Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Grant De Volson Wood Hayatı ve Eserleri

0 490

Grant  De Volson Wood Hayatı ve EserleriAmerikan Gotiğini tasvir eden resimleri ile bilinen Wood, 1891’de Anamosa’nın 4 kilometre doğusunda kalan Iowa’daki bir çiftlikte doğdu. Doğduğu ortam, Wood üzerinde kalıcı bir etki bırakacak ve daha sonraki yıllarda düşüncesini ve çalışmalarını derinden etkileyecekti. Babası öldükten sonra annesi ile birlikte Cedar Rapids’e taşındı. Bir metal dükkanında çırak olarak çalışarak ailesine destek oldu.

Amerika’ya eğitim almak üzere gitti. Washington Lisesi’nden mezun olduktan sonra, 1910 yılında Minneapolis’te kadınlar tarafından yönetilen bir sanat okulu olan The Handicraft Guild’e ( şehirde önde gelen bir sanatçı topluluğu) girdi. Burada mücevher ile çalışmayı, mobilya inşa etmeyi öğrenerek yaratıcı repertuarını genişletti. 1913’te Chicago’ya taşındığında, bu becerilerini kullandı.

1920’de Wood, Fransa ve İtalya’nın müzelerini ziyaret ederek, Academie Julian’da eğitim gördü ve bu arada da çalışmalarını sergilemenin bir yolunu bulmayı başardı.

1922’den 1928’e kadar, Avrupa’ya dört gezi yaptı, burada özellikle post-empresyonizm gibi resim stilleri üzerinde çalıştı. 1928 yılında Almanya’da bir komisyon üzerinde çalışırken, Alman ve Flaman ustaların çalışmalarını görme şansına sahip oldu. Yeni tarzdaki ilk resimlerinden biri, 1930’da sergilediği “Amerikan Gotiği’ydi”.

1935 yılında ani bir şekilde Sara Maxon adında bir kadınla evlendi. Lakin birkaç yıl sonra boşandı.

1934’ten 1941’e kadar Iowa Üniversitesi Sanat Okulu’nda akademisyen olarak çalıştı. Üniversitenin kültürel topluluğunun önemli bir parçası oldu.

Grant  De Volson Wood Hayatı ve EserleriRegionalism(bölgecilik) akımının en önemli isimlerinden biri oldu. Eserleri, kırsal kesimlerdeki küçük köylere sahip bir Amerika’yı yansıttı. Rejyonalist akımının en büyük öncüsü olarak kabul gören Thomas Hart Benton’a kıyasla Wood, Avrupa sanatı için sessiz ve merak uyandıran bir figür olma özelliği taşıdı.

51. doğum gününden bir önceki gün hastaneye kaldırıldı. Pankreas kanseri teşhisi konan Wood, 1942 yılında Iowa City’de hayatını kaybetti.

En önemli eserleri:

Bilinmeyen Ağaç, Taşıma İşi, Eski Taş ve Ahır, Sonbahar, Osier, Paris, Conduit, Sokak, Her Zamanki Yer, Kent Surları İçindeki Kapı, Ağaç, Amerikan Gotik, Kasabada Bahar, Parson Weems’in Fable’ı, Devrimin Kızları, Ridge Yolu’nda Ölüm, Bohemya’dan Dönüş, Herbert Hoover’ın Doğum Yeri, Harman İçin Akşam Yemeği, Küçük Şapel Chancelade, Ürün Kontrolörü, Köy Gecekonduları, Değerlendirme, Mükemmeliyetçi, Paris Kilisesi, Boru, Sarmal Kaynakçı, Boğucu Gece, Benekli Adam…

Yazar: Börte Büşra Yavuz

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku