi saydığımız taşları biraz inceleyelim. Akik taşı, insan huzur veren rengi ile bedene sıcaklık verir, hamile anneler ve bebeklerine fayda sağladığı gibi, çocuğu olmayan çiftler içinde yararlı bir taştır. Ametist taşı, uykusuzluğa iyi geldi gibi, göz, alerji, kalp, migren gibi insan hayatına oldukça etkili hastalıkları hafifletici etkisi vardır. Ay taşı, Hindistanda uğur taşı sayılan bir taştır. Oburluğa iyi gelir, nazara karşı koruduğuna inanılır. Kaplan gözü, tasa ve endişeyi azaltır, ve parayı çeken taş olarak bilinir. Ticarethanelerde muhakkak bulunması gereken bir taştır. Kehribar taşının, boğaz yolunla alakalı, astım, bronşit, tiroit gibi taşlara iyi geldiği bilinir. Lal taşı adet sancılarına, menopoza faydalıdır. Hafızayı kuvvetlendirir, erken yaşlanmayı önler. Mercan taşı, eski dönemlerde öğütülerek akrep ve yılan sokmalarına karşı önlem olarak kullanılmıştır. Sedef hastalığına karşı korur, saygınlığı arttırıcı bir ruh haline sokar. Safir taşının, yanlış davranışları yapmayı engelleyen bir taş olduğu bilinir. Turkuaz rengi bakımı ile en çok dikkat çeken taşlardan biridir. Huzur ve sakinlik verir. Kemik erimesine karşı korur, hücreleri yeniler. Yakut, eşler arası uyumu sağlar, mutluluk verir. Zümrüt taşının , bolluk, bereketlik verirken, sinir, böbrek, kalp gibi hastalıklara da iyi geldiği bilinir.

Yılancık Taşı Nedir? Nelere İyi Gelir?

Yılancık taşı nedir? Şimdi bir taş mı, yoksa canlı mı olduğu senelerdir karar verilemeyen bu taş benzeri canlıyı tanıyalım. Şifalı taşların içinde, hastalıkları iyi ettiği gözle gözlemlenen taş yılancık taşıdır. Yılancık taşı, bir taş gibi sert olmasına karşın, dişi olan yılancık taşlarının doğurganlık özelliği vardır. Bu sayede taşlar çoğalır. Beslendiği gözlenmektedir, Hastanın hastalıklı yerine şifa uykusuzluga_iyi_gelen_taslariçin konduğu zaman oraya yapışıp, tedavi etmeye başlaması, taşın canlı olduğunun göstergesidir. Ayrıca iyi korunmadığı zamanlarda, ölüp tüm bu özelliklerini yitirdiği de gözlenmiştir. Bu şifalı taşın ana vatanı, kutsal topraklar olan Mekke’dir. Yılancık taşı, Mekke’ye rüzgarla mı gelmekte, yoksa gökten mi yağmakta tam olarak belirlenmiş bir konu değildir. Eğer bir Yılancık taşına sahipseniz, onu karanlık bir kutu içinde un ve kına karışımı yaparak içinde tutmanız önerilir. 6 ayda bir bu karışım değiştirilmeli. Üzerinde bulunan çizgilerin az ve çokluğundan yılan taşının cinsiyeti belirlenir. Dişi olanları Mart- Nisan ve Ekim – Kasım ayları arasında doğurmaya başlarlar. Her sene olmamakla birlikte genel olarak doğurganlık özelliği vardır. İlk meydana geldiklerinde beyaz veya pembemsi olan taş, şifa verdikçe, negatif enerjiler ile zamanla renk değişimine uğrar. Vakti dolmaya başladığı zaman sertleşmeye ve rengi siyaha döndüğü gözlemlenmiştir.

Yılancık Taşı neye iyi gelir, bundan bahsedecek olursak, vücut üzerinde ağrı olan her bölge için yılancık taşı uygulaması yapılabilir. Kutsal bir taş olduğuna inanıldığı için, ağrılı olan yere taş konur ve kendiliğinden ve kendi iradesi ile o bölgeye yapışması beklenir. Yapışan yılancık taşı vücuda pozitif enerji verirken, ağrıyı yok eder, yenilenmenizi sağlar. Bu mucize olan taştan edinmenizi tavsiye ederiz.

Yazar:Ensar Türkoğlu

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku