Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Uygun Meslek Seçimi ve Geleceğin Meslekleri

1 395

Uygun Meslek Seçimi ve Geleceğin Meslekleriİlgi çekici bir konu olduğunu düşündüğüm için sizlere sunmak ve konu hakkında işinize yarayacak şeyler yazmak istedim.Günümüzde üniversite mezunu birçok işsiz olduğunu kabul edelim bunun nedeni aslında en başa dönecek olursak sistem mi sorusunu aklımıza getiriyor ancak bu sızlanmalar yersiz ve bizlere hiçbir şey kazandırmaz.

Peki neler yapabiliriz? Doğru meslek, geleceğin mesleği denen şey doğru mudur ve bize ne gibi faydası olacaktır?

Uygun Meslek Seçimi ve Geleceğin MeslekleriÖncelikle meslek seçiminden sizlere bahsedeceğim daha sonra ise geleceğin meslekleri konusunu ortaya koymaya çalışacağım. Meslek denilen olgu sizlerin bir ömür boyu vakit geçireceğiniz size bağlı eğlenceli ya da sıkıcı sorumluluk ortamıdır.Bu açıkçası sizlere bağlı… Meslek seçiminizi yaparken size en uygun iş ve şartlar yüklenebileceğiniz sorumluluklar ve özellikle bu işten zevk alıp almayacağınızı analiz etmeniz.

Uygun Meslek Seçimi ve Geleceğin MeslekleriBu elbette tam olarak sizin elinizde değil çoğumuz mecbur kaldığımız için bazı işleri yapmak zorundayız ancak bize düşen kısmı söylüyorum:
– Size en uygun işi analiz edin
– Yüklenen sorumluluklar karşısında duruşunuzun ne şekilde olacağını belirleyin
– Bu işten zevk alıp almayacağınızı inceleyin
– Maddi kısımın yeterliliğini kontrol edin
– Yapacağınız meslekin geleceği olup olmadığı
– Çalışma saatleri
– Kariyer planlaması…

Değerli arkadaşlar dediğim bu seçimler sizlere bağlı olmayabiliyor çoğu zaman ancak sistemin gerektirdiği sınavlara hazırlanırken bu bilinçte olmanızı tavsiye ederim çünkü kimse sevmediği bir işte bir ömür geçiremez.

Uygun Meslek Seçimi ve Geleceğin MeslekleriGeleceğin Meslekleri:
Moleküler Biyoloji ve Genetik: Tarım,çevre,sağlık ve orman bakanlıklarına bağlı kurumlar genetik uzmanları tercih ediyor,
Enformatik: Birçoğumuz bu meslek kolunu duymamış olabilir.Büyük şirket ve işletmelerde donanımsal ve yazılımsal işlerle meşgul olan kişiler şirket içi bilgi aktarımını gerçekleştirmekteler,
Uluslararası Finans: Uluslararası finans piyasalarını takip ederk eldeki nakiti ya da yatırımı en iyi şekilde değerlendirmek için danışman pozisyonundaki kişiler,
Görsel İletişim Tasarımcıları: Bu meslek ilginizi çekecektir.Reklam sektöründe,Tv sektöründe yer alabilir tanıtım,reklam ve bu tarz paket işlerde görev alabilirsiniz,
AB Uzmanlığı: Yıllardır girme konusunda sıkıntı yaşadığımız AB ile ilgili görüşmeler,yazışmalar,düşünceler…Bunu belki de sizler başaracaksınız.
Mekatronik Mühendisliği: Mekanik,elektrik,elektronik,bilgisayar uygulamalarının hepsini birarada barındırır.
Elektronik ve Haberleşme Mühendisi: İletişim sistemlerinin bakım,onarım ve donanımsal işlemleri sizlere aittir.Büyük şirketlerde iş bulmanız çok kolaydır.
Yazılım Mühendisliği: Bilgisayar destekli çalışmalarınız belki de bir home office sizleri bekliyor.Yazılım konusunda kendinizi geliştirdiğiniz takdirde.

Yazar: Ali ERSOY

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. izmir beyaz eşya servisi diyor

    Özellikle genç yaşlarda verilen kararlar insanın sadece kendi ömrünü etkilemiyor hayatına ileride katacağı insanları da etkiliyor.O yüzden bir insan ilk önce neyle mutlu olduğunu öğrenmeli yani neyi yaptığında mutlu ?
    Bazısı oturur sabahtan akşama kadar bilgisayarda kod yazar kahvesini alır mutlu olur.Bazısı arabalara meraklıdır akşama kadar yağın tozun içinde olur ama mutluluk odur onun için.Önemli olan sevdiğin işi yapmak sevdiğin işi yaparsan emin olun ki iş bulursunuz.Çünkü o mesleği severek yapıyorsanız bir bakmışsınız ki iş arayan değil o sektörde iş veren haline gelmişsiniz.
    Ama “emek vermek” lazım sadece “severek” olmaz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku