Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Google Neden Vazgeçilmez? Arama Motoru Google’ın Tarihçesi ve Gelişimi Nasıldır?

0 471

İnsanların bazı ihtiyaçlarını karşılamaları için, tek bir konuda veya iş kolunda faaliyet gösteripGoogle Neden Vazgeçilmez? Arama Motoru Google'ın Tarihçesi ve Gelişimi Nasıldır? emek harcaması, çoğu zaman günümüz şartlarında ihtiyaçları tam karşılanamamasına yol açıyor.

İşte, dijital ortamda yukarıdaki günümüz koşullarını destekleyen bir “gereklilik ve kazanç yolları yaratma” ihtiyacı, bazı gelişmelerin zeminini hazırladı.

İnternetten para kazanma efsanesinin geçmişine kısaca bir bakalım dilerseniz :
İnternet, öncesinde belirli adreslerin herkese ulaştırılması için arama motoru furyası ile tanıştı. Bunun ismi Altavista idi. 1994 senesine kadar dünyanın en bilinen arama motoru Altavista, kelime bazlı arama özelliği sayesinde insanlara internet ortamında büyük bir kolaylık sağladı.

İnternet reklamcılığı dünyaya, bu sektörün birçok ilklerini başlatan Amerika ve Avrupa üzerinden tüm dünyaya yayılmış ve hızla yeni fikirler ile gelişmesine devam etmektedir. Bu sebeple, hem gerçek hayatın her kolunda, hem de dijital ortamda ( internet üzerinde ) çok farklı kazanç yolları sunulmaktadır. Genellikle genel internet kullanıcılarının bazı becerilerinden faydalanmayı hedefleyen internet girişimciler günümüzde, çok yaratıcı ve fark yaratan projelere imza atıyorlar.

1995 öncesi internet dünyasında; internet reklamcılığı görsel bant reklamlarından ibaretti. ( Banner rotasyonlu reklamlar. ) Genellikle büyük şirket siteleri veya holding girişimlerinden ibaret bir network ( Ağ ) üzerinden yürütülmekteydi.

Google Neden Vazgeçilmez? Arama Motoru Google'ın Tarihçesi ve Gelişimi Nasıldır?

Örneğin; Google öncesi Altavista ( Arama Motoru ), belirli sitelere ve kendi ana sayfası üzerinde şirket ve marka reklamları alır ve kendi sistemi ile, seçkin sitelerde bu reklamları yayınlardı.

1994 sonrası , 1998’e kadar Amerika Birleşik Devletlerinde ulusal gelişimini tamamlayıp dünyaya açılan Google ile, dijital reklam dünyası yeni bir boyut kazanmaya başladı.

Özellikle Google, 2002 senesinde Google Adwords ve Google Adsense ( Google’ın reklam veren ve reklam yayıncıları için oluşturduğu reklam ağlarındaki iki önemli servisi ) hizmetleri ile, dünyada Arama Motoru kavramının ötesi geçmeye başarmıştı.

Google günümüzde, şuan aktif olarak 20’nin üzerinde servisi ile sadece arama motoru olarak değil, internette bilinen birçok içeriğin, web sistemlerinin lideri olmaya başladı. İnanılmaz oranlar büyüme sağlamasının başlıca sebeplerinden biriside budur. Şuanda, günümüzde popüler olan birçok web uygulamalarının merkezinde kalmaya da devam ediyor.

Son zamanlarda Google’ın popüler web sitelerini satın alması, alternatif servisler ve hizmetler sunması, sadece dijital ortamda değil, şirket bünyesinde fiziksel yatırımlar ( veri merkezleri, analiz odaları , ofisler ve diğer tüm gerek duyduğu alanlardaki girişimleri ) Google’ı hem vazgeçilmez hem de durdurulmaz yapmaya yetti.

Size en basit örnekle Google’ın neden vazgeçilmez olduğunu anlatmaya çalışalım :
” Bir garajda başlayan Google macerasında Google’ın yaratıcısı olan 2 dâhi, Sergey Brin ve Larry Page şunu istediler : ‘ İnsanlar internette ihtiyaçları olan bir bilgiye kolayca ulaşabilsinler.’

Senelerdir hızla büyüyen bir bebek, şuan olgunlaştı ve onlarca servisle dünyada katrilyonlarca sorguya, milyonlarca web sitesi içerisinden ihtiyacı olanlara bilgileri çok hızlı biçimde sunabiliyor. Sadece arananları, ulaşılmak istenilenleri getirmiyor insanların önüne. Aynı zamanda, insanlara kazanç imkanları da sağlıyor.”

İşte Google bu yüzden vazgeçilmez ve sanırım daha var oldukça da dünyanın gözbebeği olmaya devam edecek. Her türlü spekülasyon, karalama kampanyası ve asılsız onlarca haber Google’ın sadece önüne geçilemez büyüklüğü ve popülaritesini perçinleyen birer kamçıdan ibarettir diye düşünüyorum.

Siz olsanız ; internete girişinizde direkt karşınıza çıkmasını istediğiniz ve hatta o logoyu görmeden , internete bağlandığına inanmadığınız bu web ilahından vazgeçebilir miydiniz?

Google’ı daha iyi anlayabilmek için aşağıdaki videoyu izlemenizi tavsiye ederim:

Yazar: Efe İnce

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku