Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Başarıda Zaman Planlamasının Önemi

0 479

Başarıda Zaman Planlamasının ÖnemiBaşarı,

Kişinin yetenek ve yetişmeye bağlı olarak gösterdiği ansal ya da eylemsel etkinliklerinin olumlu ürünü, bir işi istenilen biçimde bitirmek, elde etmek, istediğini bulmaktır.
Başarı kişinin yaşına, bulunduğu konuma göre değişir. Her kişi birbirinden farklıdır. Bu yüzden bir kalıba sokulamaz. Kişi en iyi kendisini bilir, küçük çocukları ise onları en iyi tanıyan anne, baba ya da öğretmenleri yönlendirmelidir.
Başarısızlığın sebebi başka olaylarda ve kişilerde aranmamalıdır. Herkes kendine uygun doğru bir planlama ile çalışırsa başarıyı yakalayabilir.

Başarıda Zaman Planlamasının ÖnemiHer insan başarıya ulaşmak ister. Öğrenci derslerinde, çocuk oyunda, çalışan mesleğinde başarıyı sağlamak ister. Yapılan her işte sonucun iyi olması istenir. Ama bu her zaman mümkün olmayabilir. Başarısızlıkla sonuçlanan işler, çalışmalar olabilir. Bu aşamada başarısızlığın sebepleri üzerinde durulmalıdır. Herkes her konuda başarılı olamaz. Öncelikle bunun farkında olunmalıdır. İlgi ve beceriler doğrultusunda yapılan işler de başarılı olma ihtimali yüksektir.

Başarılı olmak için bazı temel taşlar vardır. Eğer bu taşlar yerine oturursa başarı sağlanabilir. Öncelikle disiplinli olmak gerekir. Kişi kendine fazla güvenmemelidir. Bunların yanında başarılı olmak için zaman planlaması yapmak gerekir.Zaman planlaması ile ilgili olan en çok hatayı öğrenciler yapar. Sınavlara bir gün kala ders çalışmaya başlar ve büyük bir stres içine girerler. Öğrencilere sınavlar en az iki hafta önce duyurulmasına rağmen öğrenciler bu zaman dilimini genellikle kullanmaz. Yine mesleğini yapan bir kişi zamanı ayarlayamazsa işlerinde sıkıntıya düşer. Bu yüzden her kim olursa bir iş yaparken zaman planlaması yapmalıdır.

Başarıda Zaman Planlamasının ÖnemiZaman Planlaması;

Bir not defterine zaman planlaması yapılmalıdır?
Yapılacak iş için süre ne kadardır? (yıl, ay, hafta, gün)
Hangi günler çalışabilirim?
Hangi günler dinlenebilirim?
Bir günde kaç saat çalışabilirim?
Toplam süre içinde ne kadar çalışma yapmam gerekir?
Çalışma yaparken değerlendirmeler yapmalıyım?
Değerlendirmeler sonucu zaman planlaması başarılı mı?
Planım, programım verimli mi?
Planlamada eksiklik hata var mı?
Planlamada değişiklik yapmak gerekiyor mu?
Her alanda ve özellikle de öğrenciler mutlaka bu zaman planlamasını yapmalıdır. Ancak bu şekilde başarıya ulaşılabilir.

Yazar:Serpil Altunyay

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku