Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

2008 Blog Konferansı İzlenimler

16 445

10 Mayıs 2008 günü Galatasaray Üniv. düzenlenen blog konferansına bilgiustam adına bende katılmış bulunmaktayım. Her nekadar gelenlerden pek kimseyi tanımıyor olsam da (gözlerim dostum Hamza (teakolik) yı fazlasıyla aradı) güzel bir etkinlik oldu.

dsc_3666.JPG

Açılış konuşmasını Microsoft Teknoloji ve Pazarlama Yöneticisi Nuri Çankaya yaptı. Onun ardından Mehmet Doğan ‘ın blog sitesinin neden bıraktığını anlattığı hikayesini dinledik. Bırakmasının nedeni de “ilgi ve alaka” imiş. Zamanının büyük kısmını bilgisayar başında geçirdiğinden, ailesine fazla zaman ayırıp ilgi gösteremediği için blog yazmaktan vazgeçmiş. Kendi tercihidir elbette. Ancak düzenli program yapıldığında herşeye fazlasıyla vakit ayırılabileceğini düşünüyorum.

dsc_3625.JPG

Daha sonra panel şeklinde söyleşi bölümüne geçildi. Burak Bayburtlu, Gökçen Karan, Mehmet Subaşı, Pınar İlkiz ve Yüve Zerey kişisel başarı öykülerinden ve kendi bloglarından bahsettiler.

Panelden sonra verilen arada Galatasaray Üniv. terasında kolalarımızı içerek katılımcılar arasında sohbetler yapıldı.

dsc_3657.JPG

Ara bittikten sonra Blog ve Pazarlama konusuyla Zeynep Özata(üstte) güzel bir konuşma yaptı. Dünyada blogların sayısının çok hızlı şekilde arttığından bahsetti. Ancak blogların büyük bir kısmının spam bloglar olduğu için çöplük bir internet ortamına hızla sürüklendiğimizi önemle vurguladı. Hazırlamış olduğu sunumda internet sitelerine güvenilirlik ile ilgili grafikte ise mağlesef blog siteleri en alt sırada yer alıyordu. Gerçekten üzücü bir durum. Tabi blogların büyük kısmının spam olmasının bu sonuçtaki etkisi elbetteki büyük.

dsc_3658.JPG

Zeynep Özata’nın konuşmasının ardından Bigumigu.com sitesinin kurucuları Aygül & Yalçın Pembecioğlu çok eğlenceli bir sohbet yaptılar. Sitelerinde yaşadıkları olaylar gerçekten ilginç ve komikti :)

Seminerin konuşma bölümünün sonunda Burak Büyükdemir, Bünyamin Ayar, Emrah Doğan, Selçuk Koyuncu ve Tunç Kılınç bir panel yaptılar. Özellikle Fikiratolyesi.com ‘un yapımcısı Tunç Kılınç panelin yöneticisi olmasının verdiği avantajla salondakilerin beğenisini kazanan bir sunum gerçekleştirdi. Bu bölümde de katılımcıların bloglarının başından geçen başarı ve başarısızlık hikayelerini dinledik.

dsc_3661.JPG

Seminer bölümünün ardından, blog yarışmasının sonuçlarının açıklanacağı Galatasaray Üniv. bahçesinde hazırlanmış olan kokteyl alanına geçildi. Bir süre atıştırıp çaylarımızı içtikten sonra havanın da soğumasıyla hemen ödül törenine geçildi. Tüm kategorilerdeki ilk 3 e girenlere ödülleri takdim edildi. Yarışmaya katılan sitemiz dereceye girememesi bizi çok şaşırtmadı. Bilim ve teknoloji sitesi olan bilgiustam yarışmada Haber-Gündem kategorisinde yer alması zaten garip bir durumdu. Dereceye girenlere tebrikler…

Güzel bir etkinlik oldu. Katılan ve bu organizasyonu düzenleyenlere teşekkürlerimizi sunarız.

dsc_3664.JPG

dsc_3665.JPG

dsc_3679.JPG

dsc_3683.JPG

dsc_3692.JPG

Fotoğraf makinesini bana ödünç veren arkadaşım İlker’e teşekkürler ;)

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku