Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Karamuk : Anadolu Topraklarından Gelen Şifa

0 1.406

Karamuk : Anadolu Topraklarından Gelen ŞifaEkşi ve mayhoş tadı ile bilinen, içimi güzel bir doğal şifa kaynağıdır. Kadıntuzluğugiller familyasından olduğundan halk arasında kadın tuzluğu ayrıca karamık isimleri ile de anılmaktadır. Genellikle tarlalarda yetişme alanı bulan, ülkemizde Doğu Anadolu bölgesi dışında her yerde yetişen, boyu 30-100 cm arasında değişen, rengi genellikle pembe ve mor, nadiren beyaz olan bu bitkinin tohumları zehirli olduğundan, yaprakları, meyveleri, taze kök ve kabukları kullanılmaktadır. tarlalarda yetişen, 30-100 santime kadar büyüyen, çalımsı bir bitkidir.

Karamuk Suyunun Faydaları Nelerdir?

– İltihap söktürücü özelliği ile bilinen karamuk, enfeksiyonlarla mücadele için çok uygun bir bitkidir. özellikle idrar yolu enfeksiyonları için etkilidir. Antibakteriyel özelliği ile enfeksiyon vücuda girmeden önce kullanılırsa da vücutta hastalıklara karşı bir kalkan oluşturur.

– Üriner sistem hastalıkları ile, mesane rahatsızlıkları, boğaz ağrısı, sinüzit, bronşit,grip gibi üst solunum yolu hastalıklarında tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Bu hastalıklardan kaynaklı vücutta oluşan ateşin düşmesini sağlar.

– Bağırsak sisteminin daha düzenli ve rahat çalışmasını sağlayarak kabızlık üzerinde etkili olmaktadır. Bakteri ve parazitleri yok eder. karın ağrısına iyi gelmektedir.

– Kan şekerini dengeleme özelliği ile diyabet hastalarının yaşam kalitelerini artırmada ve şeker kontrolünde etkilidir.

– Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürücü ayrıca kan dolaşımını hızlandırma etkisi ile bilinen karamuk suyu, bu sayede kalbi korur. Damar tıkanıklıklarını ve kalp krizi geçirme riskini azaltmaktadır.

– Karaciğer ve safra kesesini temizleyerek, safra üretimini huzlandırır.

– Gastrolojik problemler yaşayan kişilerin rahatlıkla kullanabileceği bu su, midede oluşan bulantı, yanma, hazımsızlık gibi rahatsızlıkların giderilmesinde kullanılabilir.

– Damar açıcı özelliği sayesinde varis tedavisinde kullanılmaktadır.

-Bağışıklık sistemini geliştiren karamuk suyu, kanserle mücadele eder ve bir çok hastalığa yakalanmanızı engeller.

– Epilepsi nöbetlerini kontrol altına almak amacı ile kullanılan karamuk suyunu öncelikle rahatsızlığınızı takip eden doktorla görüşerek kullanabilirsiniz.

– Kadınların en zor dönemleri olan, adet ve menopoz dönemlerini rahat atlatabilmeleri için doğal bir çözümdür. Adet dönemlerindeki ağrı, sancı ve kramplara iyi gelen karamuk suyu, menopoz döneminde yaşanana sıcak basmaları, ani üşümeler, stres gibi etkilerden sizi korur ve uzaklaştırır.

– Sinir sistemi rahatsızlığına sahip kişilerde kullanıldığında rahatlatıcı etki yaptığı bilinmektedir.

Karamuk : Anadolu Topraklarından Gelen ŞifaKaramuk Suyu Nasıl Kullanılır?

– Meyvelerinden şurup ve hoşaf yapılarak tüketilebilmektedir.

– Çorbalarınıza ve pilavlarınıza yapraklarını kattığınızda lezzetli ve sağlıklı bir yemek elde edersiniz.

– İçmek için ise; 1 lt kaynar su içerisine 20-25 gr kadar kök ve kabuktan oluşan karışımı koyarak, 10-15 dk demlenmesini beklerseniz, güzel tadı mayhoş bir içecek elde edersiniz. Bu içeceği günde 3 kez bir bardak içerseniz sağlığınıza sağlık katar ve bir çok sağlık probleminizden kurtulursunuz.

– Suyunu cildiniz için kullanabileceğiniz gibi kabukları ve kökleri ile de cilde faydalı melhemler yapılabilmektedir.

Karamuk : Anadolu Topraklarından Gelen ŞifaKaramuk Suyunun Zarar Verici Etkileri:

-Vücutta toksik etki yapabildiğinden, aşırı tüketimi yan etkilere sebep olabilmektedir. Bu nedenle kullanım talimatı dışına çıkılmaması önerilmektedir.

– Aşırı tüketimi böbrek rahatsızlığına, idrarda kan görülmesine, kusmaya, bel ve diğer kas ağrılarına sebep olmaktadır.

– Herhangi bir rahatsızlığınız nedeni ile ilaç kullanıyorsanız, karamuk suyunu kullanmadan önce doktorunuzdan onay alınız.

– Hamile bayanların bu bitkiyi hiçbir şekilde kullanmaması gerekmektedir.

– Karamuk bitkisinin sayısız faydalarından yararlanabilmek adına, uygun miktarda kullanımına dikkat etmelisiniz.

Kaynakça:
https://www.sifalibitkitedavisi.com
faydalarinelerdir.net

Yazar: Eda Şahan

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku