Burun ucu estetiği, burun yapısı normal olup sadece burun ucunda sorunların bulunan kişilere yapılan bir operasyondur. Bu şekilde burun ucunda bulunan sorunlar, sarkmalar, burun düşüklüğü, deformeler çözülmüş olacaktır. Yüzün görünümünü çok fazla etkileyen burun formunun bu sayede iyileştirilmesi sağlanır. Burun ucu ameliyatının yapılması ile burnun daha estetik ve işlevsel hale getirilmesi sağlanmaktadır.
Burun Ucu Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Burun ucu ameliyatı kişinin isteğine göre tek bir operasyon olarak yapılabilmektedir. Bunun yanında burun ameliyatları ile birlikte de yapılabilir. Burun ucu ameliyatı zor sayılan ameliyatların başında gelmektedir. Bu ameliyatın gerçekleşmesi için ise lokal ve genel anestezi uygulaması gerekmektedir. Bunun yanında bu işlem için sedasyon yöntemi olarak bilinen anestezi yöntemi de kullanılmaktadır.
Burun ucu ameliyatı da açık veya kapalı yöntem olarak yapılmaktadır. Bu şekilde insanların seçimine göre bu tekniklerin biriyle ameliyat gerçekleştirilir. Her iki tekniğinde kendi çapında avantajları bulunmaktadır. Bunun yanında hastanın burun yapısı da dikkate alınan kriterlerden biridir. Göz önüne alınan kriterlere göre yöntemler arasında tercih yapılır. Burun ucu estetiğinin amacı, burnun genel şekline değil sadece burun ucundaki oluşan deformeleri ortadan kaldırmaktır. Bu şekilde burun yapısında ve kemik yapılarında bir değişme olmayacaktır. Ayrıca burundaki kemik yapıları kırma işlemi de olmayacaktır. Burun yapısının değişikliğine göre kullanılan yöntemler farklılaşır. Burun ucu ameliyatları adı altında yapılan bazı uygulamalar bulunmaktadır.
• Burun ucu sarkıklığının önlenmesi
• Burun ucu kalınlığının önlenmesi
• Burun deliklerinin güzelleştirilmesi
• Burun deliklerindeki bozuklukların giderilmesi
• Burun kanatlarındaki şekil bozukluğunun giderilmesi
• Başarısız burun ameliyatlarının onarılması
• Çeşitli burun ucu sorunlarının giderilmesi
• Burun ucunun kaldırılması
• Burun ucundaki açının değiştirilmesi
Burnun yapısını ayıran kıkırdak ve kemik yapıya dokunmadan sadece burun ucunda bu işlemler tamamlanır. Sadece burun ucundaki kıkırdak yapının düzeltilmesiyle ortaya çıkan sonuçlardır. Bu şekilde burnun yeniden şekillenmesi sağlanabilir. Ameliyat bitiminde ise hastanın burun yapısının gereksinimlerine göre alçı veya tampon kullanılır. Bu işlem sonrasında ağrı ve acının azalır. Ayrıca bu yöntemler için dolgu işlemi veya botoks yöntemi de kullanılabilmektedir. Burun ucu ameliyatlarında dikkat edilen bir diğer nokta ise burun ve dudak arasındaki mesafedir. Burun ucu ameliyatı altında yapılan işlem ise, burun ucunu oluşturan kıkırdak yapının yeniden şekillendirilmesidir. Bu şekilde yapının fazla olduğu bölgelerin tıraşlanması sağlanır. Yapılan bu işleme ise tip plasti adı verilmektedir. Düşük burun ucunu şekillendirmek amacıyla yapılan bu işleme özellikle ileriki yaşlarda daha fazla ihtiyaç duyulur. Çünkü yaşla birlikte burun bölgesinde sarkmalar ve bozulmalar meydana gelmektedir. Burnun yapısına ve sorunun büyüklüğüne göre ise, işlem basit şekilde tamamlanabilmektedir. Ayrıca bu durumda dikişsiz şekilde işlemin tamamlanması da sağlanmaktadır.
Yazar: Cansu Kutlu