Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Şapın Koltuk Altı ve Hassas Bölgelere Faydaları Nelerdir? Kullanım Yolları Nelerdir?

0 34.774

Şap, eski çağlardan beri dünyanın birçok ülkesinde yaygın olarak kullanılan, halk hekimliği, kozmetik bakım ve deodorant gibi çeşitli alanlarda kullanılan popüler ürünlerden biridir. Aynı zamanda birçok gıda maddesinde fermantasyon için kullanılmaktadır. Bu yazımızda şapın ne olduğundan, kullanım yollarından ve kullanım sırasında olası risklerinin önüne nasıl geçeceğimizden bahsedeceğiz.

Şap Nedir?Şapın Koltuk Altı ve Hassas Bölgelere Faydaları Nelerdir? Kullanım Yolları Nelerdir?

Şap taşı veya şap tozu, alüminyum, potasyum ve sodyum dahil olmak üzere bileşik tuzlar içeren ve birçok estetik, tıbbi ve tedavi edici faydaları olan, topraktan çıkarılan doğal kristal bir taştır. Pek çok farklı türü kristal taşlar veya toz şeklinde piyasada satılmaktadır. Son zamanlarda ortaya çıkan şap içerikli sentetik veya kimyasal kremlere gelince, cilt kanserine neden olabilecek tehlikeli bir madde olan amonyak içerdikleri için bunlardan kaçınılması tavsiye edilir.

Şap Nasıl Kullanılır?

Şap kullanma yöntemi, mevcut şap formuna ve kullanım amacına bağlı olarak çok basittir, örneğin:
– Şap taşı: Bu tipte taşı suyla nemlendirir ve vücudun herhangi bir yerinde doğrudan cilde geçirirsiniz.
– Öğütülmüş şap: Bu tipte cilt önce su ile ıslatılır ve üzerine pudra serpilir.
– Şap Kremi: Bazı müstahzarlar, vücudun istenilen bölgesine doğrudan uygulanan bir krem şeklinde şap ile tedavi edilir. Ancak bu tip şap olarak kabul edilemez ve kullanılması tercih edilmez. önceki iki seçenek şapı kullanmak için daha güvenlidir.
– Şapın beyazlatma maskelerinde kullanımı: İçinde çözünmesi ve cilt tarafından kolayca emilmesi için örneğin yağlar veya limon suyu gibi sıvı maddelerle karıştırılmalıdır.

Şapın Vajina ve Hassas Bölgeler İçin Faydaları Nelerdir?

Şap, antiseptik ve anti bakteriyel özellikleri nedeniyle pek çok vajinal problem için güvenli bir çözüm olarak kabul edilir. Ancak vajinal problemlerin tedavisinde kullanılan şapın doğal potasyum şap olduğu ve alüminyum içermemesi gerektiği unutulmamalıdır. Şapın en önemli faydalarından bahsedeceğiz. Vajina ve hassas bölgeler için şapın faydaları:
1. Vajinadaki bakterileri yok edin: Şap, antibakteriyel özellikleri nedeniyle vajinal enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur, ancak şap doğrudan kullanılmamalı, önce su ile çözülmelidir.
2. Vajina için doğal yıkama: Şap, kadınlar için vajinal yıkama üretiminde kullanılan bileşenlere dahildir. Bakterileri yok etmeye ve bölgeyi dezenfekte etmeye yardımcı olur ve bu, vajinanın içine su bardağı başına bir çay kaşığı şap tozu oranında eklenen su ile yıkanmasıdır.
3. Vajina duvarlarının daraltılması: Şap, cilt için doğal bir büzücüdür ve suyla dolu bir leğene oturtularak ve iki yemek kaşığı şap tozu eklenerek ve vajinayı tamamen suya batırarak duvarlarını sıkılaştırmak için vajina üzerinde kullanılabilir. On beş dakika sonra bölgeyi ılık suyla durulayın.
4. Vajinal kokulardan kurtulmak: Şap, vajinada oluşan ve enfeksiyonlara ve mantarlara neden olan bakteri veya mikropları ortadan kaldırarak hoş olmayan vajinal kokulardan kurtulmaya yardımcı olur. Bu da vajinadan rahatsız edici kokuların yayılmasına engel olur.
5. Adet sonrası vajinanın temizlenmesi: Şapın anti bakteriyel ve antiseptik özelliğinden dolayı şap tozuna eklenen su ile vajinayı yıkanarak adet kanı kalıntılarından temizlemeye ve bölgede oluşabilecek mantarları yok etmeye çalışır. Ardından alanı sadece ılık suyla durulayın.
Şapın vajina için faydalarına rağmen, şap kullanımı sonucu oluşabilecek ciddi problemlerden kaçınmak için bir uzmana danışana kadar hassas bölgede şap kullanılmaması önerilir.

Şapın Beyazlatma İçin Faydaları Nelerdir?Şapın Koltuk Altı ve Hassas Bölgelere Faydaları Nelerdir? Kullanım Yolları Nelerdir?

Şap, vücudu ve dişleri aydınlatmaya yardımcı olan pek çok özelliği bünyesinde barındırır ve biz burada şapın beyazlatma ve renk açıcı karışımlarındaki en önemli faydalarından söz edeceğiz:
1. Yüz beyazlatma için şap: Şap, güneş ışığının neden olduğu yanıklarda cildi sakinleştirmeye yardımcı olur. Cildin rengini açmaya ve rengini birleştirmeye yardımcı olur.Yarım kaşık şap tozunun bir kaşık bal ve zeytinyağı ile karıştırılarak uygulanması tavsiye edilir. On beş dakika kadar ciltte bekletin, ardından yüzünüzü ılık suyla yıkayın, çünkü bal cildi aydınlatmaya ve yumuşatmaya yardımcı olur ve zeytinyağı cildi derinlemesine nemlendirmeye yardımcı olur.
2. Koltuk altı beyazlatma için şap: Koltuk altı yüzeyindeki bakteriler genellikle bu bölgenin kararmasına neden olur ve şap, antiseptik özelliğinden dolayı bakterilerin yok edilmesine yardımcı olabilir, bu da bölgenin tonunun açılmasına yol açar. Bunun için bir kaşık şap tozunu bir kaşık limon suyu ile karıştırın ve bu karışımla koltuk altını ovun. Beş dakika boyunca dairesel hareketlerle bölgeyi ılık suyla yıkayın.Tatmin edici sonuçlar için bu ovma uygulamasını haftada iki kez tekrarlayın.
3. Dizleri ve dirsekleri beyazlatmak için şap: Yarım kaşık şap tozunu bir tatlı kaşığı kahve ve bir kaşık zeytinyağı ile karıştırarak ve bu karışımı doğal bir kese olarak kullanarak dirsek ve dizlerdeki kararma probleminden kurtulmaya yardımcı olur.
4. Hassas bölgeleri beyazlatmak için Şap: Sarkma bölgesini sıkılaştırmada ve içinde bulunan bakterileri yok etmede faydalarının yanı sıra zararlı kimyasallar içermediği için kullanımı güvenli olduğundan hassas bölgeleri beyazlatmak için kullanılabilir. Şap tozu, bir kaşık dolusu gliserin veya yarım kaşık vazelin ve bir kaşık gül suyu ile karıştırılarak hassas bölge için maske olarak kullanılabilir, karışımı hassas bölgeye yarım saat kadar uygulayın, ardından ılık su ile durulayın. .
5. Diş beyazlatma için şap: Şap asidik özelliğinden dolayı sigara ve kafein içeren içecekler sonucu diş yüzeyinde oluşan tartar ve pigmentasyonu gidermeye çalışır.Yarım kaşık şap tozunu yarım kaşık sirke ile karıştırın. Bu karışım dişlere fırça ile sürülür ve karışımla dişleri iki dakika ovulur ve bu işlem sadece haftada iki kez tekrarlanır.

Koltuk Altı ve Ter Kokusunu Gidermek İçin Şap

Koltuk altı bölgesindeki cilt çok hassastır ve kumaşlarla kalıcı sürtünmenin yanı sıra içinde ölü deri birikmesi ve bölgede yanıklara neden olan deodorantların kullanılması nedeniyle koyulaşmaya çok yatkındır. Şap, biraz su ile karıştırıldıktan sonra koltuk altı derisine uygulandığında pek çok fayda sağlar. İşte şapın koltuk altlarına faydaları:
1. Koku Giderici: Şap, bir tür doğal deodorant olarak kabul edilebileceğinden, hoş olmayan kokuların ana nedeni olan koltuk altlarında bakteri üremesini engellemeye yardımcı olur.
2. Terlemeyi azaltır: Şap, terin dışarı atıldığı gözenekleri kapatan büzücü maddeler içerdiğinden terlemeyi azaltmaya yardımcı olur.Şap teri cilt içinde hapseder ve terlemeyi önler.
3. Koltukaltı bölgesini beyazlatma: Şap, pul pul dökülmeye ve bölgeyi aydınlatmaya yardımcı olan özellikleri nedeniyle düzenli ve sık kullanıldığında koltuk altı bölgesinin beyazlamasına yardımcı olur.
4. Koltuk altı bölgesindeki sarkmaları giderir: Şap, cildi sıkılaştırmaya çalışan büzücü maddeler içerdiğinden, koltuk altını suyla ıslatarak ve şap taşı ile bölgeye dairesel bir şekilde masaj yaparak, koltuk altı bölgesindeki sarkmalardan kurtulmaya yardımcı olur. On dakika boyunca şap taşını cilde sürerek masaj yapın.
5. Tıraştan sonra cildi sakinleştirir: Şap, özellikle bölgeyi bıçakla tıraş ettikten sonra bölgeyi sterilize ve dezenfekte etme ve iltihaplanmayı önleme yeteneğine ek olarak, epilasyondan sonra koltuk altı bölgesindeki hassas cildi sakinleştirmeye yardımcı olur, tahrişini önler.

Şapın Diğer Kullanımları Nelerdir?Şapın Koltuk Altı ve Hassas Bölgelere Faydaları Nelerdir? Kullanım Yolları Nelerdir?

Şapın kullanım alanları çok ve çeşitlidir. Bu kısımda sizler için en önemli estetik ve tıbbi kullanımlarından bahsedeceğiz:
1. Diş eti sorunlarının tedavisi: Şap doku ve cilt için büzücü etki gösteren maddeler içerdiğinden diş eti kanamalarını durdurmaya yardımcı olur. Ağız ülserlerinin tedavisinde de faydalıdır. Şap tozu ilave edilen soğuk su ile durulanarak kullanılır.
2. Siyah noktalardan kurtulmak: Burun ve çene bölgesindeki siyah noktalardan kurtulmak için cilt maskelerinin içine şap tozu eklenebilir. Zencefil tozu ile birlikte kullanılması ve siyah nokta bulunan bölgeye on beş dakika süreyle uygulanması tavsiye edilir. Ardından bölgeyi soğuk suyla durulayın.
3. Yara tedavisi: Şap tozuna eklenen su ile yarayı yıkayıp sıvıyı yaranın üzerinde tamamen kurutup ardından soğuk suyla yıkayarak kanın hızlı pıhtılaşmasına yardımcı maddeler içerdiğinden küçük yaralardan kaynaklanan kanamaları durdurmak için kullanılır.
4. Yemeklerde Şap Kullanımı: Şap, turşu ve unlu mamüllerin imalatında kullanıldığı gibi sebze ve meyvelerin çürümesini ve uzun süre muhafaza edilmesini sağlamak için kullanılabilir.
5. Akne tedavisi: Şap, akneyi azaltmaya yardımcı olan salisilik asit içerir ve gözenekler için büzücü olarak kullanılır, böylece ciltte sivilce oluşumunu ve görünümünü önler.
6. Bitlerden kurtulmak: Şap antibakteriyel ve mantar önleyici özelliklere sahip olduğundan, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 5 damla çay ağacı yağı ile karıştırılmış bir kaşık şap tozu ile saç derisine masaj yapmak saç bitlerinden kurtulmaya yardımcı olur. On beş dakika sonra saçlar ılık su ve şampuanla durulanır.

Şap Kullanımı ve Zararlarının Önlenmesi İçin Alınacak Önlemler

Şapın büyük faydalarına ve çoklu kullanımlarına rağmen kansere veya enfeksiyonlara ulaşabilecek ciddi yan etkilere neden olabilir. Bu etkilerden kaçınmak için aşağıdaki önlemlere uyulmalıdır:

1. Şapın uzun süre ciltte bırakılmaması: Şap, özellikle koltuk altları olmak üzere cilde uzun süre sürülmemesi tavsiye edilir, çünkü şap deri altında teri hapsederek cilt kanserine neden olabilir.
2. Cildin küçük bir bölümünde şap ile deneme: Şapı vücuda uygulamadan önce, cildin şap bileşenlerine alerjisi olmadığından emin olmak için vücudun küçük bir bölümünde denenmesi önerilir. Kir ve ter ile etkileşimi sonucu ciltte tahrişe ve iltihaplanmaya neden olmamak için temiz bir alana şap sürmek önemlidir. Bu nedenle üzerine şap uygulamadan önce alan su ile iyi yıkanmalıdır. .
3. Şapı yiyeceklere büyük ölçüde sokmaktan kaçının: Şap, turşulara kırılganlık vermeye yardımcı olan asidik özellikleri nedeniyle turşu dahil bazı yiyeceklere dahil edilir, ancak gıdalarda aşırıya kaçmamak için dikkatli olunmalıdır.
4. Şap solumaktan kaçının: Şap ciddi solunum yolu hasarına yol açtığı için solunmasından kaçınılmalıdır.Alümin iyonları içerdiğinden akciğerlere ulaşırsa doku hasarına ve tahrişe neden olur.

Kaynakça:
https://expandusceramics.com/qa/what-is-alum-used-for-sexually.html
https://www.femina.in/wellness/health/5-health-and-beauty-benefits-of-alum-30115.html
https://www.hindustantimes.com/brunch/five-uses-of-alum-in-your-daily-life/story-5sdnkXhOpMggC3XdlW890L.html
https://www.thoughtco.com/is-alum-safe-to-eat-use-607367

Yazar: Ömer ERİŞ

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku