Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

2021 yılının en iyi rastgele tanışma siteleri

5 2.095

2021 yılında rastgele görüntülü sohbet siteleri 12. yılını tamamlamış olacak. İlk rastgele sohbet sitesi Omegle 2009 yılında ortaya çıkmıştır. O zamandan beri bu sohbet formatı bir çok değişiklikler geçirerek popülerlilikte önemli iniş çıkışlar yaşadı. Bu iniş çıkışlarda en önemli dönüm noktası 2020 yılında yaşandı. Bilindiği üzere pandemi dolayısıyla milyonlarca insan evlerinde kalmak zorunda olduğundan iletişimi de internet üzerinden sağlamak mecburiyeti hasıl olmuştur.

2021 yılının en iyi rastgele tanışma siteleri

Rastgele görüntülü sohbetler ortaya çıktığından beri pek çok değişiklikler geçirmiştir. Başlangıçta iki kişinin rastgele bir biçimde videolu görüşmeye bağlanıp onların herhangi bir konuda sohbet etmelerine olanak sağlayan basit bir platformdu. Daha sonra bazı özellikler ve ayarlar daha da geliştirilip birbirini tanımayan iki kullanıcının daha kaliteli ve işlevsel bir görüşme yapmalarına olanak sağlandı. Örneğin; cinsiyet veya bölge seçebilmek ve bir kaç kişinin bulunduğu sohbet odalarını ziyaret edebilmek gibi.

Fakat 2021 yılında hangi rastgele sohbet platformları daha popüler ve online tanışmalar için en ideal? Şimdi bunun hakkında detaylı bilgileri vereceğiz!

2021 yılının en iyi 5 rastgele sohbet platformları

Doğruyu söylemek gerekirse çok fazla ilginç seçenekler bulunmakta. Ve bu seçimler tamamen sizin kişisel tercihlerinize bağlıdır. Mesela bazı rastgele sohbetler kullanıcılarla birebir veya aynı anda birkaç kişiyle sohbet imkanı tanırken bazılarıysa yalnızca karşı cinsten kullanıcıyla sohbet etme imkanı sağlar.

Fakat şimdi içlerinden en dikkate değer olanlarından biraz bahsedeceğiz.

  1.  Omegle. Bugün bu site olmadan diğer sitelerin varlığından bile söz etmek mümkün olamaz. Çünkü Omegle bu alanda ilk örnek olarak on yılı aşkın bir süredir faaliyet göstermektedir. Oldukça sınırlı özelliklere sahip olmakla beraber klasik ve sade bir rastgele sohbet ortamıdır. Bunun yanı sıra Omegle çok sayıda kullanıcıya sahip. Günün hangi saatinde siteye girerseniz girin muhtemelen yirmi binden fazla kullanıcı online olacaktır.
  1.  Chatrandom. Bu platformu Omegle’nin gelişmiş bir versiyonu olarak düşünebiliriz. Ve tabiki bunu cinsiyet ve bölge seçimi özelliğinin bulunmasına borçludur. Yani siz sisteme kiminle sizi video görüşmeye bağlamasını istediğinizi söyleyebilirsiniz. Bu özellikle kendi ülkenizden kullanıcılarla veya sizi yalnızca kızlarla bağlamasını istediğiniz zaman çok rahat bir seçenektir. Bunu yanı sıra Chatrandom’da bir kaç kullanıcıyla aynı anda sohbet edebileceğiniz ilgi alanlarına göre ayrılmış sohbet odaları bulunmaktadır.
  1.  CooMeet. Bu platform özellikle flört etmek hatta ciddi ilişkiler kurmak isteyenler için idealdir. Burada kızlarla sohbet esas ilgi noktasıdır. Eğer siz bir erkekseniz ve rastgele sohbete kayıt olursanız https://coomeet.com/tr/chatrandom, platform sizi yalnızca karşı cinsten biriyle eşleştirecektir. Burada en önemlisiyse tüm kadın kullanıcıların hesapları sahte olup olmadığını belirlemek için yönetici kontrolünden geçmektedir.
  1.  Chatroulette. 2009- 2010 yıllarında Chatrouette en az Omegle kadar popülerdi. Fakat sonraları kötü denetim ve sınırlı işlevsellikler yüzünden kısa zamanda popülerliliğini kaybetti. Fakat 2020 yılında platform yöneticileri uygulamayı daha iyi hale getirme ve denetimi artırma yönünde ciddi çalışmalar başlattı. Bunun sonucunda Chatroulette kullanıcılarını artırarak tekrar eski popülerliliğini kazamaya başladı. 2021 yılı platformun yeniden gelişmesine olanak sağlayan yıllardan biri olabilir.
  1.  Shagle. Platform geliştiricileri tarafından yapılan açıklamaya göre günde 100 binden fazla kullanıcı sayısına ulaşılmıştır. Bir ayda ise 3 milyondan daha fazla. Bu rastgele görüntülü sohbet platformu tamamen anonim olarak çalışır. Kullanıcıların rahatlığı için cinsiyet seçimi de mevcuttur. Ayrıca hoşunuza giden kullanıcıya sanal hediye gönderme gibi ufak özellikler yer almaktadır. Genel olarak Shagle Chatrandom’a çok benzemektedir.

Yabancılarla tanışmak için size en uygun olan sohbet platformunun seçimi

Yukarda da belirttiğimiz gibi seçim sizin amaçlarına bağlıdır. Eğer sadece yeni insanlarla sohbet etmek dışında başka bir amacınız yoksa herhangi bir sohbet platformu kullanılabilir. Önemli olan çok sayıda kullanıcıya sahip platformların seçilmesidir. Çok sayıda kullanıcı olacağından herhangi bir kullanıcının sohbete bağlanmasını uzn zaman beklemenize gerek kalmayacak.

Yeni insanlarla tanışmak için bölge seçimi özelliği olan platformların kullanılması daha yararlı olacaktır. Böylelikle kendi ülkenizden veya bulunduğunuz bölgeden kişilerle tanışma fırsatı yakalayabilirsiniz. Yani bu kişilerle gelecekte yüz yüze buluşma ve arkadaşlık kurma şansınız olacaktır.

Eğer ciddi bir ilişki kurmak için birini arıyorsanız o zaman cinsiyet seçme özelliği bulunan platformları tercih etmeniz daha yararlı olacaktır. Sistem sizi yalnızca seçmiş olduğunuz cinsiyete bağlı olarak size bağlantı sağlayacaktır. Bu zamandan tasarruf etmenizi sağlayarak hayatınızı birleştirebileceğiniz birini bulmanızda size yardımcı olacaktır.

Gerçek bir buluşma sağlama amacınız varsa rastgele sohbetteki bazı ana kurallar. Bu gibi platformlar sizeri tamamen rastgele kullanıclarla bağlamaktadır. Eğer kullanıcıyla bağlantıyı keserseniz platformun sizi aynı kişiyle ikinci kez bağlama şansı yoktur. Bir düşünün. Mesela, Omegle’de 25 bin kullanıcı bulunabilir. Yani aynı kişiyle ikinci kez sizi tekrar bağlaması neredeyse olanaksız.

Bu arada, sizlere sunlara sohbet programlarıyla sınırlı kalmamanızı tavsiye ederiz. İlk olarak bulunduğunuz yerde hangi rastgele sohbet platformlarının popüler olduğunu araştırın. Aksi halde sitede dünyanın her yerinden on binlerce kullanıcı olmasına rağmen sizin ülkenizden neredeyse hiçkimse olmayabilir. Diğer platformda yalnızca birkaç kullanıcı bulunabilir fakat içlerinde sizin için potansiyel arkadaşlar hatta hayatınızın aşkı bulunmaktadır.

Anonim sohbet uygulamaları tanışma sitelerine, sosyal medyalara ve yazışmalı sohbet sitelerine karşı çok iyi bir alternatif oluşturmaktadır. Hatta yazışmalı sohbet çoktan popülerliliğini kaybetti bile. Eğer siz hala herhangi bir nedenle rastgele görüntülü sohbet platformlarını denemediyseniz 2021 yılı bunun için harika bir zaman. Bizim payımıza ise sizlere sitelerde ilginç ve güzel tanışmalar, hiç beklenmedik buluşmalar ve ilgi çekici sohbetler dilemek düşer. Ve dünyanın sizin sandığınızdan daha büyük olduğunu unutmayın!

Bunları da beğenebilirsin
5 Yorumlar
  1. Ömer diyor

    Sohbetetmek yerli arkadaşlık sitesi bence hepsinden iyi!

  2. Mustafa Işık diyor

    Sosyal medya bence artık demode kalan bir network. Yavaş yavaş insanlar eski moda tanışmalara yöneliyor.

  3. Beylikdüzü evden eve nakliyat diyor

    Gayet başarılı makale olmuş

  4. soner diyor

    Bence yerli arkadaşlık sitelerini tanıtsaydınız daha iyi olurdu. Çok başarılı arkadaşlık sitelerimiz var onlarında bir derlemesini yapmanızı tavsiye ederim

  5. Mango Tasarım diyor

    Gün geçtikçe çıkan ve sürekli yenilenen sosyal medya platformları durdurulamaz bir hal almıştır. Gelişen teknoloji ile web tasarım firmaları kendilerine özgü bir çok platformlar geliştirmektedir. Düşüncem şu ki yinede icq nun tadının hiç bir platform vermemektedir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku