Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Yüz İçin Mutlaka Uygulanması Gereken Buhar Banyoları

0 1.484

Yüzde oluşan gerginliklerin yok edilmesinde son derece faydalı bir yöntemdir. Ayrıca zihni açar ve stresin atılmasına da yardımcı olur. Deriyi derinlemesine temizlemek için çok eski çağlardan beri kullanılan yöntemlerin belki de başında buhar banyoları gelir. Yazımızın devamında bu konu ile ilgili geniş bilgileri bulacaksınız.

Faydaları

Buhar banyosu sayesinde ciltte oluşan nem cildin üzerindeki kurumuş tabakaların yumuşamasını sağlar. Bu sayede bu tabakalar kolaylıkla sökülüp 8538_buhar_banyo_mumatılabilir. Alttan taze cildin oluşmasının önü açılmış olur. Yüzdeki kan dolaşımı hızlanır.

Buhar banyoları özellikle bazı cilt tipleri için çok daha faydalıdır. Özellikle akneli ve tıkanmış ciltlerde çok etkilidir. Çok basit ve doğal bir cilt temizleme yöntemidir. Kırışıklıkların azalmasında etkilidir ve yüz daha parlak ve taze bir hal alır.

Buhar banyolarının hangi aralıklarla yapılacağı tamamıyla cilt yapısı ile alakalıdır. Kuru cilt yapısına sahip olanlar 15 günde bir yapmalıdırlar. Aşırı yapılması cildi çok daha kuru hale sokacaktır. Bu bilgi akıldan çıkarılmamalıdır. Normal ve yağlı cilt yapısında olanlar ise haftada bir kez buhar banyosu uygulayabilirler.

Hangi cilt için hangi bitkisel ürünlerin kullanılacağını aşağıda belirttik…

Kuru Cilt

Meyankökü, defneyaprağı, karahindiba, sandal ağacı, gül, hatmi çiçeği ve portakal kabuğundan oluşan bir karışım kullanılır. Ayda sadece bir defa uygulanmalıdır. 2 litre sıcak suya bu ürünler atılır ve kompres ya da buhar banyosu şeklinde uygulanabilir.

Normal Cilt

Meyankökü, sandal ağacı, gül, kekik, Hint ginsengi, defneyaprağı, yonca, rezene, karakafes otu, lavanta, aslanpençesi, ve hatmi otundan oluşan kombinasyonuna ıtır ve bergamot esansiyel yağı katarak buhar banyosu veya kompres uygulayabilirsiniz. Esansiyel yağlar 10 damladan fazla kullanılmamalıdır.

Yağlı Cilt

Meyankökü, defneyaprağı, karakafes otu, lavanta, rezene, melisa, limon otu, limon kabuğu, biberiye, gül ve sandal ağacından oluşan karışıma selvi esansiyel yağı katılmalıdır. Kompresten ziyade buhar banyosu uygulanması daha uygundur.

Lekeli Cilt

Meyankökü, defneyaprağı, kuşüzümü yaprağı, Alman papatyası kökü, dulavrat kökü, limon otu ve civanperçemi karışımına limon, gül, lavanta, bergamot, ardıç ve sedir esansiyel yağları damlatılır. Kompres veya buhar banyosu yapılabilir.

Bir buhar banyosunda olmazsa olmaz maddeler, dolaşımı artıran maddeler, kirleri atmaya yarayan maddeler, iyileştiren ve yumuşatan maddeler ve kokusu sayesinde terapi etkisi olan maddeler mutlaka olmalıdır. Yukarıdaki cilt yapılarına uygulanan buhar banyolarının tamamında bu maddeler vardır. Aksi halde çok fazla etkili olmaz. Bazı bitkiler tüm ciltlerde uygulanan banyolarda standart olarak vardır ve olmalıdır. Esansiyel yağlar ise aromayı güçlendirmenin yanında, zihni açar ve beyin merkezini uyarırlar. Ayrıca rahatlatıcı etkileri de vardır. Bir litre su için her esansiyel yağ maksimum 10 damla olarak kullanılmalıdır.

Kompres Uygulaması

Buhar banyosunda çok etkili alternatiftir. Kuru ciltler için özellikle önerilir. Varisler üzerine uygulanması da son derece etkilidir. Karışımı içine attığınız sıcak suya havluyu iyice batırın ve sonra suyunu iyice akıtacak şekilde sıkın ve hemen yüzünüze bastırarak serin. Havlu soğuyunca tekrar aynı işlemi yapın. İki kere yapmanız fazlası ile yeterli olacaktır.

Yukarıda ayrıntısıyla açıklamaya çalıştığımız buhar banyoları son derece faydalı ve uygulama aralıkları göz ardı edilmeden uygulanması halinde faydaları görülecek yöntemlerdir.

Yazar:Ensar Türkoğlu

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku