Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Anne Adaylarının Psikolojisi Nasıldır?

0 361

Anne adaylarının psikolojisi karmaşık bir ağ şeklindedir. Mutlu olduğu kadar hüzünlü, sinirli olduğu kadar masum, enerjik olduğu kadar yavaş ve durgun oldukça hızlı bir psikolojik değişim yaşarlar. Hamilelik anne adaylarının hem fiziki hem psikolojik değişimler yaşamasına neden olabilir.

Hamileliğin Öğrenilmesinin Kadının Hayatına Psikolojik Olarak Etkileri

Hamilelik öğrendiği anda anne adayı eşiyle, ailesiyle, eşinin ailesiyle 9 aylık farklı bir sürece hazırlık yapacağını paylaşılacaktır. Anne adayının hamilelikte psikolojisini eşiyle olan ilişkisi, fiziksel durumu, kendi yaşadığı çocukluk, ailesiyle arasındaki iletişim gibi konular hamilelik dönemindeki yaşayacağı psikolojik sorunların tetikleyicisi olabilirler. Anne adaylarına önerilen hamileliklerinde bebekleriyle dertleşmeleridir, bu sayede yaşayacakları sorunları bu şekilde atlatacaklardır.

Hamilelik Haberiyle Baba Adayları Ne Şekilde Etkilenir?

Hamilelik bazı anne adaylarını tamamen bebeğe odaklı yaşamaya itebilir, babalar bu durumda dışlandıklarını hissedebilirler.

Anne ile bebek, mutlu beraberlik yaşadıklarında baba sadece gerekli olan durumlarda olaya dahil edilir. Bazı annelerde ise bebek artı eş odaklanmaları yaşanırken bu durum genellikle eşler arasında sevgi bağıyla alakalıdır. Birbirini anlayan çiftler, bebekleriyle daha da yakın bir ilişki kurarak hamilelik döneminde aile olmayı başarırlar.

Hamileliğinin ilk trimestrında yaşanan bazı fiziksel sorunlar anne adayında psikolojik olarak farklı etkiler yaratabilir. Hamileliğin ilk 3 ayı anne adaylarının zorlandıkları dönemdir, çünkü Anne Adaylarının Psikolojisi Nasıldır?hamileliği böyle hayal etmemişlerdir ve bu sürecin böyle geçeceğini düşünerek kaygılanırlar ve korkarlar. Daha çok fiziksel faktörlerden etkilenirler.

İlerleyen aylarda anne adaylarının “Nasıl bir anne olacağım?” sorusuna cevap ararlar. Anne adayının kendini sürekli sorgulaması oldukça doğal ve normaldir fakat bu düşünceler sürekli ve içinden çıkılmaz bir hal almadığında korkulacak bir sorun yoktur.

Nasıl Anne Olacağım Sorusu ve Korkusu ile Nasıl Başa Çıkması Gerekir?

Bu tür korkularla yüzleşmek yüksek sesle bu duyguların yok edilmesi gereklidir negatif düşünce kolay gelir fakat kolaylıkla kurtulmak zordur bu süreci mutlu ve kaygı duymadan geçirmelisiniz. Olumlu düşünce tarzını beyninize adapte edin, bu oldukça işe yarayacaktır olumluları düşününki olumlu olsun sözünü unutmayın.

Doğumla Beraber Annelerde Görülen Değişiklikler

Doğum süreci 9 aylık karnınızda taşıdığınız bebeğinizin kollarınıza verilmesiyle başlar. Anne adayı hamileliğin etkilerini üzerinden atamadan doğum gibi büyük bir olay yaşar arkasından kendindeki değişimleri fark edemeden ona bağımlı bir bebekle tüm gün uğraşmak zorunda kalır. Eşleriyle artık görüşemez iletişim kuramaz olurlar bu durumda boğulan kadın depresyona meyillidir.

Yazar: Enes Eker

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku