Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Yeni Doğan Bebekler Nasıl Yıkanmalıdır?

0 566

8883_1637Bebekler doğduğu zaman dünyaya çok küçük gelirler. Onların bedeni oldukça hassastır. Bu durumda olumsuz etkilenmeleri ve zarar görmeleri an meselesidir. Onların incinmemesi için ne yapmanız gerektiğini çok iyi bilmeniz gerekir. Özellikle onları yıkarken yanlış bir hareket esnasında bebek hemen rahatsızlanabilir. Bebeğin banyosunu özenle hazırlayın ve suyun onun tenini yakmayacak şekilde ayarlayın. Ortam ısısı bebeğe göre ayarlanmalıdır. Bebek hassas bir yapıya sahiptir. Bunun için her yaptığınız hareket gerçekten bebeğin incinmesine yol açabilir. Bebek doğduktan sonara göbek bağı bir hafta 10 güne kadar iyileşmez. Onu sürekli tendirdiyotlu bez ile iyileşmesini sağlamalısınız. Doktorun size verdiği kullanma şekline göre ayarlanır. Daha sonra bu süreç hızlıca iyileşmeye kadar gider. Göbek bağı iyileşmeden asla bebeği banyo yaptırmayın. Onu ince tül gibi yumuşak bir bezle sabunlu su ile silin ve ardından temiz su il bu işlemi tekrarlayın. Bu onun yarası için bir süre ıslanmaması yaranın iltihap kapmaması gerekir. Yara tamamen iyileştiği zaman artık onu yıkayabilirsiniz.

Bebeği yıkama işlemine bebeğin küvetine el yakmayacak biçimde bir miktar su koyunuz. Ya da küvette göre bir bebek yıkama örtüsü alarak küvette yerleştirin. Bu onun suyun içinde çırpınmadan rahat banyo yapacağına yardımcı olur. Aldığınız örtü yani bir diğer adı ile fileyi bebeğin baş kısmına göre ayarlayıp dengeyi sağlayın. Bebeğin kafasını ıslatmadan önce onu sabunlu lif ile köpükleyin. Sabun bebek sabunu olmalı asla göz yakmamalıdır. Daha sonra göbek kısmından bacaklarına kadar su ile durulayın. Hemen ardından başını bebek şampuanı ile köpükleyin. Yüzüne gelemeyecek şekilde yavaşça durulayın. En son işleme bebeği yüz üstü yatırarak sırtını liflemektir. Onu da yavaşça yapın ve bebeği hızlıca, bebek havlusuna sarın. Bir süre havluyu üstünden açmayın bebek üşüyebilir. Giydirme işleminden önce bebeğin vücuduna pudra ya a bebek kremi ile ovalayın. Bu onun daha rahat uyumasını sağlayacaktır.Eğer hala zorlanıyorsanız annenizden,komşunuzdan ya da bir yakınınızdan yardım isteyebilirsiniz.
Kaynakça:
mynet.com

Yazar:Suna Korkmaz

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku