Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Lens Nasıl Takılır? Lens Bakımı Nasıl Olmalıdır?

0 387

Lensler genel anlamda göz kusurlarının tedavisinde kullanılan bir araçtır. Lensler, ışık kırma özelliği sayesinde miyop, hipermetrop gibi göz hastalıklarını düzeltmektedir. Bu özelliği sayesinde gözlük kullanımına alternatif olarak günümüzde oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır.

Lensler göz hastalıkları tedavisinde kullanıldığı gibi estetik aracı olarak da kullanılan bir ürün haline gelmiştir. Oldukça geniş renk skalası sayesinde, insanlar için oldukça cazip bir estetik aracı olmuştur.

Lens temizliği oldukça önemli bir konudur. Öyle ki iyi temizlenmemiş bir lens, gözün hastalık derecesini ilerletebilir. Sağlıklı gözün ise bozulmasına neden olabilir. Ayrıca iyi temizlenmemiş bir lens oldukça fazla göz yaşı dökülmesine ve göz ağrılarına neden olur.

6365_48650

Lenslerin kendi lens kabında içinde lens solüsyonu dolu iken muhafaza edilmesi gerekir. Lensi içinden çıkarmak için özel, plastik lens cımbızları vardır.

Lens takmak için ilk adım ellerin büyük bir titizlikle yıkanmasıdır. Eller kurulanırken lif bırakmayacak bir havlu tercih edilmelidir. Çünkü elde kalan lifler lens üzerine yapışır ve gözde batma hissi yaratarak rahatsız eder. Eller kurulandıktan sonra, yağlı kozmetik ürünleri, krem, losyon gibi ürünler kullanılmalıdır. Bu ürünler hem lense hem de göze zarar verebilir. Eğer makyaj yapılacaksa önce lensin takılması daha sonra makyajın yapılması gerekir.

Lensi takmak için, lens orta parmağa alınır. Üzerinde yırtık veya toz olmamasına dikkat edilir. Eğer yırtık varsa kesinlikle kullanılmamalıdır. Toz varsa avuç içine alınıp üzerine lens solüsyonu dökülür ve tozdan arındırılır. Lensin tersi ve düzü kontrol edilip orta parmağa bir çanak şeklini alacak şekilde alınır. Önce sağ göze takılması tavsiye edilir. Yüzük parmakla göz aşağı doğru açılır, diğer elle de üst göz kapağı yukarı doğru açılarak lens göze yerleştirilir. Bu adımda tam gözün üzerine yerleştirebilmek zordur fakat gözün beyaz kısımlarına gelmesinde bir sakınca yoktur. Göz birkaç kez kırpıldığında lens zaten olması gereken yere kendiliğinden yerleşir. Lensin merkezlenmesi için göz kapakları kapalı durumdayken göze hafifçe masaj yapılabilir.

Lensi çıkarmak içinde ilk adım yine temizliktir. Eller lens takılmadan önceki el temizliği tekrarlanır. Alt göz kapağı aşağı doğru biraz açılır. İşaret parmağıyla lens ucundan hafifçe tutulur ve gözün beyaz kısmına doğru çekilir. Daha sonra çimdik yöntemiyle işaret parmağı ve başparmağının arasına alınarak çıkartılır.

Lens bakımından kesinlikle musluk suyu kullanılmamalıdır. Sadece özel lens solüsyonları kullanmak gereklidir. Lens kadar lens kutusu bakımı da önemlidir. Lens kutusu da özel solüsyon ile yıkanarak kapağı açık biçimde kurumaya bırakılır. Lens kutusunda kalan solüsyonun asla tekrar kullanılmamalıdır.

Yazar:Özge Yıldırım

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku