Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Kolloidal Gümüş Nedir?

0 416

Kolloidal gümüş bir mineraldir. Promotörlerin iddialarına rağmen, gümüşün vücutta bilinen bir işlevi yoktur ve önemli bir mineral takviyesi değildir. Kolloidal gümüş ürünleri bir zamanlar reçetesiz satılan ilaçlar olarak mevcuttu. 1999’da ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), bu kolloidal gümüş ürünlerin güvenli veya etkili olarak kabul edilmediğine karar verdi. Tıbbi amaçlar için pazarlanan veya kanıtlanmamış kullanımlar için tanıtılan kolloidal gümüş ürünler, yeni bir ilaç olarak uygun FDA onayı olmadan yasa uyarınca “yanlış markalanmış” olarak kabul edilmektedir. Şu anda ağızdan alınan gümüş içeren FDA onaylı tezgah üstü veya reçeteli ilaçlar bulunmamaktadır. Bununla birlikte, yine de homeopatik ilaçlar ve diyet takviyeleri olarak satılan kolloidal gümüş ürünleri vardır.

Kimi ekipmanların evde kolloidal gümüş üreten parçaları için birçok İnternet reklamı vardır. Evde kolloidal gümüş üreten insanlar ürünlerini saflık veya güç açısından değerlendiremezler. Kolloidal gümüşten çok daha güvenli ve daha etkili birçok ürün var.

Güvenlik ve etkililikle ilgili bu endişelere rağmen, insanlar hala kolloidal gümüşü diyet takviyesi olarak satın alıyor ve çok çeşitli rahatsızlıklar için kullanıyor.

İnsanlar kolloidal gümüşü enfeksiyonlar, kanser, diyabet, artrit ve diğerleri gibi durumlar için kullanıyorlar, ancak bu kullanımları destekleyecek bilimsel bir kanıt yok. Kolloidal gümüş kullanmak da güvenli olmayabilir.

Kullanım ve Etkinlik

Etkisiz olduğu kanıtlanana alan: Göz enfeksiyonları. Araştırmalar, doğumdan kısa bir süre sonra yeni doğanların her iki gözünde kolloidal gümüş göz damlasının kullanılmasının göz Kolloidal Gümüş  Nedir?enfeksiyonlarını önlemediğini göstermektedir. Ayrıca, göz ameliyatından önce göz yüzeyine kolloidal gümüş çözeltisi uygulamak, göz enfeksiyonlarını povidon-iyot çözeltileri kadar etkili bir şekilde önlemez.

Faydası Olduğu Düşünülen ama İspatlanamayan Alanlar
Bronşit.
Kronik yorgunluk sendromu.
Sindirim.
Kulak enfeksiyonları.
Amfizem.
Gıda zehirlenmesi.
Mantar enfeksiyonları.
Dişeti hastalığı.
HIV / AIDS.
Lyme hastalığı.
Grip ve soğuk algınlığını önleme.
Rosacea.
Sinüs enfeksiyonları.
Mide ülseri.
Tüberküloz.
Maya enfeksiyonları.
Bu kullanımlar için kolloidal gümüşün etkinliğini değerlendirmek için daha fazla kanıt gereklidir.

Yan Etkiler ve Güvenlik

Kolloidal gümüş LIKELY UNSAFE ağızdan alındığında, cilde uygulandığında veya intravenöz olarak (IV ile) enjekte edildiğinde, Kolloidal gümüş ürünlerindeki gümüş cilt, karaciğer, dalak, böbrek, kas ve beyin gibi organlara birikir. Bu, ilk önce diş etlerinde ortaya çıkan geri dönüşümsüz mavimsi görünümlü bir cilde yol açabilir. Ayrıca ciltteki melanin üretimini de teşvik edebilir ve güneşe maruz kalan alanlar giderek renk değiştirir.

Özel Önlemler ve Uyarılar

Hamilelik ve emzirme: Kolloidal gümüş, ağızdan alındığında, cilde uygulandığında veya intravenöz olarak (IV ile) enjekte edildiğinde LIKELY UNSAFE’dir . Gümüş plasentayı geçebilir. Gebe kadınlarda artan gümüş seviyeleri, bebeklerinde kulak, yüz ve boynun anormal gelişimi ile bağlantılıdır. Kolloidal gümüş takviyeleri ayrıca vücutta gümüş birikmesine yol açabilir, bu da argyria olarak bilinen geri dönüşümsüz mavimsi görünümlü bir cilde yol açabilir. Gümüş ayrıca ciddi hasar verdiği organlarda birikebilir.

Etkileşimler Ilımlı Etkileşim

Antibiyotikler (Kinolon antibiyotikler) COLLOIDAL GÜMÜŞ ile etkileşime girer. Kolloidal gümüş, vücudun antibiyotik emilimini azaltabilir. Kolloidal gümüşü antibiyotiklerle birlikte almak bazı antibiyotiklerin etkinliğini azaltabilir. Kolloidal gümüş ile etkileşime girebilecek bazı antibiyotikler arasında siprofloksasin (Cipro), enoksasin (Penetrex), norfloksasin (Chibroxin, Noroxin), sparfloxacin (Zagam), trovafloksasin (Trovan) ve grepafloksasin (Raxar) ilk başta sayılabilecek olanlardır. Antibiyotikler (Tetrasiklin antibiyotikler) Kolloidal Gümüş ile etkileşime girer. Kolloidal gümüş, vücudun r tetrasiklin antibiyotik emiliminii azaltabilir. Tetrasiklin antibiyotiklerle kolloidal gümüş almak tetrasiklin antibiyotiklerin etkinliğini azaltabilir. Bu etkileşimi önlemek için tetrasiklinleri aldıktan iki saat önce veya dört saat sonra kolloidal gümüş alın. Bazı tetrasiklinler arasında demeclosiklin (Declomycin), minosiklin (Minocin) ve tetrasiklin (Achromycin) bulunur. Levotiroksin Kolloidal Gümüş ile etkileşime girer. Kolloidal gümüş, vücudun ne kadar levotiroksin emdiğini azaltabilir. Kolloidal gümüş ile birlikte levotiroksin almak tiroksinin etkinliğini azaltabilir. Penisillamin (Cuprimine, Depen) Kolloidal Gümüş ile etkileşime giriyor. Penisillamin Wilson hastalığı ve romatoid artrit için kullanılır. Kolloidal gümüş, vücudunuzun penisilamin emilimini azaltabilir ve penisilinlaminin etkinliğini azaltabilir.

Dozaj

Uygun kolloidal gümüş dozu, kullanıcının yaşı, sağlığı ve diğer bazı durumlar gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Şu anda kolloidal gümüş için uygun doz aralığını belirlemek için yeterli bilimsel bilgi yoktur. Doğal ürünlerin her zaman güvenli olmayabileceğini ve dozajların önemli olabileceğini unutmayın. Ürün etiketlerindeki ilgili talimatlara uyun ve kullanmadan önce eczacınıza veya doktorunuza ya da diğer sağlık uzmanıza danışın. öyle kullanın

Kaynakça:

https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-779/colloidal-silver

Yazar: Fatma Rana Arıbaş

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku