Tata Nano – Sonunda Bunuda Görecektik

- Hintli otomotiv üreticisi Tata, Hindistan Yeni Delhi’deki 9. Auto Expo Fuarı’nda 2 bin 500 dolar fiyatlı dünyanın en ucuz otomobilini tanıttı. Hindistan’da motorsikletle seyahat eden milyonlarca aileye yönelik uygun fiyatlı ve daha güvenli bir otomobil olarak planlandığı ve petrolün varil fiyatının 100 dolara çıktığı bir dönemde piyasaya sunulması bu ilgiyi arttırdı.
- Tata’nın yeni otomobili ’Nano’nın ekstra donanımı olmayan modelinin Standart versiyonlu fiyatı 2 bin 500 dolar (100 bin Rupi) olarak belirlendi. Küçük ve biçimsiz olan Nano, Tata’nın Ford Motor’dan almak için görüşmelerini sürdürdüğü lüks Jaguar ve Land Rover markaları ile tezat oluşturuyor.
Standart versiyon:

Lüks versiyon:

- Tata, ilk etapta 250 bin Nano üreteceğini ve yıllık olarak 1 milyon taleple karşılacağını açıkladı.
- TATA’nın Türkiye dağıtıcısı ve üreticisi İsotlar Grup, 2 bin 500 dolarlık Tata Nano’nun 2008 yılında Türkiye’ye gelmeyeceğini belirterek, “2009 yılında da getirip getirmemeye daha karar vermedik. Ama baz donanımıyla getirmek çok da mantıklı gelmiyor” açıklamasını yaptı. Tata’nın Türkiye’ye gelse bile fiyatının donanım seçeneklerinin artması ve vergi yükü nedeniyle 10 bin YTL’nin üzerinde olacağı kaydediliyor.

Genel özellikleri:
- 1 adet sileceği, Volkswagen gibi arkada olacak. Sadece motoru 700 dolara mal oluyor. 30 ile 35 beygir gücünde.
- Dört kişilik oturma düzenine sahip
- Vites otomatik ya da elden değil. Motosikletlerde olduğu gibi vitesi kendisi ayarlıyor.
- Kaportanın yarısı plastikten, yarısı alüminyumdan oluşmakta
- Gösterge olarak sadece km saati ve benzin sayacı
- uzunluk 3.1 metre, genişlik 1.5 metre ve yüksekliği 1.6 metre.
- 623 CC hacminde 33 PS çok noktadan enjeksiyonlu MPı 2silindirli benzinli motora sahip. Düşük ağırlığı ve elektronik motor yönetim sistemi sayesinde en yüksek gücü ve düşük tüketimin elde edilmesini saplıyor.
- Tubeless (iç lastiksiz) tekerleklerle donatılmış.
- Sert koltuklar, yolcu bölmelerinde sertleştirilmiş metal korumalar, camlarda rezistans bulunmakta.
- Scooter parçalarının kullanıldığı belirtiliyor.
- Radyo, klima, airbag, otomatik cam ve elektrikli direksiyonu yok
- Vitesi, diferansiyeli ve bagajı yok
* Bu araç için açılmış özel bir siteside mevcut:
http://www.tatapeoplescar.com/tatamotors/index.php
-TATA GRUP Hakkında:
Tata Grup, 93 firma ve 220.000’in üzerinde personeli ile 7 farklı sektörde faaliyet göstermektedir. Bunlar, mühendislik, enerji, kimya, tüketim malları, servisler, iletişim ve bilgi servisleri sektörleridir.
Hindistan’ın en büyük ve saygın holdinglerinden olan Tata Grup’un 2005-2006 yılı geliri 22 milyar Dolardır ve bu ülke gelirinin %2.9’unu kapsamaktadır. Tata Grup şirketleri 215.000 kişiyi istihdam etmektedirler. Tata’nın 32 markası arasında Tata Çelik, Tata Danışmanlık Hizmetleri, Tata Motor ve Tata Çay gibi Hindistan özel sektörünün en büyük markalarıdır ve Tata’nın hissedar sayısı 2,8 milyonun üzerindedir. Tata Grup’un 6 kıtada 40 ülkede yatırımı vardır ve 140 ülkeye ürün ya da hizmet ihraç etmektedir.


- Kısaca bende özet geçeyim. Ülkemizdede bu fiyatla girmesi durumunda (hayal tabiyki) yollarda bu aracı göreceğimizden adım gibi eminim. Ucuz etin yahniside tabiyki herkesi etkileyecektir.Yurdum insanının modifiye tutkusu – aracın son hız denemeleri – var olmayan yakıt tüketimleri – bu araç neden şu kadar hız yapmıyor ne yapabilirim gibi soruları ile karşılaşmak olası.
Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/2008/01/10/son/sonyas06.asp?prm=0,5241925
http://www.tata.com.tr/
http://www.autoblog.com/2008/01/10/what-2-500-buys-in-india-tata-nano-unveiled/
http://www.tata.com/0_media/features/interviews/20080110_one_lakh_car.htm











Yorumlar
« 1 2 3 [4] Tümü
ben sahsen eger 10.000 tl vermem bu arabaya eger o kadar param varsa biraz daha koyarım uzerine daha ıyı ve kalıtelı ıkıncı el oto alırım 2.500 dolar olsa sadece me rakım ecın alırdım ama 10.000 tl yı o arabaya vermem benne kdv ötv bu vergıler ıle bırlıkte 10.000 tl nerdeyse 5–6.000 tl havaya atmaz kımse sacma bence
arkadaşlar siz ister kötü diyin ister demeyin araba türkiyeye gelince bir çok özeliği değişecek 55 beygir olacak ve eğer olmasa beğenmiyenler için lüx versiyonu var onu alın ve avrupada 2.500 olan araç bu kadar az özeliği olduğu için buna gümrük vergisi ötv kdv herşeyi ekleyin 7 veya 8 bin tlyi geçmez çünü ben bu arabanın özeliklerini fiyatını herşeyini ezberledim ve okadar güvenliksizde değil neden derseniz türkiyede anadol,eski jeepler,89 model fort transit minibüsler varki bu onların yanında ferari gibi kalır ve şu krizde 3 yıl garantili sıfır araba bu fiyata buldunuzmuda konuşuyonuz arkadaşlar boş boş konuşmayın ve türkiyeye geldiğinde bir tane ben alacam:))))
allahtan direksiyonu var.oda fiyata dahil mi?:))
ama allah var arabası çok güzel bi müzik sistemi atarsan al sana ferrari…
benim aklımın almadığı,bu araba maximum 70 km hızla gidecek şekilde üretilmiş. abi bu ne yaa.kimseyi sollayamadan sağdan sağdan
yoksa motor aşağı iner valla
Sımdı bu arabayı alıcaksın yanında bırde usta alman lazım araba gıttıgı zmn yolda duzen parcaları toplaması ıcın degmez…
sımdı bunda sınyal lambaları da yoktur
Tamam araba tip olarak tatlı fakat turkıyede ötv- kdv denen bı canavar var.Eger denılen fıyata olsa ben sahsen alırım cunku bı motor parası ama turkıyede kımse 10.000 tl vermez. turk halkı bence bunu getırenden daha akıllı
))
yaw bu 70 gecmiosa ben napcam otobana fln cıkarsam takla ata ata gidecegim yere giderim artık
:):)
Tata nano çok güzel ve ekonomik Türkiye yede gelsin mümkünse
2500 dolar yaklaşık 4000 yapar. Vergiyüküylede 7000 TL olur. 10 bin olmaz. Zaten 10 bin olursa bir anlamı kalmaz. 10 bin verene kadar 16 – 17 bine motor gücü 2 katı olan ve çok daha donanımlı bir sürü araba var.
Vites yok. Mobet gibi devirle çalışıyor.
:D
Hava yastığı, Abs gibi özellikler standart olmadığı gibi opsiyonel de değil.
Yağ, hararet, arıza, sinyal, uzun far, açık kapı, kemer göstergelerini boşuna aramayın. Araba ucuz olsun diye koymamışlar.
70 km/saat ‘dan daha hızlı gitmeniz durumunda parçalarını toplatmak için kamyonet tutmanız gerekebilir.
Uzun yolculuklarda kulaklarınız için yanınızda pamuk buludrumanızda fayda var.
Şu işareti gördüğünüz yerlerden geçmeyin. Bu arabalarda “kanat” da opsiyonel değil
bu araç 4000 tl yi aşarsa pek te cazip olmaz çünkü 7000 tl ye 2. el olupta ne arabalar var ama 4000 tl bu araç ın vergi ile birlikte satılacak fiyatı bence çünkü otomobil görünümünde scoter alıyorsunuz bence bu araç ın trafiğe çıkış ında bi r vergi kanunu da çıkabilir fiyatlara endexli olarak zatyen insanlar ki bu araç ı alacak kesim in fakir yada hobi amaçlı biri ki bu dış kavram halk otomobili olması için vae dar gelirli insanlara hitap etmesi için vergi yükü ile ancak fiyatı 4500 tl oolabilir ki oda fiyat piskolojisinde çok cazibe yaratsın eğerki vergi yükü ile 4500 tl ye 0 km araç alınırsa bu hiç otomo0bil sahibi olamıcak insanlara büyük fırsat olur
bende alacam yaaaa gelsin artık
tata basınçlı havayla çalışan otomobil de üretti. aynı zaman range rover da satın aldı. nano ya gelince şehir içi motorsitlet otomobil arası bir araç .
tata güzel bir araba üretmiş bence iki yıllık otomotiv teknisyeni olarak görüşüm şudur ki bu araba piyasalaeını kızdırır ,rekabeti artırır,araba fiyatlarını aşagıya çeker tata yı destekliyorum.
Aslında fena sayılmaz o kadarda karalamaya gerek yok bir çok özellikleri eksikmiş o özelliklere gerekte yok.aslında dört kişilik değilde iki kişilik olmalıydı,daha az yakardı ve fiyatıda daha ucuz olabilirdi yani en fazla 5000 lira olmalıydı sonuçta bu bir şehir içi ulaşım aracı bisiklet motor yada normal araçtan daha iyidir zira yakıtı ve fiyatı düşük.yani bütün şehirler istanbul izmir ankaradan ibaret değil küçük şehir ve kasabalarda ideal bir araç.
ARKADAŞLAR! Benım akLıma Su TakLdı.: Bu Tata Nano Türkiyeye GeLince Direksiyon Saqdamı oLacak ? Yoksa Türkiyeye ÖzeL Üretilip SoLamı atıLacak Saq oLursa Trafiqe Çıktıqınızda Ne Kadar Komik oLcaqanı Düşünemiyorum.Ve Fiyatta Çok ArttıyorLar Tata 4 Bin tLye GeLse Bnce Uyqun oLabilirdi.Tata Nanoyu DestekLiyorum Ve Türkiyeye GeLmesini 4 GözLe bekLiorm. Cevap OLarak YorumLarınızı BekLiyorm.
ya vvites tok diolar ordaki vites değilmi o sopa ne o zaman
arkadaşlar bu araç 7000 tlyi geçmezse otomobil piyasasını aşşa indirecek. çünkü otomobil firmaları bu araca rakip birçok model çıkaracak. böylece otomobil fiyatları daha cazipleşecek. bu arabayı desteklemeyenlere sesleniyorum siz almasanız bile size faydası dokunacak. özellikleri şöyle
-620 cc lik 33 bg güç 48 nm tork üreten çift silindirli motoru var.
-euro 4 normlarına uygun güvenlik sistemleri.
-4 ileri 1 geri manuel vites
-70 km önerilen hızdır max hızı 105 km dir.
-ülkemize gelecek modelin direksiyonu soldadır.
-aracın standart ve lüks seçenekleri bulunuyor. lüks modelde extra olarak şunlar var:
(gövde rengi tamponlar ABS, radyo cd çalar,yolcu hava yastığı)
-evet güç dağılımı kayışlarla ama bazı çok bilmişler bu kayışları 1,5 cm kalınlığında motor kayışlarından sanmasın.
bence ideal bi araç alacaklara hayırlı olsun 2011 de türkiyeye gelecek aracın fiyatını belirlemek için çok erken. ancak maximum 7000-7500 tl arası olacağına inanıyorum. ayrıca her yerdeki yorumlara bakıp vitesi yok şuyu yok buyu yok demeyin.
şehiriçi kullanımda çok uygun bi araç türkiyeye hayırlı olsun.
-
« 1 2 3 [4] Tümü
Yorum Yazın