Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Arabada İstifra Etmemek İçin Ne Yapılır?

0 473

Araba tutması, özellikle 5-12 yaş arası çocuklarda, kadınlarda ve yaşlılarda daha sık görülen bir durumdur. Yolculukları adeta kabusa çeviren araba tutması mide bulantısı, baş ağrısı ve kusma şeklinde ortaya çıkar. Arabada kusmamak için ne yapılır yolculuğa başlamadan önce ağır yemekler yememek, temiz hava almak ve yolculuk esnasında kraker, meyve gibi hafif gıdalar atıştırmak iyi gelecektir. Araba tutması yaşayanlar için çok zor bir durumdur. Sık sık yolculuk etmek zorunda kalanlar için gerçekten katlanması zor ve çekilmez bir durumdur. Özellikle küçük çocuklarda çok görülen araba tutması ve kusmaya engel olmak için, onları anlayışla karşılamak ve arada durup mola vererek rahatlamalarını sağlamak gerekir.

Arabada Mide Bulantısının Önüne Nasıl Geçilir?

Araba tutması, iç kulak ile gözler ve vücudun hareketlerine etki eden diğer organlarının beyine beklentinin dışında çelişkili mesajlar göndererek, karmaşa yaratması sonucunda Arabada İstifra Etmemek İçin Ne Yapılır?ortaya çıkar. Dengeye duyarlı alanlar, beyine vücudun hareketli olduğu mesajını verirken; diğer organların bu mesajı almaması bir karmaşa yaratır ve mide bulantısı, baş dönmesi ve baş ağrısı olarak tepki verir.

Araba Tutması Neden Olur ve Tedavisi Nedir?

Araba tutmasını başlamadan önlemek gerekir, çünkü başladığı zaman geçirmeye çalışmak daha zordur. Bulantı ve kusma başladıysa bunu geçirmek için aracın durması şarttır, hareketin durdurulması ile rahatlama olabilir. Bu yüzden başlamadan önce önlem almakta yarar vardır.

Araba Tutmasına Çözüm ve Öneriler Nelerdir ?

Yolculuğa başlamadan önce bulantıyı önleyici ilaçlar ve kapsül almalı, bulantı başlamadan önce alınan bu ilaçlar kusmayı ve bulantıyı baskı altına alır ve engeller. Toz zencefil kapsülü de sizi ferahlatır ve bulantıyı önler. Aşırı derecede araba tutması yaşayan kişiler için fizik tedavi uzmanının uygulayacağı vücut denge sistemini adaptasyon çalışmaları işe yarayacaktır. Elinizden geldiğince az sarsıntı olan yerlerde oturmaya çalışın, başınızı fazla hareket ettirmeyin, temiz hava solumaya çalışın, alkol almayın, arabada kitap okumayın.

Yazar: Enes Eker

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku