Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Kanada’nın Tehlikeli 10 Vahşi Hayvanı

0 3.851

1. Geyik

Geyiklerin ömrü yaklaşık 15-25 yıla kadardır. Bunlar çoğunlukla ormanlık yamaçlarda ve genellikle göl akıntılarının bulunduğu kayalık ormanlarda bulunur. Geyikler genellikle rahatsız olduklarında saldırırlar. Bu türler, sürücü için tehlikeli olarak kabul edilir, çünkü araçlarına yoldan geçen geyikler çarpabilir. Erkek geyik genellikle 700 kg ağırlığındadır. Bir sürücü tarafından vurulacak olursa çarpışma çok tehlikeli ve büyük olabilir.

2. Kara Dul Örümcek

Kanada’da kara dul örümceği tipik bir tür değildir; bu örümcekler genellikle bazı bölgelerde (güneyde) ABD ve Kanada sınırlarında bulunurlar. Bu tip örümcek genellikle kayaların altında, dışarıda düşmüş ağaçlarda bulunur. Kara dul örümceklerinin alt karnında, kırmızı bir kum saati bulunur. Kara dul örümceği, rahatsız edildiklerinde kendilerini korumak için sizi ısırabilirler.

3. Çayır Çıngıraklı YılanıKanada'nın Tehlikeli 10 Vahşi Hayvanı

Güneybatı Kanada’da çoğunlukla Alberta eyaletinde, en zehirli yılanlardan biri olan çayır çıngıraklı yılanı bulunabiliyor. Genellikle sürüngenleri, yuvalayan yer kuşlarını, küçük memelileri ve bazı amfibileri hedeflerler. Onları öldürmeleri için avına zehirlerini enjekte ederek hemen avlarlar. Normalde, bu yılan türü tipik olarak saldırmaz ancak rahatsız edildiğinde ısırırlar.

4. Puma

Jaguarın yanında, puma dünya çapında ikinci en ağır kedidir. Uzun kuyruklu ve büyük pençeleri olan kaslı bir vücuda sahiptir. Pumalar genellikle karanlık ormanlarda ve kayalık dağlarda kalırlar. Pumalar avlarını öldürmek için genellikle boynunlarına sokarlar. İnsanlar pumalar tarafından av olarak kabul edilmez, bu yüzden nadiren insanlara saldırırlar. Bazı durumlarda pumaların aşırı açlığı sırasında, insanlara saldırabilirler ve bu çok tehlikeli olabilir. Çoğunlukla yaz ve ilkbaharda saldırırlar.

5. Kutup AyısıKanada'nın Tehlikeli 10 Vahşi Hayvanı

İklim değişikliğinden dolayı kutup ayılarının kutupları olan habitat sürekli olarak azalmaktadır. Kutup ayıları şimdi habitat kaybı nedeniyle savunmasız bir türdür. Genellikle yırtıcıdırlar. Arctic Circle’daki insan nüfusu oldukça az olduğundan, insan saldırıları en az düzeyde görülüyor. Kutup ayıları insanlara korkusuzca saldırabileceği veya yiyebileceği için kutup ayıları ve insanlar arasında nadiren bir etkileşim vardır. Endişelenme olmadıkça ve provoke edilmedikçe kutup ayıları zararsızdır.

6. Boz Ayı

Kuzey Amerika’da yerli bir boz ayı, boz ayı kategorisinde devasa bir türdür. Bu ayı türü, siyah ayılar ile karşılaştırıldığında daha güçlü ve saldırgandır. Boz ayı ısırma gücü göz önüne alındığında tehlikeli olarak kabul edilir. Çocuğunu savunan anne boz ayı en çok gözlenen saldırıdır. Yetişkin boz ayılar artık ağaçlara tırmanamadığından, saldırganın yüz yüze gelmesiyle kendilerini savunmaya eğilimlidirler. Fiziksel olarak bir üstünlüğe sahip olsalar da bu türler bir insanla etkileşimden kaçınırlar. Genellikle şaşırdıklarında veya rahatsız olduklarında saldırırlar.

7. Kara Ayı

Ayı ailesindeki en küçük tip, Kanada’da görülen kara ayı olarak bilinir. Genellikle ormanlarda yaşarlar ve hem bitkinin hem de hayvanların besleyicisidirler (omnivor). Dünya genelinde geniş nüfusu nedeniyle tüm türler adına en az kaygı duyulan olarak belirtilmektedirler. Kara ayılar, insanlarla etkileşimden kaçınsalar bile insanları öldürme kapasitesine sahiplerdir. Her tür ayı ile karşılaştırıldığında kara ayı genellikle rahatsız edildiğinde veya kışkırtıldığında saldırmak yerine kaçacaktır. Açlık ve yemek, bu ayılar için ana sebeptir. Kanada’da Algonquin Park’ta geçen 1978’de, balık avlayan üç kişinin öldürülmesi, kara ayının en kötü ölümcül saldırısıydı.

8. Massasauga Çıngıraklı Yılan

Ontario Kanada’da, massasauga çıngıraklı yılan bulunabilir. Bu yılan dokuyu tahrip edebilir çünkü sitotoksik zehir içerir. Aynı zamanda kan pıhtılaşmasını önleyen bir sindirim enzimi içerir. Bu türlerin mümkün olduğunca insanla etkileşimden kaçınmaları iyi bir şeydir.

9. KurtKanada'nın Tehlikeli 10 Vahşi Hayvanı

Köpek ailesinden kurt, vahşi bir hayvan olarak kabul edilir. Bu türler yaban hayatında kıtlık olduğunda hayvanlara saldırır. Kurtların avı insan değildir ve onların cevabı kurtların önceki deneyimlerine bağlıdır. Rahatsız edildikleri zaman avlarını agresif bir şekilde ısırırlar. İnsanlara saldıran nadiren görülür.

10. Çakal

Gri kurtla kıyaslandığında çakal biraz daha küçüktür, ancak her ikisi de aynı ortamda bulunur. Boyutu küçük olduğu için insan saldırıları nadirdir. Ancak, çakallar genellikle saldırıya geçtiklerinde küçük çocukları hedef alırlar. Günümüzde, şehir alanlarında, bu türler normal olarak jog yaparak ve evcil hayvanlarıyla (köpek) dolaşan insanları kışkırtıp kovalayabilirler.

Yazar: Katibe Melis Dinçer

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku