Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Calgary Nasıl Bir Şehirdir?

0 768

Calgary Nasıl Bir Şehirdir?Calgary, Kuzey Amerika ülkelerinden Kanada’da bulunan bir şehirdir. Bu şehir, ülkenin Alberta eyaleti sınırlarında yer alır ve popülarite anlamında oldukça önemli bir yerleşim yeri olarak kabul edilir. Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ile kara sınırı bulunan bir ülkedir ve de ülkenin zaten tek komşusu da Amerika Birleşik Devletleri’dir. Bu anlamda ülkenin en büyük ortağı ve aynı zamanda da dostu yine Birleşik Devletler’dir. Calgary, Kanada’nın sınır hattına yakın olan şehirleri arasında yer alır ve Amerika ile arasında sadece 1 ila 2 saatlik bir mesafe söz konusudur. Calgary, Kanada şehirleri arasında en önemlilerinden biri konumunda olup, ülkenin refah seviyesi en yüksek noktalarından biri haline gelmiştir. Şehir son derece bereketli topraklara sahip olmasıyla da dikkat çeker. Bunun en önemli nedeni şüphesiz şehrin Bow ve Elbow Nehirleri tarafından besleniyor olmasıdır. Kanada, son derece farklı yapıda bir ülkedir. Bu ülke birçok coğrafi çeşitliliğe sahiptir. Kuzeyinden güneyine kadar farklı türde yapıya sahip olan Kanada şehirleri, çok az sayıda insana ev sahipliği yapar. Milyonu aşan çok az sayıda şehir bulunur. Ayrıca şehir merkezleri nazara alındığı vakit, sadece 2 şehir metropol olarak kabul edilebilecek düzeydedir.

Calgary, en önemli Kanada şehirlerinin başında gelir. Her ne kadar Toronto, Montreal ve de Ottowa’ya nazara daha arka planda kalmış olsa da buranın da hatırı sayılır bir şöhrete sahip olduğunu söyleyebiliriz. Calgary, konum olarak Kanada’nın batı yakasına daha yakındır. Tam olarak batı sahilinde yer almasa da bu bölge sadece 6 saatlik bir mesafededir. Bu mesafe araç ile gidilmesi durumunda böyledir. Ülkenin Alberta eyaletine bağlı olan Calgary, en eski şehirler arasında sayılır. Kendi içinde 6 adet ilçeye sahip olan bu şehir, resmi olarak İngiliz egemenliği sırasında kurulmuştur. Kuruluş tarihi 1875 yılına uzanan Calgary, 7 Kasım 1884’te kasaba, 1 Ocak 1894 tarihinde ise şehir statüsüne kavuşarak, Kanada’nın en gözde yerleşim yerlerinden biri haline gelmiştir. Kanada’nın dağlık ve de kayalık coğrafyası üzerinde kurulu olan Calgary, ülkenin en kalabalık yerleşim yerlerinden biri konumundadır. Şehrin nüfusu son yapılan sayıma göre 1,4 milyon civarındadır ve bu da şehri Montreal, Toronto, Vancouver’dan sonra en kalabalık şehir yapmaktadır. Ülkenin en gelişmiş yerleşim yerlerinden olan Calgary, ülke ekonomisine son derece yüksek bir girdi sunmaktadır.

Calgary Nasıl Bir Şehirdir?Ekonomik veriler nazara alındığı vakit, 100 milyar Amerikan doları civarında bir ekonomiye sahip olan Calgary, bu anlamda birçok Amerikan şehrinden bile çok daha yüksek bir ekonomik değere sahiptir. Bu topraklarda yaşayanların kişi başına düşen milli geliri ise, 70 bin dolar seviyelerindedir ki, bu Kanada ortalamasının da üzerindedir. Alberta eyaletinin en büyük şehri olan Calgary’ye ulaşmak Türkiye üzerinden aktarmasız olarak mümkün değildir. Bu anlamda Kanada’nın Vancouver şehri üzerinden bölgeye ulaşmak daha kolay gözükmekte ve de Türkler genellikle bu güzergahı tercih etmektedirler.

Yazar:Emir Karasu

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku