Gliserin Nedir?

Gliserin sıvıdır. Zehirli olmamakla birlikte hafif tatlıdır. Bir şeker alkolüdür. İçerisinde hayvansal yağlar ve bitkisel yağlar bulunur. Yüksek nemlendirme özelliği vardır.

Gliserinin Kullanım Alanları ve Faydaları

– Gıda ürünlerinin içerisine koyulur.
– Şeker yerine kullanılır. Şekerle aynı oranda olmasına rağmen kandaki şekeri yükseltmez.
-Dondurmaların yapısını düzeltir, kıvam sağlayıcıdır.
-Öksürük şuruplarında tatlandırıcı olarak kullanılır.
-Kabızlık tedavisinde kullanılır. Genellikle fitil olarak kullanılmaktadır.
-Şeker hastalığı olan kişilerin kullandığı merhemlerde bulunur.
-Nemlendirme özelliği olduğu için kişisel bakım ve kozmetik ürünlerde kullanılır.
-Mum ve sabun üretiminde kullanılır.
-Nargile tütünlerinde kullanılır.
-Donmayı geciktirir.
-Çıkması zor lekelerin çıkmasını kolaylaştırır.
-Bir sığır iç hastalığı olan ketoziste tedavisinde kullanılır.
-Kulak ağrısı rahatsızlıklarında kulağa gliserin damlatılması faydalıdır.

Gliserinin Cilt Bakımında Kullanımı

-Nem verme özelliği olduğunu söylemiştik. Bu sebeple kişisel cilt bakım ürünlerinde kullanılır.
-Çatlayan ve kuruyan topuklarda etkilidir. Cildi yumuşatır.
-1 çay kaşığı gliserin ile 1 çay kaşığı balı karıştırıp 1-2 çay kaşığı da yulaf ekleyip iyice karıştırdıktan sonra temiz cilde uygularsanız nemlendirici bir yüz maskesi hazırlamış olursunuz. 30 dakika bekleyip yıkayabilirsiniz.
-Kil ile gliserini karıştırarak kil maskesi yapabilirsiniz.
-Saç bakım kürlerinize gliserini ekleyebilirsiniz.
-Yarım muzu ezip 1 çorba kaşığı gliserin ekleyip iyice karıştırıp temiz cilde uygularsanız cildi yenileyerek nemlendiren maske hazırlamış olursunuz. 30 dakika bekleyip yıkayabilirsiniz.

Yazar: Katibe Melis Dinçer

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :