Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Siğiller Nedir ve Nasıl Oluşur?

0 195

Siğillerin giderilmesi, virüsün cilt yüzeyinde yayılmasını önlemek için olduğu kadar estetik amaçlı olarak da yapılmaktadır. Uygun olmayan tedavi bir siğilin kötü huylu bir tümöre dönüşmesine neden olabileceğinden, çıkarma bir doktor gözetiminde yapılmalıdır. Siğiller iyi huylu cilt büyümeleridir ve insan papilloma virüsü grubuna aittir. Virüs, hasta bir kişiyle temas yoluyla veya yaygın olarak kullanılan herhangi bir nesne yoluyla bulaşır.

Siğil türleri

Juvenil veya juvenil siğiller olarak da adlandırılan düz siğiller, boyutu 0,5 ila 3 milimetre arasında değişen, normal cilt renginde küçük nodüllerdir. Ayrıca düz siğiller sarımsı bir renge sahip olabilir. Şekilleri genellikle düz veya düzleştirilmiş bir yüzeye sahip yuvarlak veya çokgendir. Genellikle ellerin yüzünde ve arkasında bulunurlar, cilt seviyesinin biraz üzerinde çıkıntı yaparlar. Çoğu zaman, ergenlerde ve okul çocuklarında düz siğiller görülür.

Ayrıca, plantar siğiller de vardır. Tabanlarda ortaya çıkarlar, oldukça ağrılıdırlar ve güçlü azgın tabakalardan oluşan bir rulo ile çevrili filiform papilla demetlerinden oluşurlar. Görünüşte, bir mısıra çok benzerler. Ayakkabıların sürekli sürtünmesi ve basıncı en iyi şekilde siğil oluşumuna katkıda bulunur. Yaygın siğiller yuvarlak, sert, ağrısız nodüllerdir. Yaygın siğiller 3 ila 10 mm çapındadır ve pürüzlü bir yüzeye sahiptir. Bu siğiller grubu, ellerin arkasında, yüz parmaklarında, kafa derisinde bulunur.

Genital siğiller başka bir siğil türüdür. Venereologlar, jinekologlar ve ürologlar tarafından tedavi edilirler. Hastanede genital siğiller surgitron aparatı ile alınır. Bu, siğillerden kurtulmanın en düşük travmatik yöntemidir, cildin çevre yüzeyine zarar vermez, çabuk iyileşir. Siğillerin teşhisi klinik tabloya dayanmaktadır. Siğiller genellikle bir bakışta tanımlanamaz. Diğer cilt hastalıklarına benzer olabilirler. Fakat siğilleri birbirinden ayırt etmek çok önemlidir. Genital siğilleri geniş kondilomlardan ve plantar siğilleri mısırlardan ayırt edebilmeniz gerekir.

Siğil tedavisiSiğiller Nedir ve Nasıl Oluşur?

Siğillerden kurtulmak için onları çıkarmanız veya “çıkarmaya” çalışmanız gerekir. Ancak siğilleri halk ilaçları ile kendi başınıza çıkarmaya çalışmayın, çünkü tedavi sürecinde kendinize yarardan çok zarar vermemek önemlidir. Siğillerden kurtulma konusunda profesyonel yardım için bir doktorla iletişime geçin. Ayrıca kanaması veya ağrıması, renk ve şekil değiştirmesi veya hoşunuza gitmemesi durumunda göze çarpan ve başkaları tarafından görülebilen bir yerdedir.

Son olarak, siğil tedavisi bir doktor tarafından sıklıkla denetlenmelidir. Çünkü, yanlış tedavi bir siğilin kötü huylu bir tümöre dönüşmesine neden olabilir. Bu hastalığı tedavi etmenin tek radikal yöntemi uzaklaştırma olacaktır. Siğilleri yok etmenin birçok yolu vardır. Ne tür olduğuna ve nerede bulunduğuna bağlı olarak seçilirler.

Yazar: Bekir Bulut

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku