Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Melekotu’nun Faydaları Nelerdir?

0 404

Melekotu'nun Faydaları Nelerdir?Kırlarda, ormanlardaki ağaçsız alanlarda, meralar da, dere kenarlarında yetişen hoş bir kokuya sahip olan otsu bir bitkidir. Boyu 3 metreye kadar uzayabilen türleri vardır. Dallarının ucunda top top ve küçük küçük çiçekleri vardır. Asya’ ya özgü melek otunun beyaz çiçekleri vardır.Gövdesinin içi boşluklu ve dışı çizgilidir. İlk taze sürgünler yazın ilk aylarında, iki yıllık kökleri ise ilkbaharda ya da sonbaharda sökülür. Çok iyi bir şekilde dezenfekte edildikten sonra uzunlamasına kesilir ve gölgelik yerlerde kurutulur. İnce ince kıyılarak hava almayan kaplarda muhafazası yapılır. Aktarlarda çok zor bulunan şifalı bir bitkidir.

Faydaları :

Sürgün, yaprak ve köklerinden 40 gramı 1 litre suda kaynatılır ve günde 3 defa tüketilir.
Bağırsak spazmlarına ve hava yutmaya iyi gelir.
Sindirim sistemini destekleyici etkisi vardır. İştahı açar ve hazmı kolaylaştırır.Sinirleri kuvvetlendirir ve spazm çözücüdür.Melekotu'nun Faydaları Nelerdir? – İshale iyi gelir.Yaraların iyileşme süresini hızlandırır.
– Hiper tansiyona iyi gelir.
– Romatizma hastalıklarına iyi gelir.
– Terletici etkisi vardır.
– Yorgunlukları giderir.
– Safra salgılarının salgılanmasını arttırır.
– Nekahat süresinin kısa sürmesini, hastalığın hızlı atlatılmasına fayda sağlar.
– Tek başına veya Sinirli ot ve biberiye otu ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılıp içilirse düzenli kullanımında astım hastalığından kaynaklı nefes darlıklarına iyi gelir.
– Kronik bronşit, asabi astım ve verem hastalıklarına şifalıdır.
– Çocuklarda görülen raşitizm hastalığına iyi gelir.
– Karaciğeri kuvvetlendirerek karaciğer yetersizliklerine şifa olur.
– Melek otunun kadın hormanal sistemini düzenleyici etkisi vardır. Kadınlarda cinsel soğuklukta, beyaz akıntıda, menapoz dönemi sıcak basmaların, rahim kanamaları, ağrılı ve az olan adetlerde çok faydalıdır.

Melekotu'nun Faydaları Nelerdir?İçerdiği kumarin maddesi kan pıhtılaşmasını etkiler. Kan damarlarını geliştirir ve spazmlara karşı etkilidir.
-Kaynamış 1 bardak su içerisine 20 gram ince kıyılmış melek otu kökü koyulup, demlendikten sonra günde 2 – 3 bardak tüketilirse astım hastalığına iyi gelir.
– Kekik otu ile beraber kaynatılıp tüketilmeye devam edilirse; kan dolaşımını düzenler ve kanı temizler.
– Taze yapraklarından çıkan su, bir pamuk ile çürük diş üzerine koyulursa ağrı kesici etkisi vardır.

Kaynakça:
http://www.bitkicenter.com/melek-otunun-faydalari/
http://www.onikibilgi.com/melek-otu-ve-melek-otunun-faydalari/

Yazar:Hatice Öztürk

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku