Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Diyet Listelerinin Vazgeçilmezi : Avakado ve Avakado Yaprağı

0 415

Diyet Listelerinin Vazgeçilmezi : Avakado ve Avakado YaprağıGenellikle meyvesinin tüketildiği bilinen avakado, armuda benzeyen şekli ile ilgileri üzerine çekmektedir. Yeşil renkli bu tropikal meyvenin içerisinde yuvarlak büyük bir tohumu bulunmaktadır. Hemen hemen çoğu insan avokadoyu sadece meyvesi tüketilen bir bitki olarak bilmektedir. Lezzetli ve etli bir meyve olması nedeni ile tercih edilmektedir.

Avokado’nun yetiştirilebilmesi için don olayının yaşanmadığı uygun iklim şartları gerekmektedir. Özellikle çiçeklenme ve meyve oluşumu döneminde bu meyvenin düşük hava sıcaklığına maruz kalmaması gerekmektedir. Düşük nemin olduğu bölgelerde de meyve oluşumu olumsuz yönde etkilendirmektedir. Kuvvetli ve hızlı esen rüzgarlar ise ağacın meyvelerine ciddi zararlar vermektedir. Taban suyu sorunu olamayan, derin, alivyonlu ve kumlu topraklarda daha sağlıklı yetişme imkanı bulan avakadonun ana vatanı Meksika olmakla birlikte Guatemala ve Güney Amerika’nın kuzeye bakan sahillerinde de yetişme imkanı bulabilmektedir. Genellikle içeceklerde ve tıbbi ürünlerin yapımında kullanılmaktadır.

Avakadonun kendisi kadar yapraklarının da faydalı olduğunu biliyor musunuz? Sağlığınıza bir çok faydası bulunan avakado ve çok bilinmeyen bu yapraklarla nasıl şifa bulabileceğiniz konusunda sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

Diyet Listelerinin Vazgeçilmezi : Avakado ve Avakado YaprağıAvakado Satın Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Lezzeti ile ünlü, toplandıktan sonra olgunlaşmaya başlayan bu meyveyi satın alırken, hemen yemek üzere alıyorsanız yumuşak olmasına dikkat etmelisiniz. Tıpkı kavun seçer gibi davranmalısınız. Derisinin parlak ve kaygan olmasına, salladığınızda içerisinden çekirdeğinin sesinin gelmesine dikkat etmelisiniz. Ancak aldığınız avakadoyu hemen tüketmeyecekseniz bozulmaması için sert olanı tercih edebilirsiniz.

Avakodo’nun Faydaları Nelerdir?

– Özellikle bağırsak tembelliği, kabızlık ve hazımsızlık problemleri yaşayan kişiler için bulunmaz bir şifa kaynağıdır. Sindirim sistemini düzenler ve daha hızlı çalışmasına yardımcı olarak, bahsettiğimiz bu sağlık sorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı olur.

– Bünyesinde barındırdığı doymamış yağ asitleri sayesinde kolesterolün yükselmesini önleyerek kalp damar sağlığınızı korumanızı sağlar.

– Vücudunuzdaki toksit maddeleri arındırarak yaşlanma sürecinizi geciktirir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek bir çok hastalığa yakalanmanızı önler.

– İçeriğindeki protein ve mineraller sayesinde gebelik sürecinde sizin ve bebeğinizin sağlığına büyük faydaları olmaktadır.

– Vücudumuzdaki karbonhidrat yağ ve protein dengesinin kurulmasını sağlar.

Diyet Listelerinin Vazgeçilmezi : Avakado ve Avakado YaprağıAvakado İle Zayıflamak Mümkün mü?

Özellikle bel ve karın bölgesindeki yağların yakılmasında etkili olan avokado, zayıflamak isteyen kişiler için çok önemli bir destek unsurudur. Tekli doymamış yağlar ile oleik yağ asitleri bakımından zengin olan avokado yağının yemeklerde kullanılması ile metabolizmanın daha hızlı çalışması sağlanabilmektedir. Çok düşük bir kaloriye sahip olan bu meyve vücuttaki toksinlerin kolayca dışarı atılmasını sağlamaktadır. Detoks etkisi ile, kilo verilmesinde etkisini bir kat daha artırmaktadır. Tok tutma ve vücudun şeker ihtiyacını karşılayabilme özelliği ile aç kalmadan kilo verilmesine yardımcı olur. Salata, yumurta ve et gibi besinlerle birlikte tüketilebilmektedir. K vitamini ve lifler açısından oldukça zengin olan bu besin diyet listelerinin vazgeçilmezi haline gelmiştir.

Diyet Listelerinin Vazgeçilmezi : Avakado ve Avakado YaprağıAvakodo Yaprağından Mucizevi Faydalar:

– Son yıllarda çok yaygın bir şekilde görülen astım hastalığı için rahatlatıcı ve tedavi edici özelliği ile destek sağlar. Avakodo 6-7 adet avakado yaprağı ile 3-4 bardak suyu birlikte kaynatıp biraz dinlendirdikten sonra, gece yatmadan önce sıcak bir şekilde içerseniz astım hastalığı ve buna bağlı olarak gelişen öksürük için şifalı bir içecek elde etmiş olursunuz.

– Bel ağrılarına iyi iyi gelir ve vücudunuzun sakinleşmesini sağlar.

– Çağın hastalığı stres ve depresyon hemen hemen herkesin sıkıntısı olmuş durumda. Üzerinizdeki gerginiliği ve stresin yarattığı huzursuzluğu yatmadan önce tüketeceğiniz bir fincan avakado çayı ile atabilirsiniz.

– Vücutta arındırıcı bir etki yapan avokado yaprağı böbreklerin daha hızlı çalışmasını sağlayarak, böbreklerin yabancı maddelerden ve toksinlerden arındırılmasını sağlar.

– Bakteriyel enfeksiyonlara karşı savaş açan avokado yaprağı ile vücudunuzu enfeksiyonlara karşı korumakla kalmayıp, bazı bakterilerin de ölmesini sağlayarak size zarar vermelerini engelleyebilirsiniz.

– Hemen hemen vücuttaki her bölgede oluşan ağrının giderilmesine yardımcı olur ve kas gevşetici görevi yapar.

– Osteoartrit gibi dejeneratif hastalıklardan korunmanızı sağlar. Eren yaşlanmayı önler.

– İçeriğindeki pinen ve limonen isimleri ile bilinen maddeler sayesinde kanser hücrelerinin gelişimini önler ve kemoterapi etkisi gösterir.

– Antioksidan özelliği ile daha sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmanızı sağlar. Cildinizi ve gözenekleri sağlar ve cildinizde mucizevi bir ışıltı bırakır. Avakado yaprakları ile yapılan lapanın yüze maske yapılması şeklinde uygulanabilir.

– İçerdiği glikozit sayesinde vücudun ihtiyacı olan şeker, karşılamasına yardımcı olur. Diyabet hastalarının tedavisinde büyük bir destek sağlamaktadır.

-İçeriğindeki limonen maddesi sayesinde kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur.

Diyet Listelerinin Vazgeçilmezi : Avakado ve Avakado YaprağıAvokado Yaprağının Zararları :

– Bazı avokado yapraklarında toksitlenme olabileceğinden kullanımına dikkat edilmesi gerekmektedir. Örneğin Guatemala avokadosunun yapraklarında toksit oluşabildiği, Meksika avakadosunun daha güvenle tüketilebileceği uzmanlar tarafından ifade edilmektedir.

– Avokado yaprağı çayını, hamilelik durumu ve riski olan ayrıca emziren bayanların tüketimi tavsiye edilmemektedir.

– Herhangi bir yan etkisini görmemek için günde iki fincandan fazla tüketilmemesi önerilmektedir. Sağlıklı günler dileklerimizle…

Kaynakça:
faydalarizararlari.com
diyetlistesi.net

Yazar: Eda Şahan

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku