Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Evdeki Balıklar Sağlıklı Bir Şekilde Nasıl Saklanmalı?

0 343

8096_17Balık tüketmeyi seviyorsunuz ve evinizde pek çok balık varsa, o halde doğru bir saklama yöntemi tercih etmelisiniz aksi takdirde balıklarınız hem koku yapacak hem de kısa sürede bozulmaya başlayarak yenilemeyecek bir hale gelecektir. Balıkların saklanabilmesinde önemli koşullar vardır. Öncelikle tercih edeceğiniz yöntemin balığın hijyenik koşulları sağlamasına dikkat etmelisiniz. Öte yandan açık alanda bulundurmamalısınız çünkü muhtemelen dışarıda bulunan sinekler balıklarınızın üzerine konacak ve bu balığın mikroplu olması anlamına geleceği gibi, hızlı bir şekilde de bozulmasına sebebiyet verecektir. Balıklar için saklama koşulları belirlenirken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise kokunun engelleneceği bir ortamın olmasıdır. Çünkü balıklar kısa sürede bulundukları alan ne kadar geniş olursa olsun oldukça fazla koku yayma özelliği gösterir ve daha da kötüsü ise balıkların kokusunun insan giysilerine, ev eşyalarına sinmesi çok kolaydır. Evi bu kokudan arındırmak ise kimi zaman saatlerce uğraşmanızı gerektirir. Peki evde kalan balıklar sağlıklı bir şekilde nasıl saklanmalı ve ideal olarak balıkları nasıl taze tutarak saklayabilirsiniz?

Balıkları Derin Dondurucuda Saklamak

Kısa süreli olarak balıkları dışarıda bulundurabilirsiniz ancak bunun için ön şart ise mevsimin kış ve günlerin soğuk olmasıdır ki bu da en fazla 1 gün boyunca geçerlidir. Çünkü kış günlerinde oda sıcaklığı genel olarak 16-22 derece arasında değişir. Bu da her türden balığın bir kaç saat boyunca ortalıkta sağlam bir şekilde durabilmesi için yeterli bir süredir. Fakat siz yine de balığın tazeliğini ve hijyeniğini uzun süre korunmasını istiyorsanız, bu durumda balıkları temizlemeye başlayın sonrasında bir gazeteye sarıp, bir kaba yerleştirin ve buzdolabına koyun. Balıklarınızı buzdolabına koymadan önce üzerine bir tutam tuz serpin çünkü bu sayede daha uzun süreli taze kalmayı başaracaklardır.

Saklama Süresi Ne Kadar Olmalıdır?

Dondurucuda bu şekilde donmaya başlayan balıklar ilerideki 1 haftaya kadar tüketilmeye uygundur. Elbette ki bu süre balığın türü ve buzdolabın dondurma derecesine göre farklılık gösterir. Öte yandan derin dondurucuda da balıklarınızı muhafaza edebileceğinizi unutmayın. Saklama süresi deep-freezlerde çok daha uzun olabilmekte ve hatta bir kaç ayı da bulabilmektedir. Bu nedenle eğer sahipseniz, balıklarınızı uzun süreli taze bir şekilde saklamak ve korumak için deep-freez tercih edebilirsiniz.

Yazar:Ensar Türkoğlu

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku