Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Kimyasallardan Uzak Doğal Bebek Losyonu

0 399

Her anne bebeğinin cildine özen gösterir. Bebek cildi çok hassas olduğu için her türlü kimyasaldan uzak tutmak anneler için çok önemli bir hal almaktadır. Piyasada hassas ve narin bebek cildine özel üretilmiş birçok krem bulunmakla birlikte maalesef raf ömrü uzun olan kremler annelere çok da sağlıklı gelmemektedir. Ayrıca piyasadaki kremlerin içinde parfüm, yapay renk ve koruyucular bulunmaktadır. Bu maddelerde hassas bebek cildinde bazı alerjik reaksiyonlara sebep olabilmektedir. Eğer siz de bebeğinizin cildine kimyasallardan uzak doğal bebek losyonu arayışındaysanız aşağıdaki malzemeleri kullanarak hem ucuz hem de sağlıklı bir losyon elde edebilirsiniz. Bu losyonu banyodan sonra bebeğinize masaj yaparken gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Malzemeler;

Kimyasallardan Uzak Doğal Bebek Losyonu– 1 / 2 çay bardağı organik Hindistan cevizi yağı (Organik olması çok önemli)

– 1/ 4 çay bardağı Shea yağı

– 1/ 4 Aloe vera jeli

– 1 çorba kaşığı E vitamini (Eczanelerde kolaylıkla bulabilirsiniz.)

– 2 ya da 3 damla Lavanta esansiyel yağı (Organik sertifikalı olmasına özen gösterirseniz bebeğiniz için daha sağlıklı bir losyon elde etmenize faydası olacaktır ve bebeğinizi zararlı kimyasalların kokusundan uzak tutacaktır.)

Yapılışı; Hindistan cevizi ve Shea yağını içi sıcak su dolu bir kabın içinde benmari usulü eritin. Eriyene kadar karıştırın. Ardından Aloe vera jelini, E vitaminini ve lavanta esansını ekleyin. Bir süre daha karıştırmaya devam edin. Bu karışımı küçük bir mikser kabına dökün ve orta hızda 3 ila 4 dakika kadar çırpın. Karışımı artık kapaklı, hava almayan bir kaba doldurabilir ve bebeğinizin hassas cildinde güvenle kullanabilirsiniz. Ayrıca kimyasallardan uzak doğal bebek losyonunu sadece bebeğinizin değil kendi cildinizin kurumuş ve neme ihtiyaç duyan bölgelerinde de gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Saklama önerisi Kimyasallardan uzak doğal bebek losyonunuzu içerisinde bulunan Hindistan cevizi yağının 24 derecenin üzerinde kolayca eriyebilme ihtimaline karşılık buzdolabında ya da ışık almayan serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

Kaynakça:
eğitim.net

Yazar:Suna Korkmaz

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku