Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Kalça Aknesi Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?

0 1.508

Sivilce hakkında konuşmak ya da bu konu ile ilgili sıkıntıların ortaya dökülmesi eğlenceli değildir. Özellikle de çıkan sivilceler, kişinin kalça bölgesinde ortaya çıktığında, kişiler bu konu hakkında konuşma konusunda biraz çekinmektedir. Ancak bu konu kesinlikle sorun haline getirilmemeli ve düşünülenin aksine bu durumun yaygın olarak görülebildiği de bilinmelidir. Aynı zamanda düzeltmek için atmanız gereken kolay adımlar bulunmaktadır. Böylece bütün yaz aylarında en keyifli şekilde mayo/bikini giymek de rahat olacak, oturup kalkarken canınızın yanmasını da ortadan kaldırabileceksiniz.

Kalça Aknesinin Sebepleri Nelerdir?

Kalça Aknesi Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?cudun alt bölgesinde ortada çıkan sivilcenin görülme sebepleri, vücudun diğer bölümlerinde ortaya çıkan sivilcelere çok benzerdir. Sivilcelerin ortaya çıkmasında genetik, normal hormonal dalgalanmalar, stres, diyet ve diğer yaşam tarzı seçimlerinden oluşan bir karışımın hepsi katkıda bulunabilir. Ayrıca, kısıtlayıcı atletik giysiler ve dolayısıyla sürtünme de sivilce oluşumunda ortaya çıkan faktörlerdendir. Kadınlarda sivilceleri sıklıkla bir spor sutyen çizgisi boyunca ya da kalçada görmek muhtemeldir.

Bununla birlikte, egzersizden kaynaklanan terleme bilinenin aksine sivilceye neden olmamaktadır. Ekrin bezleri ter oluşturur ve sebase bezler sebum üretir. Öyle ki ter bezlerini çalıştırmak, akne oluşumu için önemli olan yağ bezlerini faaliyete geçirmez. Sivilce oluşumu düşünüldüğünde, egzersiz yapıldığında sivilce ortaya çıkıyorsa, bunun sebebi nem olacaktır. Nem sayesinde bakteriler ürer ve bu sayede sivilcelerin ortaya çıkmasına teşvik yapılmış olur. Bu nedenle de, bir egzersiz yaptıktan sonra terlenmesi akabinde, olabildiğince çabuk şekilde terden kurtulmaya dikkat edilmelidir.

Buradan da anlaşılacağı gibi, sivilcelerden kurtulmanın ilk adımı yüz sivilcelerinden kurtulma şekli ile aynıdır. Bu hususta, yapılacak ilk şey, sivilceli alanı temiz ve kuru tutmak ve sağlıklı, dengeli bir diyet ile yemeyi düzenlemek olmalıdır. Yine de, bunlar yeterli olmazsa, “hormonal manipülasyonlar” (doğum kontrolü gibi) ve oral antibiyotikler gibi başka seçenekler de bulunmaktadır.

Tedavi Nasıldır?

İster yüzde olsun, ister kalça bölgesinde olsun, sivilceler ortaya çıktığında, bu sivilceleri pul pul dökme en doğru anahtardır. Yani eksfoliyasyon işlemi yapılmalıdır. Eksfoliyasyon, cildin üst tabakasında ölü deri hücrelerin pul pul dökülme işlemi olarak adlandırılabilir. Sağlıklı cilt bunu kendi yapabilir, ancak sivilceli cilt için bunu sağlayabilecek ürünler kullanılarak bu dökülme sağlanabilir. Tıkalı gözenekleri önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olan pul pul dökmeyi sağlayan salisilik asit ile formüle edilmiş ve bazı yüzeysel hiperpigmentasyon türlerini azaltmaya yardımcı olabilecek herhangi bir ürün bu konuda iyi bir sonuç alınmasını sağlayacaktır.

Sivilceleri azaltmak için kullanılan diğer bir yıldız bileşen benzoil peroksittir. Benzoil peroksit ile yıkama, deriyle kısa süreli temasa rağmen faydalı olabilir. Ancak, bu işlemi yaparken dikkatli olmak gerekir. Öncelikle küçük bir bölgede deneme yapılmalı ve alerjik reaksiyon veriyor mu diye kontrol edilmelidir. Benzoil peroksit içeren ürünlere dikkat edilmesinin gerekliliği buradan gelmektedir. Çünkü bazı insanlar bu aktif maddeye karşı alerjiktir. Eğer ki sizin de bu bileşene karşı alerjiniz varsa her kullanışınızda kaşıntılı bir döküntü ortaya çıkacaktır. Cilt, deneme sonucunda tepki göstermezse, sorunsuz şekilde bu içerikli bileşenlere sahip ürünler kullanılabilir. Bu ürünleri başlarda öncelikle her gün, günde bir kere kullanın ve gündelik olarak vücudunuzun tolere edebileceği şekilde artırın.

Bununla birlikte, sivilcenin aslında sivilce olmaması da mümkündür. Hidraendeitis suppurativa veya HS adı verilen bir hastalık olabilir. HS, sivilceleri taklit edebilen karmaşık bir hastalık sürecidir ve ters sivilce olarak adlandırılır, ancak bunlar akne değildir. Tekrarlayan apseler, iyileşmesi zor açık yaralar ve yara izi ile karakterize olan bu hastalık özellikle kasıkta, vücudun alt kısmı, koltukaltlarında (aksilla) ve göğüs altlarında sık görülmektedir.

Bir sivilce problemi yaşadığınızı görüyor ve bu konuda vücudunuzda çıkanların gerçek bir akne mi yoksa farklı bir hastalık mı karar veremiyor ve emin olamıyorsanız, her zaman bir dermatolog ya da hekimi görmeniz iyi olacaktır. Yaşanılan sorunlar hakkında kesin bir bilgiye ulaşabilmek adına bir tıp uzmanının tavsiyesini almak son derece doğru bir adım olacak ve yaşanan sorunları hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak mümkün olacaktır. Kalça aknesi ya da göğüs altı aknesi gibi sorunlarla başa çıkmak için bunlarla savaşmanın yolları bilinmeli ve uygulanmalıdır.

Kaynakça:
byrdie.co.uk/butt-acne

Yazar:Gökçe Cömert

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku