Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

2017 Yılında Satışa Sunulan En Pahalı Kamyonlar

0 480

2017 Yılında Satışa Sunulan En Pahalı KamyonlarKamyonlar her gün yüzlerce ton taşırlar, bu nedenle en uzun yolculuklarda bile en ağır yükleri taşımak için en iyi motorlara ihtiyaç duyarlar. Teknolojideki gelişmeler, günümüzde ağır vasıta araç olmasına rağmen, lüks ve konforlu iç mekanlara sahip çarpıcı, büyük, çevreyi kirletmeyen kamyonların tasarlanmasına olanak sağlamıştır. Piyasada birçok özelliğe ve yeni tasarıma sahip olan ve 2017 yılında piyasaya sürülen dünyadaki en pahalı kamyonlara göz atalım.

2017 Yılında Satışa Sunulan En Pahalı KamyonlarVolvo FH16 Classic

Volvo FH16 Classic, en pahalı kamyonlardan biri olup, aynı zamanda klasında Avrupa pazarının lideri olmuştur. Uzun mesafeli yolculuklar için ideal olan bu araç, 750 beygirlik motor gücüne sahiptir.

Ayrıca, 44 ila 120 ton arasında değişen geniş yükleme kapasitelerinin yanı sıra kapsamlı iç mekan ve gelişmiş sürücü yardım fonksiyonlarına sahiptir. Şüphesiz en zorlu görevler için geliştirilen ağır inşaat ve madencilik için ideal bir kamyon olmaya aday gözüküyor. Bu mükemmel tasarıma sahip aracın ortalama fiyatı yüz bin dolar civarındadır.

2017 Yılında Satışa Sunulan En Pahalı KamyonlarMan TGX D38

Verimlilik, performansa uygun olan Man TGX D38, yenilikçi tasarımı ve 640 beygirlik motoruyla Avrupa pazarında tercih edilen kamyonlardan biri olmuştur. Daha önce bahsedilen Volvo gibi, Man TGX D38, uzun yolculuklar ve düzensiz topografya için uygun bir kamyon olup, çalışacağı araziye bağlı olarak farklı modeller de üretilmiştir. Fiyatı ise yüz bin dolardır.

2017 Yılında Satışa Sunulan En Pahalı KamyonlarYeni Freightliner Cascadia

Genelde bu modeller en pahalı kamyon listesine dahil olan Volvo VNL 80 ile Kanada, ABD ve Meksika’nın önde gelen kamyonlarından biridir. En pahalı kamyonlardan biri olmasının yanı sıra, en çok tercih edilen kamyonlardan biri de olmuştur. Ayrıca, önceki modellere kıyasla yakıt ekonomisinde% 8’lik bir iyileşme sağlayan yeni tasarımı ile karşımıza çıkmıştır. 305 ila 600 beygir motor gücüne sahip olan Yeni Freightliner Cascadia, kaputu 90 derece açılır şekilde tasarlanmıştır, böylece motora kolayca erişim sağlamaktadır. Fiyatı yüz kırk beş bin dolardır.

2017 Yılında Satışa Sunulan En Pahalı KamyonlarVolvo VNL 780

Yukarıda belirtildiği gibi, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ve Meksika’da en sık kamyonlardan biri olan Volvo VNL 780, yakıt ekonomisi açısından da oldukça cazip görünüyor.

405, 500 ve 600 beygir gücünde, üç çeşit olarak piyasaya sürülen Volvo VNL 780, ofis ve yemek odası konforuna eşdeğer olup, koltuklar yataklara dönüşebilir şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca büyük depolama kapasitesine sahiptir. Fiyatı yüz elli bin dolardır.

2017 Yılında Satışa Sunulan En Pahalı KamyonlarUluslararası Lonestar

Amerika Birleşik Devletleri’nde tasarlanan en pahalı kamyonlardan biri olan International Lonestar, Cadillac kamyonları anımsatan büyük ızgara modeliyle ünlü olup, 600 beygir gücüne sahiptir. Yakıt tasarrufu konusunda yukarıda sıraladığımız kamyonlarla yarışır durumda olan bu özel tasarımın, fiyatı yüz elli beş bin dolardır.

2017 Yılında Satışa Sunulan En Pahalı KamyonlarScania R730 V8

Sıradaki en pahalı kamyon serisini Scania R730 V8 takip ediyor. Scania İsveç kökenli olup, Avrupa’da tasarlanan en pahalı kamyonlardan biri olmasına rağmen, ferah iç mekanından dolayı halkın tercih ettiği modellerden biri olmuştur. Ayrıca 8 silindirli ve 730 beygir gücü motoru ile iyi yakıt verimliliğine sahiptir. Yüz altmış bin dolar olan bu tasarım ek olarak yükleme işini kolaylaştıran teknolojilere sahiptir.

2017 Yılında Satışa Sunulan En Pahalı KamyonlarMack Titan

Amerika’nın en güçlü kamyonlarından biri olan, Mack Titan, Mack Trucks tarafından ağır hizmet sektörü için üretilmiştir. Bu kamyon, madencilik, ağır makinalar, kütükler, ve daha bir çok ağır yükleri taşımak için geliştirilmiştir. Motor 515, 565 ve 605 hp modellerinde mevcut olup, uzun gövdeye sahiptir. Ayrıca, deri iç mekan dizaynı ile maksimum sürücü konforu sağlamaktadır. Bu özellikler, onu Amerika’daki ve dünyadaki en pahalı kamyonlardan biri haline getirmiş olup, yüz altmış bin dolarla satışa sunulmuştur.

Volvo FH16

Sonraki en pahalı kamyon listesinde Volvo FH16 var. Bu, yukarıda bahsedilen Volvo FH16 Classic’in bir geliştirilmiş hsli olup, 750 bg ile en güçlü motorlara sahipler, belki de en pahalı kamyonlar haline geldiler, aynı zamanda güçlü motorları ve ileri teknolojileri sayesinde piyasadaki en iyi modeller arasında yerini aldı. Volvo FH16 fiyatı yüz yetmiş bin dolordan satışa sunulmuştur.

2017 Yılında Satışa Sunulan En Pahalı KamyonlarKenworth W900

Kenworth W900, uzun burunlu tarzı ile tanınan bir kamyon olup, klasik tasarımını uzun yıllar koruyan ve endüstriyel araç tarihinde en uzun ömürlü araç üreten firma olmuştur. 635 hp motor gücüne sahip bu araç uzun seyahatler ve ağır yükler için güvenilir sürüş oluşturmaktadır. İç kısmı ferah ve rahattır. Araç içinde buzdolabı, televizyon, iki ranza ve birkaç bölmeye sahip alanlar vardır. Bu tasarımından dolayı Amerika’daki ve dünyadaki en pahalı kamyonlardan biri olup değeri yüz seksen bin dolardır.
Konforun Yeni Adı: Mercedes-Benz

Son olarak, en pahalı kamyonlar listesinin en pahalı ve en köklü araç firmalarından olan Mercedes-Benz Actros’tur. 625 beygir gücüne sahip motor ile yüksek kapasiteli işlerde rahatlıkla kullanılabilir. Ekstra yakıt tasarrufu sağlayan Mercedes-Benz Actros, konforlu iç dizaynı ve kaliteli sürüş özelliği ile birçok kişinin gözdesi haline gelmiştir. Satış fiyatı yüz doksan bin dolar ile yayınladığımız listede en pahalı araç olmuştur.

Kaynakça:
http://www.strangelist.com/top-10-most-expensive-trucks/

Yazar:Meltem Yıldırım

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku