Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Video Oyunu Test Uzmanı Nasıl Olunur?

0 396

Video oyunu sektöründe çalışmak zorlu ama ödüllendirici bir deneyim olabilir. İkonik video oyunu başlıkları, oyuncular üzerinde uzun süreli bir etkiye sahiptir ve on yıllar boyunca diğer medya türlerini etkilemiştir. Bununla birlikte, her harika oyunun arkasında, çalışmaları oyunu daha kullanıcı dostu hale getirmeye yardımcı olan bir test ekibi vardır.

Video Oyunu Test Uzmanı Nedir?Video Oyunu Test Uzmanı Nasıl Olunur?

Bir video oyunu test uzmanı, hataları ve genel kullanıcı deneyimiyle ilgili sorunları bulmak için geliştirme süreci boyunca bir video oyununun tüm seviyelerini oynamaktan sorumludur. Video oyunlarında iki tür test vardır: kalite güvence testi ve oyun testi. Kalite güvence testçileri teknik sorunlara odaklanırken, oyun testçileri oynanabilirlik ve kullanıcı deneyimine odaklanır. Oyun testçilerinden gelen geri bildirimler, yapım ekibinin oyunu halka satışa çıkmadan önce geliştirmesine yardımcı olur.

Oyun Testi ile Kalite Güvence Testi Arasındaki Fark Nedir?

Oyun sektöründe iki tür test işi vardır: Kalite güvence testi ve oyun testi.
1. Kalite güvence test uzmanları (QA) oyunun teknik açıdan test edilmesinden sorumludur. Oyun şirketleri yeni bir oyunu piyasaya sürmeden önce, QA ekibi oyunu birçok kez oynar, ayrıntılı hata raporları yazar ve yaşadıkları tüm çökmeleri not eder. Bu test süreci, stüdyonun büyüklüğüne ve içeriğe bağlı olarak oyunun ilk aşamalarında başlayıp post prodüksiyona kadar devam edebilir.

2. Oyuncular yaşadıkları sorunlar veya problemler hakkında değerli ve dürüst geri bildirimler sağlayarak oyun tasarımcılarına iyileştirmeleri nereye odaklamaları gerektiği konusunda daha iyi bir fikir verir. Oyun testi, oyun geliştiricilerinin ticari uygulanabilirliklerini ölçmek için oyuncuların oyunları ve kullanıcı deneyimini gerçek zamanlı olarak test etmelerini gözlemledikleri bir süreçtir. Oyun testi oturumları sayesinde test uzmanınızın nerede takıldığını, neleri hızlıca öğrendiğini ve zamanını nerede harcamayı tercih ettiğini görebilirsiniz.

Bir Video Oyunu Test Uzmanı Ne Yapar?Video Oyunu Test Uzmanı Nasıl Olunur?

Oyun testleri, oyuncuların oyun tasarımında oyunu olumsuz etkileyebilecek veya sorunsuz bir oyun deneyimini engelleyebilecek herhangi bir aksaklık veya sorunla karşılaşmamasını sağlar. QA test uzmanları temel olarak yazılım test deneyimine odaklanırlar; hataları, hataları veya çökmeleri ortaya çıkarırlar.

Oyun test uzmanları, oyuncu deneyimi için oynanışı test etmekten sorumludur. Bir oyun testinin temel amacı, video oyununun amaçlandığı gibi deneyimlenip deneyimlenmediğini görmektir – kontrollerin sezgisel olup olmadığı, mekaniklerin tasarlandığı gibi çalışıp çalışmadığı, oyuncunun oyunun amacını anlayıp anlayamadığı veya hatta oynamanın eğlenceli olup olmadığı.

Nasıl Video Oyunu Test Uzmanı Olunur?

Giriş seviyesinde bir oyun testi pozisyonu kazanmak birçok kişi için rüya gibi bir iş olabilir. Ancak, diğer birçok oyun sektörü pozisyonu gibi, bu da oldukça rekabetçi bir alandır ve bir oyun testi işi edinmeyi zorlaştırabilir (ancak imkansız değildir). Oyun test etme işine girmek istiyorsanız, aşağıdaki adımlara göz atın:

1. Temel bilgileri öğrenin. Bir video oyunu test uzmanı olmak için oyun hayranı olmanız gerekir, ancak aynı zamanda rolü de anlamalısınız. Temel sorumlulukları, kalite güvence terminolojisini öğrenin ve işe alınma şansınızı artırmak için çeşitli oyun stüdyolarını ve video oyunu türlerini tanıyın.

2. Becerilerinizi geliştirin. Video oyunu test uzmanlığı işleri uzun saatler, son teslim tarihlerine uyma becerisi, güçlü iletişim becerileri, iş ahlakı ve ayrıntılara tutarlı, titiz bir şekilde dikkat etmeyi içerir. Oyunları test etmek için gerekli doğru araçlara sahip olduğunuzu göstermeniz gerekecektir.

3. Bir özgeçmiş yazın. Özgeçmişinizi hazırlarken, tüm video oyun deneyiminizi özetleyin. Eğer yoksa, video oyunlarıyla olan ilişkinizi ve sektörde ne kadar zaman geçirdiğinizi, sizin için neden önemli olduklarını ve bu alana hangi becerilerle katkıda bulunabileceğinizi özetleyen bir ön yazıya odaklanın.Video Oyunu Test Uzmanı Nasıl Olunur?

4. Pozisyonlar için arama yapın. Bazı video oyun şirketleri iş ilanları konusunda diğerlerine göre daha cömerttir, bu nedenle hem yarı zamanlı hem de tam zamanlı pozisyonlar için işe alım yapan stüdyolara her zaman göz atın. Bazı yerler nitelikli adaylara ulaşmak veya onları keşfetmek için onları kullanacağından, işe alım uzmanları da yararlıdır. Becerilerinizi ve uygunluğunuzu tanıtmak için bir web sitesi oluşturun veya iş sitelerinde bir profil oluşturun.

Kaynakça:
Forbes

Yazar: Tuncay Bayraktar

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku