Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

2023 Çin Takvimi ile Cinsiyet Hesaplama: Çin Takvimi Nedir?

0 2.457

Yeni anne adaylarının hamile olduklarını öğrendikten sonra akıllarına hamilelik ve doğumla ilgili birçok soru gelir. Cevabını merak ettikleri bu sorulardan biri de bebeğin cinsiyetinin ne olduğudur. Anne karnındaki bebeklerin cinsiyetini 15. haftadan sonra ultrasonla öğrenme imkanı olsa da sabırsızlanan bazı anne adayları bunu daha da önce öğrenmek isteyebilir. Anne adaylarının bebek cinsiyetini tahmin etmede en çok başvurdukları yöntemlerden biri de Çin takvimidir. 2023 Çin Takvimi ile cinsiyet hesaplama yöntemiyle ¨Bebeğim kız mı olacak, erkek mi?¨ sorusuna cevap olarak eğlenceli bir tahminde bulunabilirsiniz.

Çin Takvimi Nedir?

Çin takvimi ile cinsiyet hesaplama aslında Çin’de milattan önceden bugünlere kadar gelen eski bir gelenektir. Kaynağı kesin olarak bilinmeyen Çin takviminin, yaklaşık 700 yıl önce dönemin Çinli astroloji bilginleri tarafından çizildiği sanılmaktadır.

Çin takvimine göre cinsiyet tayini, yüzyıllar öncesine ait bazı efsanelere dayanır. Cinsiyet hesaplama tablosunun kaynağına dair popüler inanışlardan biri de takvimin Çin’in Qing Hanedanlığı döneminde (1644-1911), I Ching yani meşhur Değişimler Kitabı’na dayanarak hazırlandığı yönündedir.

Günümüzde kullanılan miladi takvim sadece güneş döngülerine göre oluşturulurken, Çin takvimi güneş döngüleriyle birlikte ay döngülerini de dikkate alınarak hazırlanmıştır. Yılları, ayları ve günleri astronomik olaylara göre hesaplayan bir ay-güneş takvimidir. Çin takvimi, hayvan isimleri ile anılan 12 yıllık döngülerden oluşur ve her döngü 5 kez tekrarlanır.

2023 Çin Takvimi ile Cinsiyet Hesaplama: Çin Takvimi Nedir?

Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama Nasıl Yapılır?

Peki bebeklerin cinsiyetinin tahmininde kullanılan Çin takvimine göre cinsiyet hesaplama ne şekilde yapılır? İnsanlık tarihinin en eskicinsiyet hesaplama yöntemi olan Çin takvimi ile cinsiyet hesaplamada, anne adayının hamile kaldığı ay ve yaşı baz alınır. Çin takvimine göre bebek cinsiyeti hesaplama tablosunda bu iki bilginin kesişiminde, bebeğin cinsiyeti yer alır.

Çin takvimine göre cinsiyet belirleme tablosunda 18’den 45’e kadar yaş aralığı bulunur. Ayrıca annenin hamile kaldığı zamanı seçebileceği 12 ay aralığı vardır. Bu iki bilginin kesişiminde ise bebeğin cinsiyeti görülür.

Ancak bu hesaplamayı yapmadan önce anne adayının yaşını Çin ay takvimine göre hesaplaması gerekir. Cinsiyet hesaplama aracı geleneksel Çin takvimine dayandığı için tarihler, miladi takvime göre daha farklıdır. Bu nedenle anne adayı, kendi yaşına 1 yıl ekleyerek bu tabloyu kullanabilir. Örneğin 28 yaşında hamile olup, hamile kaldığı ay ocak olan anne adayı, tabloda 29 yaş ve ocak ayının kesişimine bakarak bebeğinin cinsiyet tahminini öğrenebilir.

Siz de Çin takvimine göre bebeğinizin cinsiyetini öğrenmek istiyorsanız, yaşınızı Çin takvimine uygun şekilde dönüştürmeniz ve gebe kaldığınız ayı bilmeniz yeterlidir. Bu şekilde bebeğinizin cinsiyetini Çin Takvimi ile hesaplayabilirsiniz.

Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama Güvenilir mi?

Bebeğinizin cinsiyetini Çin takvimini kullanarak tahmin etmeye çalışmak eğlenceli olabilir. Siz de bu tabloyu, Çin takvimini eğlenmek amacıyla kullanabilirsiniz. Ancak unutmayın ki bu hesaplamanın bilimsel hiçbir dayanağı yoktur.

Çin takvimi, Çinlilerin uzun yıllar önce kullandıkları, bebeklerin cinsiyetlerini önceden öğrenmeye yaradığı iddia edilen batıl inançlara dayanan bir takvimdir. Çin takvimi bilimsel bir gerçeğe dayanmadığı için kesin sonuç vermez. Anne ve babadan alınan X ve Y kromozomlarının cinsiyeti belirlediği yönündeki bilimsel gerçekle uyuşmaz.

Her ne kadar Çin takvimi cinsiyet hesaplama 2023yılında da anne baba adayları arasında popüler bir konu olmaya devam etse de bu hesaplamanın sonucuna güvenmemek gerekir. Cinsiyet hesaplama gibi yöntemler yerine bebeğin cinsiyetinin öğrenilebileceği gebelik haftasını beklemek daha doğru olacaktır. Bu nedenle siz de bebeğinizin cinsiyetini kesin olarak öğrenmek için doktorunuza danışarak ultrason görüntülemesi gibi gerekli testleri yaptırabilirsiniz.

Bebeğinizin ayına özel bilgiler, anne babalara yönelik bilgilendirici ipuçları, uzman doktor desteği gibi birçok önemli destek ilkadimlarim.com’da sizi bekliyor. Hamilelikten doğuma, bebek beslenmesinden gelişime kadar daha fazla anne bebek bilgileri için tıklayınız.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku