Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

İnceleme: Mirror’s Edge

1 371

17Oyun dünyanın en çok sevdiği olay şüphesiz ki iki başarılı oyun firmasının bir araya gelmesidir. Geçmişte başarılı oyunlara birlikte imza atan Electronic Arts ve Dice Stockholm firmaları yeniden bir araya gelerek Mirror’s Edge isimli oyunu hazırladı.

Oyunun ana teması Fransa’nın Grime şehrini karıştırmak üzerine kurulu, şöyleki oyunun hikayesine göre Grime şehri tam bir mutluluk yuvasına dönüşmüş, hükümetin kontrolü altında ve suçtan tamamen arınmıştır. Şehri kaos ortamına sokmak isteyen yer altı mafyaları bu işi Faith isimli bu genç kıza yani bize veriyor.

Oyun özellikle çevre ile etkileşimde oldukça gelişmiş bir yapıya sahip, cadde koşarken bir engele takılmanız sizi yanlızda durdurmaz düşmenize veya hasar almanıza neden olur. Koşarken başınızı arkaya çevirerek peşinizden gelenleri görebilir saklanmak için çevredeki bir eve girebilir veya yüksek bir yere çıkmayı tercih edebilirsiniz ancak çevre ile etkileşim burada da karşınza çıkacaktır, bir yere tırmanırken her zaman başarılı olamayabilirsiniz ve eğer yüksekten düşerseniz bununda etkilerini yaşarsınız.

mirror21

Etkileşimden bahsetmişken insanlarla olan kısmınada değinelim, oyunda bir suçluyu canlandırdığımız için polislerle sıkca karşı karşıya geliyoruz, bu karşılaşmalarda kaçmak veya saklanmak en iyi çözüm gibi görünüyor ancak dövüşmemiş gereken durumlarda karakterimiz Faith bu işi de çok iyi şekilde yerine getiriyor. Mirro’s Edge gelişmiş insan etkileşimlerine sahip, polislerle dövüşürken tüm vücudumuzu bu iş için kullanabiliriz dövüş sırasında karşı karakterin ve kendi karakterinizin verdiği gerçekçi tepkilere gerçtekten şaşıracaksınız.

Bir suçlu olarak polislerden kaçmak için genelde çatı veya yüksek yerleri kullanıyoruz karakterimizin üstün yeteneklerini kullanarak birilerinden kaçmak hiç zor olmasada tabi ki yakalandığımız zamanlarda olucak, böyle zamanlarda bize yardımcı olması için yer altı mafyaları polis teşkilatına adam sızdırmış.

mirror3

Mirror’s Edge içerisinde oldukça iyi bir grafik motoru kullanılmış yüzler, insan çeşitliliği, objeler, binalar oldukça gerçekçi bir derinliğe sahip. Gerçekçi bir şehirde dolaşmak çok keyif verici ancak bunun daha güzel bir yanı var ki oda bu güzel şehre zarar verme, nesnelere zarar verdiğinizde bunu nesne üzerinde görebilirsiniz veya çevrede ki herhangi bir binaya bir roket attığınızda bina havaya uçacaktır, eski FPS oyunlarını göz önüne aldığımızda yanlızca patlama efektri olan oyunların karşısında Mirror’s Edge gerçekten övgüyü hak ediyor.

Oyunun Play Station 3 ve X360 konsolları için satın alınabilir sürümleri 2008 yılı Kasım ayında piyasaya sürüldü.

mirror4

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku