Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Sararan Dişler Nasıl Beyazlatılır?

0 471

Diş sağlığı oldukça önemlidir. Bu yüzden dişlere iyi bakmak gerekir. Aksi takdirde oluşan ağrılarla ve rahatsızlıklarla baş etmek kolay olmaz. Günümüzde diş sıkıntıları çok küçük yaşlara kadar inmiştir. Bunun için dişler ilk çıkmaya başladıktan sonra diş fırçalanmaya da başlanmalıdır. Alışkanlık edinmek oldukça zordur. Bu yüzden küçük yaşlarda edinilmesi gerekir. Bu anlamda anne- babalara önemli görevler düşer. Öncelikle kendilerini dişlerini doğru ve düzenli fırçalayarak çocuklarına örnek olmalıdır. Sararan Dişler Nasıl Beyazlatılır?
Diş sağlığı gibi dişlerin beyaz olması da istenilen bir durumdur. Ama bazı kişilerin dişleri yapısal olarak sarı olur. Bu durumda yapılabilecek pek bir şey yoktur. Ama bir de dış etkenler yüzünden dişleri sarı olanlar da vardır. Genellikle sigara ve kafein çok tüketenlerin, dişlerine gereken bakımı yapmayanların diş rengi de sarı olur. Bu sarılığı beyazlatmanın bazı doğal yolları vardır. Bu doğal yollar içinde ilk sırayı elbette ki karbonat alır. Karbonat iyi bir temizleyicidir. Dişleri hem temizler hem de beyazlatır. Diş fırçası üzerine bir miktar karbonat ve limon karışımı sürülmeli ve dişler haftada birkaç defa bu karışımla fırçalanmalıdır. Böylece sağlıklı bir şekilde dişlerin beyazladığı görülür. Diğer bir yöntem de adaçayı ve tarçın karışımıdır. Bu karışım da diş fırçasına sürülerek haftada birkaç kez uygulanmalıdır. Haftada 2 kez diş fırçasına damlatılan gliserinle diş fırçalamak da etkili bir yöntemdir. Bunların yanında çileğin de diş beyazlatma özelliği vardır. Çilek 4-5 gün arka arkaya ezilmiş haliyle diş fırçasına sürülür ve dişler fırçalanırsa dişlerdeki fark gözlemlenir. Son olarak da tuz ve sirke karışımı diş fırçasına sürülerek haftada 3-4 gün dişler fırçalanabilir.
Tüm doğal ve tıbbi yöntemlerle dişler beyazlatılmaya çalışılır. Ama önemli olan dişlere nasıl bakıldığıdır. Beyazlığın kalıcı olması için dişlere düzenli olarak bakmak gerekir. İlk ve temel şart dişleri her gün 2 kez fırçalamaktır. Bu fırçalama 2 dakika sürmelidir. Diş fırçası 3 ayda bir mutlaka yenilenmeli ve yumuşak olanları tercih edilmelidir. Dişler fırçalandıktan sonra ağız su ile çalkalanmamalı ve sadece diş macununun tükürülmesi yeterli olur. Ayrıca diş ipi kullanılarak diş aralarında kalan kalıntılar da böylece temizlenmiş olur. Dil de temizlenmelidir. Diş minesinin zarar görmemesine dikkat edilmelidir. Özellikle sert dişlerin dişleri daha iyi temizleyeceğini düşünüp kullananlar büyük bir yanılgı içindedirler. Çünkü sert kıllar diş minesinin zarar görmesine sebebiyet verebilir. Önemli olan dişlerin doğru bir şekilde temizlenmesidir. Bir de diş fırçalanırken arka dişlere gereken özen verilmez. Arka dişler de mutlaka doğru bir şekilde temizlenmeli dişlere zarar verecek asitli içeceklerden, sigaradan, şekerli yiyecek ve içeceklerden mümkün olduğuna uzak durmak da fayda vardır.
Diş fırçalama şekli zaman zaman değiştirilmelidir. Yılda 2 kez diş hekimine gitmek diş kontrolü yaptırmakta da yarar vardır. Eğer dişlerde kalıcı sağlık ve beyazlık isteniyorsa uygulanabilecek tüm yöntemler düzenli olarak uygulanmalıdır. Yoksa uygulanan yöntemler geçici olur ve dişler yine sararır.

Kaynakça:
https://www.aksam.com.tr › Yaşam

Yazar: Serpil Altunyay

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku