Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Kadınlarda Saç Dökülmesine Karşı Ne Tür Kürler Uygulanabilir?

1 467

Saçlar gerek çevre faktörleri gerekse fiziksel faktörlere maruz kalma sonucu dökülmeye başlarlar. Bu sebeplere bağlı olarak az ya da çok saç dökülmesi meydana gelir. Bu saç dökülmeleri ileride çok daha büyük problemlere yol açacağının göstergesidir. Saç dökülmesine en başında çözüm bulmak gerekir. Yoksa her şey için daha geç olabilir. Saç dökülmesine karşı evde kolayca yapılabilecek saç kürleri mevcuttur. Bu kürleri düzenli bir şekilde uygulamak saç dökülmesinde oluşabilecek hasarları en aza indirir. Evde de kolay bir şekilde bu kürleri yapmak mümkündür.

Kadınlarda Saç Dökülmesine Karşı Ne Tür Kürler Uygulanabilir?Badem ve Zeytinyağı Kürü

Badem ve zeytinyağı kürleri saçlara en iyi gelen ve bu sebeple en sık kullanılan kürlerden biridir. İçerisinde bulunan yararlı maddeler ile saçların onarılmasını ve güçlenmesini sağlar. Saç dökülmesini en aza indirmektedir. Bu kürü her hafta düzenli bir şekilde uygulamak gerekir. Saç dökülmesini engellemenin yanı sıra saçın güçlendirilmesini ve saç diplerinin güçlendirmesini sağlar. Bunlara ek olarak saça hacim katarak daha etkileyici görünmesini sağlar. Bu kürü düzenli kullanma durumunda saçların daha parlak ve daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Aynı zamanda saç diplerini besleme özelliğinden dolayı saçların daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzamasını da sağlar. Bu kürü kullanırken mutlaka saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Masaj yaparak uygulayınca saç derisinde kan alışı hızlanır. Aynı zamanda sürerken ilk olarak diplere yoğun bir şekilde uçlara ise daha az bir şekilde sürülmelidir. Saçın tamamına yağ sürüldükten sonra saç toplanmalıdır.

Karanfil Kürü

Karanfilin vücut üzerinde pek çok faydası olduğu bilinse de saçlar üzerindeki faydası pek bilinmemektedir. Bu küre hazırlamak için bir bardak suyun içerisine 10 ile 15 karanfili atarak yaklaşık 2 saat bekletmek gerekir. Daha sonra bu kürü bütün saçı uygulayarak yaklaşık yarım saat bekletilmelidir. Daha sonra temiz su ile yıkanmalıdır. Bu şekilde haftada 2 kez karanfil kürünü kullanarak SAÇ DÖKÜLMESİ problemine son verilmiş olur. Aynı zamanda kürü saça uygularken de masaj yapmayı ihmal etmemek gerekir. Saç dökülmesinin yanı sıra saç derisinde bulunan yaraları da iyileştirme özelliğine sahiptir. Düzenli bir şekilde kullanılmadığı takdirde herhangi bir fayda görmek mümkün değildir. Karanfil kürü saç derisi, saç uzaması ve saç dökülmesine en iyi gelen kürlerden biridir.

Argan Yağı Kürü Kullanımı

Saç bakımının en önemli yağlarından biri olan argan yağı saçlar üzerinde mucizevi etkiler ortaya çıkarır. Saç dökülmesini durdurmanın yanı sıra saç derisini onararak kepek oluşumunu ve saç derisinde oluşan yaraları en aza indirir. Saç derisini onarılması ile saçlar daha güçlü bir hal alır ve dökülmesi en aza iner. Argan yağı kürü saça Masaj yaparak uygulanır. Saç diplerinin yanı sıra saç uçlarında yıpranmalar varsa saç uçlarını da bir miktar sürülebilir. Bu kür saçı uygulandıktan sonra yaklaşık olarak 1 saat saçta bekletilir ve daha sonra saçtan arındırılır. Bu kürü haftada 1 ya da 2 kez uygulamak mümkündür. Düzenli bir şekilde uygulandığı takdirde saç dökülmesine 2 hafta içinde en aza indirecektir.

Aleo Vera Kürü

Pek çok şeye iyi geldiği bilinen aloe vera saç dökülmesine karşı da en iyi gelen yöntemlerden biridir. Aloe vera saç derisini besleyerek güçlenmesini sağlar ve bu şekilde saç dökülmesine en aza indirir. Güçlü saçlarda saç dökülmesi çok az olur. Bu sebeple ilk olarak saçları güçlendirmek gerekir. Aynı zamanda aloe vera kürü ile saçın ihtiyacı olan nemi sağlayarak saçların daha sağlıklı ve daha parlak görünmesini sağlar. Aloe vera kürünü haftada 2 ya da 3 defa kullanmak mümkündür. Aleo vera kürünü saça uyguladıktan sonra yaklaşık olarak 25-30 dakika bekleterek daha sonra yıkamak gerekir. Bu küre başladıktan 1 ay sonra saçlarınızdaki değişimi görmek mümkündür.

Kaynakça:
https://www.neoldu.com/sac-dokulmesine-iyi-gelen-bitkiler-15767h.htm

Yazar: Can Baskın

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. jinekolog ankara diyor

    Kadınlarda saç dökülmesinin en önemli nedenlerinden birisi de PCOS durumudur. Bu nedenle mutlaka tedavi öncesi hastanın iyi bir jinekolojik değerlendirmeden geçmesi oldukça önemlidir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku